Laatusuklaa

WILLIEN SUKLAAUNELMAT

Juttu julkaistu alunperin lehdessä Journal Chocolat Tämä artikkeli on alunperin julkaistu ruotsinkielisenä Journal Chocolat -lehdessä. Kaikki käännetyt artikkelit löytyvät täältä.

Lähde: Journal Chocolat 1/2011, Teksti: Per-Olof von Brömsen
Kuvat: Journal Chocolat, Käännös: Jarkko Karhunen

William Harcourt-Coozessa on todellakin hieman Willy Wonkaa! Hän ilmestyi kuin tyhjästä ja hänestä on lyhyessä ajassa tullut yksi Englannin johtavista suklaapersoonallisuuksista. Williellä on oma kaakaoplantaasi Venezuelassa ja valmistaa huippuluokan suklaata omassa tehtaassaan Devonissa. Nyt (2011) häneltä on ilmestynyt fantastinen reseptikirja.

Matkallaan latinalaisessa Amerikassa 1990-luvun alussa Willie Harcourt-Cooze kuuli myytävänä olevasta vanhasta kaakaoplantaasista Choronissa Venezuelassa. Hän ihastui heti 400 hehtaarin Hacienda El Tesoroon, lensi tyttöystävänsä Tanian luon Yhdysvaltoihin, kosi tätä seisovin jaloin ja sai myöntävän vastauksen. Pariskunta lensi Lontooseen, möivät omaisuutensa, muuttivat Venezuelaan ja ryhtyivät istuttamaan uusia kaakaopuita - ainoastaan Criolloa - plantaasille, jonka juuret ovat 1640-luvulla.

Kymmenen Venezuelassa vietetyn vuoden jälkeen oli aika muuttaa takaisin Eurooppaan ja Willie ryhtyi pohtimaan oman suklaatehtaan perustamista. Unelma toteutui suuren jääräpäisyyden ja jopa yli 100-vuotiaiden suklaanvalmistuslaitteiden ansiosta. Osaa tapahtumista on esitetty TV-dokumentissa Willie's Wonky Chocolate Factory, joka on esitetty mm. Ruotsin TV8:lla.

Vastajulkaistussa kirjassa Willien 150 (!) reseptiä ympäröi lukemisen arvoisia ja hyvin kirjoitettuja tekstejä suklaan historiasta ja hänen vaikeuksistaan plantaasin omistajana ja suklaatehtailijana.

Journal Chocolat 1/2011 sisälsi pienen osan kirjan resepteistä ruotsiksi käännettynä, joita ei tässä jutussa suomenneta.

Willien suklaata myydään hyvinvarustelluissa ruotsalaisissa suklaa- ja herkkymyymälöissä. Jos haluat lisätietoja miehestä, käy katsomassa hänen erikoisemmat nettisivut osoitteessa www.williescacao.com.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
Laatusuklaa Klaani