Laatusuklaa

RÓZSAVÖLGYI CSOKOLÁDÉ Suklaalevyraadissa

Rózsavölgyi Csokoládé Madagascar Criollo 71%
Tuotteen Rózsavölgyi Csokoládé Madagascar Criollo 71% valmistusmaa on Unkari. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 4,25 ja löytyy top 100 -listan sijalta 10. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Rózsavölgyi Csokoládé -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Bean to bar / Single origin, Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Eeva-Liisa 30.01.2017
Kauniisti kuvioitu pala. Tuoksuu hieman paahteiselle, jopa kahville. Hetken suussa oltuaan maku muuttuu pistävämmäksi, muskottimainen jälkimaku. Vaikea sanoa, minkä kanssa tämä suklaa sopisi nautittavaksi. Voisi ehkä täydentää kahvin makua.

Jenni V 23.01.2017
Sokkona maisteltua tummaa, ja taas kauniista kohokuviosta tunnistaa valmistajan. Väri on taas epätavallisen vaalea, mutta maku on valmistajalleen tyypillisen räjähtävän aromikas kokemus, tummuutta on varmasti yli 70%. Vivahteita piisaa taas niin että muille jakaa, ja tässä suklaassa on erittäin kirpeä maku päälimmäisenä. En oikein osaa päättää meneekö kirpeys sitrushedelmään vai johonkin ihan muuhun, samaan aikaan kun makumaailmaa sotkee tunkkaisempi aromi, jotka yleensä löytyvät eri suklaista. Maussa ja rakenteessa on laadusta kertovaa pehmeyttä, mutta minun aivokapasiteetilleni tämä on liian sekametelisuklaata. Kolmonen saa kelvata.

Janne J 18.08.2016
Poikkeuksellisen houkutteleva, makea tuoksu. Napsahtaa terävästi puraistessa. Sileä suutuntuma ihastuttaa. Nytpä on hienossa balanssissa kaakaon ja sokerin suhde, sillä harvemmin tulee näin tasapainoisen makuista tummaa suklaata vastaan. Kitkeryys ei siis ole sitä astetta, että heikompaa hirvittää, vaan näistä saattaisi helposti nauttia aloittelevankin tummien suklaiden ystävä. Mikään ei siis ärsytä, mutta ilonaiheita on paljonkin. Maussa on muun muassa mukana hitunen jotain samaa kuin korkealle arvostamassani Fazerin sinisessä maitosuklaassa, mutta potenssiin kolme. Helppo ja hyvä, toimii joka tilanteessa.

Annamari 18.08.2016
Sokkomaistelu: Kauniisti kuvioitu levy ja kaakaoinen tuoksu. Pehmeää ja makeaakin. Sulaa suuhun ja hedelmäisiä makuja löytyy sopivasti. Ei jätä kitkerää ja kuivaa fiilistä vaan maku on ihanan pehmeä. Todellakin suklaa minun makuuni.

Kirsi I 17.08.2016
Kauniisti kuvioitu levy. Kirpeä tuoksu, napakka koostumus. Maku alkuun makean sitruksinen, hieman karvas, mutta karvaus ei korostu loppua kohden. Hedelmäiset maut ovat selviä, vaikka mietoja. Jälkimaku on kuiva.

Iikka 17.08.2016
Koristeltu tummasuklaapalanen maistuu yllättäen miltei makealle, hyvällä tavalla. Makeus on ruusuista tai muuta kukkeaa sorttia. Suklaan koostumus on miellyttävä, kova, ehkä hiukan jauhoinen, mutta sopivasti sulava. Ei ole välttämättä top-3 tumma suklaa, mutta lähellä.

Hanna P 17.08.2016
Kauniisti pintakuvioitu tummahko suklaa kitkerällä tuoksulla. Kova koostumus. Makua tästä irtoaa tosi nihkeästi, rouskuttaen sentään jotain. Kiva tummasuklaa kun ei ole juurikaan kitkerä vaan kivan hedelmäinen. Makuelämys kuitenkin hieman mieto ja suutuntuma kuivakka. Pala palalta kokemus vaan paranee, eikä sinänsä pöllömpi suklaa ollenkaan ja makuuni ihan tummien suklaiden parhaimmistoa.

Jarkko 24.03.2015
Ulkonäöllisestihän tämän unkarilaisen valmistajan levyt ovat mitä kaunehinta, eli tästä on vaikea pistää paremmaksi. Samaan voi toki pyrkiä (ja samaan on jotkut muutkin päässeet). Tyylikkäät ja samalla hauskat kääreet yhdistettynä todella monimutkaiseen suklaalevyn kuviointiin. Ei pienintäkään syytä kritisointiin.

Suklaan tuoksu on huumaava! Siinä on voimakas hedelmäinen ja aavistuksen rusinainen tuoksu, mikä ei tietenkään yllätä kun huomioidaan kaakaon alkuperä. Madagaskarilaisen kaakaon suklaat tuoksuvat useimmiten tämäntyyppiseltä. Suklaa ei voisi houkuttelevammalta enää tuoksua.

Suklaa on sileää kuin silkki ja pehmeää kuin pumpuli. Sulaneena suklaamassa on kaikkia edellämainittuja ja lisäksi täydellisen paksua massaa, jollaista haluaisin joskus päästä lusikoimaan isommanpuoleisesta vadista. Ei pienintäkään puutetta koostumuksessakaan.

Suklaan maku myötäilee jälleen kerran aikalailla yksi yhteen suklaan tuoksua. Tässä on runsaasti hedelmäisyyttä ja jollakin oudolla mutta hyvällä tavalla tämä maistuu melkein maitosuklaalta ilman liiallista makeutta, koska en maista tässä kaakaon luontaista kitkeryyttä kuin juuri ja juuri hivenen verran. En kuitenkaan väitä että makuelämys olisi täsmälleen sama pelkästään maitosuklaan ystävän suussa, sillä oma suuni on varmasti jo hieman tottunut tällaisiin makuihin. Minun on vaikea keksiä tästä mausta sanottavaa, koska imeskellessäni suklaata kaikki aivokapasiteettini menee mausta nauttimiseen ja hymyilemiseen. Tämä on kuulkaa niin parasta parhautta ja päihittää jopa vuoden 1995 maailmanmestaruuden 4-1!

Kun suklaa on sulanut ja kaikonnut suusta jää suuhun jännittävä hapokas tunne. Kieltä hieman kihelmöi samalla kun suussa pyörii viimeiset rippeet täydellisestä mausta. Täydellisiä ovat nämä jälkimautkin.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
Laatusuklaa Klaani