Laatusuklaa

RÓZSAVÖLGYI CSOKOLÁDÉ Suklaalevyraadissa

Rózsavölgyi Csokoládé Porcelana 71%
Tuotteen Rózsavölgyi Csokoládé Porcelana 71% valmistusmaa on Unkari. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 4,67 ja löytyy top 100 -listan sijalta 1. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Rózsavölgyi Csokoládé -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Bean to bar / Single origin, Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Minna Hi 19.05.2014
Tumman suklaan hieman pippurinen tuoksu. Suklaa on ohut ja kova, napsahtaa puraistaessa. Suklaa on todella pehmeän kaakaoinen, suorastaan lempeä. Ja mikä parasta, tämä suklaa ei ole missään nimessä liian makea, vaan tuo juuri parhaalla mahdollisella tavalla suklaan maun esille. Suklaa sulaa kivasti kielelle. Pidän tästä. Ainoa puute on pitkä jälkimaku, joka tästä jostain syystä puuttuu. Siksi ei ihan täysiä pisteitä.

Jenni V 02.05.2014
Sokkomaistelukääreestä paljastuu ohuehko pala kauniisti "barokkityyliin" koristeltua suklaata. Väri on tummaksi suklaaksi yllättävän vaalea, ja kaakaoprosentiksi arvioinkin jotain 60 prosentin luokkaa. Mutta tässä olikin kyseessä porcelana-papu, eli vipuun menin. Yritän tuoksutella suklaata, enkä löydä siitä hirveästi vivahteita. Haukkaan palasen ja hedelmäisyys on ensimmäinen makuvivahde. Kauan ei tämä kuitenkaan suussa viipyile, vaan muuttuu aika pian terävämmäksi, paahteisemmaksi mauksi. Pureskellessa maku on lyhyt ja jää hieman vaatimattomaksi. Imeskellessä maku on pitempi, ja suklaa tuntuu laadukkaalta sulaessaan massaksi suussa. Maku on imeskellessä jännä sekoitus paahteisuutta ja hedelmäisyyttä. Jossain vaiheessa imeskely alkaa tuottaa vaikeuksia, maku ja suklaan rakenne on jotenkin niin hirveän täyteläinen ja runsas että tulee tukahduttava olo. Luen jälkikäteen muiden arvioita ja näen kuinka arvostettu suklaa on asiantuntijoiden mielestä. Vähän huono omatunto iskee kun annan tälle vain 3 pistettä... Ehkä olen liian maalaismoukka näin moniulotteiselle suklaalle... Itse pidän ehkä hieman selkeämmistä ja tunnistettavimmista mauista, myös tummuutta olisin kaivannut makuun.

Olli P 02.05.2014
Iso & ohuehko tummasuklaan palanen kuvioinnilla jossa hedelmäinen, mieto tuoksu. Oiva napsahdus, mutta on pehmeähkö. Sulaa tasaisesti eikä rasvoitu. Todella miellyttävä tuntuma. Makua riittää tässä suklaassa vaikka muille jakaa, mutta maut eivät hyöki yli vaan ovat pehmeitä, miellyttäviä makuja. Hedelmäisyys päällimmäisimpänä, kaakaomaisuutta ja hapokkutta myös eikä tummansuklaan kitkeryyttä ole havaittavissa lainkaan. Makukirjo on laaja ja lempeä. Jättää miellyttävän, hieman kaakaomaisen jälkimaun. Uskomattoman hyvää tummasuklaata. Adjektiivit eivät riitä, tämä on laatua alusta loppuun: tuntuma, ulkonäkö, maku... increíblemente perfecto.

Janne J 29.04.2014
Kauniisti kuvioitu suklaa, monivivahteinen tuoksu. Pehmeähköä rakenteeltaan ja väriltään yllättävän vaaleaa kaakaoprosentti huomioottaen. Maku on kuitenkin jämäkän kaakaoinen, suutuntuma yllättävän tahmainen ja lievästi rasvainen. Sokeria ei ole liikaa ja tässä pääsee kerrankin nauttimaan silkasta hyvälaatuisesta kaakaosta, kuitenkin ilman kitkeryyttä ja karvautta. Kaikin puolin oikein laadukas suklaa, nautiskelijoille.

Saara 20.05.2013
Maistelussa pehmeä, hienosti suuhun sulava, arvokkaan makuinen tumma suklaa. Ei varmaankaan hirveän tummaa, ja n. 70-prosenttista näkyy olevankin. Ei pistävyyttä, mutta hapokas maku imeskellessä. Monet tummat suklaat jättävät kitkeryyden suuhun, vaikka itse suklaa olisi ollut hyvä. Tämä ei kuitenkaan sitä tee, liekö sitten makujen tasapaino niin hyvä? Hedelmäisyyttähän tässä unkarilaisessa suklaassa piisaa, ja se sopii minulle, vaikka pidän myös täyteläisistä ja poltetuista tummista suklaista. Ehkä tässä kohdin riittää vain yksi sana: erinomaista!

Iikka 12.05.2013
Kaunis kuvio tämän luumuisen tuoksuisen suklaan pinnalla. Miellyttävä marjaisa/rusinainen maku. Suklaa napsahtelee suussa. Tämä on hyvää. Suu ja maistaja jäävät kaipaamaan lisää.

Hanna P 12.05.2013
Kauniilla kukkakuviolla varustettua suklaata yhtenä lohkona. Ei tuoksu. Maku makea ja pehmeä, jopa kermainen vaikka tummasuklaata lieneekin. Kivan hedelmäisetkin maut risteilevät suussa. Todella hyvä ja laadukkaan oloinen suklaa ja mikä parasta kitkerää makua ei tule missään vaiheessa, kuten niin monessa tummemmassa suklaassa.

Teresa 05.05.2013
Mieto, ehkä aavistuksen makea tuoksu. Puraistessa irtoaa heti monivivahteinen, hieman sitruksinen mutta kuitenkin lempeä makukirjo. Tämä ei ole lainkaan kitkerää. Todella hyvää ja maukasta tummaa suklaata, tätä voisi nautiskelle kerralla enemmänkin!

Jarkko 15.04.2013
Vaikka kunnioitankin porcelana-pavusta tehtyjä suklaita suuresti, pidän kuitenkin mieleni avoimena ja yritän hillitä odotuksiani. Tuoksussa on hedelmäisiä vivahteita ja voi herranjestas että niitä on maussakin. Jos tumman suklaan raikkaudesta voidaan puhua, niin tässä raikkaus suorastaan räjähtää suuhun. Suklaa on silkkisen pehmeää imeskeltävää ja terävin hedelmäisyys mietonee toisen palasen sujahtaessa suuhun. Maku on todella monipuolinen, enkä osaa eritellä siitä sen enempää osa-alueita muutoin kuin sanomalla, että ne ovat kaikki hyviä. Parhaita tummia suklaita mitä olen syönyt, ellei peräti... Tästä puuttuu kaikki kitkeryys ja muut negatiiviset ominaisuudet. Vaimo tosin juuri kutsui tätä navetan makuiseksi kun väkisin tyrkytin pienen palasen maistettavaksi, mutta älkää kuunnelko sitä, ainakaan tässä asiassa. Niin siitä hinnasta: Olisin valmis olemaan kuukauden jäätelö- ja pizza-lakossa tällaisesta makuelämyksestä. Se kertonee ainakin tutuille mielipiteeni hinta-laatusuhteesta. Muille arvosanani kertonee saman.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
Laatusuklaa Klaani