Laatusuklaa

DAMMENBERG

Dammenberg on alunperin tamperelainen suklaatehdas, joka sijaitsee Lempäälässä. Se on perustettu vuonna 1994 ja siirtyi 2003 Gredon Invest Oy:lle, jolloin nimi Suklaatehdas Dammenberg jäi rekisteröidyksi tavaramerkiksi. Yritystä johtaa omistajavaihdoksen jälkeen elintarvikeinsinööri Marko Iso-Kungas, joka myös omistaa Dammenbergin yhdessä vaimonsa Kirsin kanssa. Yrittäjäpariskunnan lisäksi yritys työllistää viisi vakinaista työntekijää.

Iso-Kungas on aiemmin työskennellyt 18 vuotta leipomoalalla Vaasan & Vaasan palveluksessa ja vastaa nyt Dammenbergilla myös tuotekehityksestä. Suklaanvalmistuksessa tarvittavat taidot on haettu Belgiasta, mutta Dammenbergin suklaan raaka-aine tulee vielä kauempaa, Etelä-Amerikasta. Suklaiden täytteissä käytettävät marjat ovat kotimaisia.

Kun Iso-Kungas osti Dammenbergin, hän muutti tuotantosuunnan allergiavapaisiin tuotteisiin. Kaikki tuotteet ovat täysin pähkinättömiä ja gluteenittomia. Tummat suklaat ovat lisäksi maidottomia ja valikoimista löytyy myös sokerittomia tuotteita. Kaikki tuotteet ovat Suomen keliakialiiton hyväksymiä ja kaikissa tuotteissa on Suomalaisen työn liiton myöntämä avainlippu. Suklaatehdas Dammenbergin tuotteita viedään ainakin Saksaan, Englantiin ja Sveitsiin.

Tuotteet

Dammenberg lienee kuuluisin suklaanapeistaan, joita valmistetaan monenlaisina variaatioina. Lisäksi yritys valmistaa erilaisia kuvio- ja täytesuklaita, joista voidaan rakentaa mm. erilaisia yrityslahjoja logoineen ja rasioineen. Tuotteita voi ostaa joko tehtaan yhteydessä sijaitsevasta myymälästä tai suuremmista tavarataloista ja supermarketeista ympäri Suomen. Myös laivoilla ja lentokentillä voi törmätä Dammenbergin suklaisiin.

Laajin tuotevalikoima löytyy omasta tehtaanmyymälästä. Sieltä saa myös erikoistuotteita, joita ei ole jälleenmyyjillä lainkaan. Dammenberg valmistaa myös suklaisia erikoistöitä tilauksesta esimerkiksi häihin, ristiäisiin, syntymäpäiville ja muihin juhliin.

Dammenberg on vuonna 2015 aloittanut suklaan valmistuksen kaakaopavun konssauksesta lähtien. Käytetyt kaakaopavut tulevat Perusta, Venezuelasta ja Dominikaanisesta Tasavallasta. Uudempaan tuotantoon kuuluvat myös luomu raakasuklaat, jotka valmistetaan Criollo-kaakaolajikkeesta. Nämäkin suklaat ovat Dammenbergille ominaiseen tapaan pähkinättömiä, gluteenittomia, kananmunattomia, maidottomia, soijattomia ja GMO-vapaita.

Lisätietoja: dammenberg.fi
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
Laatusuklaa Klaani