Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer da-capo 47%
Tuotteen Fazer da-capo 47% valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,53 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 40-64%, Patukat.
 

Annamari 09.02.2016
Kaupasta tarttui Da-Capo -patukka mukaan ihan arvion kirjoittamista varten. Patukka on mukavan pieni, pakkauksen design on perinteinen ja patukan ulkonäkö tummasuklainen ja kiiltävä. Onpa tässä voimakas tuoksu, alkoholin, tässä tapauksessa rommin, tuoksu on päällimmäisenä ja peittää suklaan tuoksun alleen. Halkaistuna patukassa on erotettavissa ohut tummasuklainen kuori ja sen sisällä lähes yhtä tumma täyte. Patukan koostumus on jopa hieman toffeemainen, aika erilainen kuin odotin. Alkuun tumma suklaa maistuu ihan kivasti, mutta sitten rommin maku tulee esiin. Onneksi jälkimaku ei ole niin vahvasti alkoholinen kuitenkaan. Parempaa tämä oli kuin muistin, mutta ei ihan suosikikseni yllä kuitenkaan. Plussaa ehdottomasti aidosta alkoholin mausta ja suutuntumankin oli mukavan erilainen. Olisi mielenkiintoista maistaa samantyylistä patukkaa maustettuna esimerkiksi kermaliköörillä.

Teresa 08.03.2013
Nostalginen kelta-ruskea pikkuinen "suklaakuorrutettu patukka", kuten osuvasti kääreessäkin sanotaan. Jännä, että siinä ei sanota mitään sen tarkempaa. Tuoksuu suklaalle ja alkoholille. Enpä ole ennen pakkausselostetta lukenut tästä, ja oli mielenkiintoista löytää tuoteainaluettelosta rommi - siis ei esanssi vaan ihan aito rommi. Ja sehän tässä tietenkin tuoksuukin. Koostumus on jännä, sellainen vähän jankkimainen pureskeltaessa. Ihan kuin hetken aikaa söisi jotain purkkaa. Sitten suklaa sulaa suuhun ja maut iskevät kielelle. Päällimmäisenä mauista on tuo rommi, ihan selvästi, ja sen jälkeen kaakao ja sekin melko voimakkaana. Rommi käy kyllä hyvin yhteen tummahkon, makean suklaan kanssa. Makuelämys on todella toimiva, joskin ehkä hieman liian sokerinen.

Jarkko 04.11.2012
Otin da-capon uudelleenarviointiin vuosien tauon jälkeen, sillä oletukseni on, että patukka on nykyään enemmän makuuni kuin aikana, jolloin tumma suklaa ei juurikaan maistunut. Pienellä alkoholivivahteella maustettu da-capo on itse asiassa aika yleellisen oloinen ja tuntuinen suussa. Paksua tryffelitäytettä on miellyttävä imeskellä ja pureskella. Onko lie alkoholiastekin laskenut hieman viime kerrasta, kun ei samalla tavalla polttele? Ihan asiallinen mutusteltavahan tämä on. Ihan neloseen asti en kuitenkaan voi arvosanaa nostaa, mutta reiluksi kolmoseksi kuitenkin.

Aiempi arvio 2.10.2005: Tumman suklaan sisällä jotain tummaa tahnaa, joka maistuu hivenen alkoholille. Kunpa olisi edes ollut hyvää alkoholia... Ei kiitos. Arvosana: 2.

Marika 13.03.2010
Erinomainen design pakkauksella, eikös se ole ollut lähes tällainen aina? Ainoastaan uusi GDA-merkintä häiritsee, höh. Itse suklaapatukkahan on samannäköinen kuin veljensä Jim, mutta jäyhempi. Tässä kun on marmelaadivaahdon tilalla.. niin, mitäköhän. Rommia ainakin tuoteselosteen mukaan. Hyvää tämä joka tapauksessa on, ja kokokin on pikkuherkuksi ihan soppeli. Makeaa makua taittaa juuri tuo rommi tai ehkä maraschino, jota niin ikään on sekoitettu joukkoon. Hienoa, että joissain suklaapatukoissa käytetään tummaa suklaata, eikä sitä ainaista maitoista versiota.

Jenni V 29.10.2009
Nostalgisimmista nostalgisin patukka, pienenä kestosuosikki "takapoo". Maku myös oikein loistava, mutta syy miksi en anna täysiä tähtiä on että maku vaihtelee patukasta patukkaan. Välillä maku on liian romminen ja välillä patukka on kivikova ja jauhoinen. Useimmiten kuitenkin loistava makukokemus.

Virve 15.08.2009
Jo monen monitusta vuotta kauppojen karkkihyllyistä löytynyt kaikkien tuntema ja suosittu suklaapatukka. Ainoa muutos tähän mennessä on ollut käärepaperin muuttuminen kiiltävästä "metallipaperista" paperiseen. Maku säilynyt koko aikana lähes samana; kun puraisee palan patukasta, suuhun tulvahtaa välittömästi suklainen maitosuklaan maku, joka vähitellen muuttuu hituisen rommin mauksi, ei kuitenkaan niin paljon, että suklaata ei uskaltaisi lapsellekaan tarjota. Suklaan rakenne on jämäkkä, mutta ei kuitenkaan liian kova, patukkaa on helppo haukaista ja jämäkän rakenteen ansiosta suklaa ei heti leviä kädessä. "Metallinen" käärepaperi voisi silti edistää suklaanautintoa, ainahan siitä tuli juhlallinen olo, kun kiiltävää käärepaperia repäisi auki.

Minna K 28.04.2009
En ollut maistanut tätä koskaan aikaisemmin. Pieni patukka, kätevä pitää mukana. Ei tule syötyä liikaa, kun koko on pieni. Maussa on jotain samaa kuin Julia konvehdissa. Rommin maku ei ole mielestäni selvä, ei se ainakaan liikaa puske läpi.

Katja S 28.04.2009
Tumma pieni suklaapatukka, tuoksussa jo aistii jonkin alkoholin. Ihana koostumus, pehmeää ja helppoa pureskella, sulaa juuri sopivalla nopeudella. Tummahkoa suklaata jossa mausteena rommi. Rommin maku on kuitenkin sopivasti taka-alalle, eikä hallitse liikaa. Maku kokonaisuudessaan ihanasti tavallisia suklaita eksoottisempi. Yksi patukka vie jo kohtuullisesti pois makeannälän. Tämä on ollut suosikkipatukkani jo vuosia.

Reeta 27.06.2008
Tähän suklaaseen en ole oikeastaan koskaan ihastunut. Aina tällaisen olen syönyt ilomielin, jos on tarjottu, mutta ikinä en ole itse ostanut. Kyllä tämä aina tietenkin vähän suklaanhimoa tyynnyttää, mutta ei mikään makuelämys ole. Joku kahvin ja rommin välimaastossa makaileva aromi.

Henriikka 24.06.2008
En ole koskaan maistanut tätä. Pakkaus ei ole yhtään houkutteleva, niin tämän ohi on ollut helppo mennä karkkihyllyllä. Eikä tuo itse suklaan ulkonäkökään ole kovin houkutteleva, eikä tuoksukaan. Siinä on joku tuttu tuoksu, mutta en saa sitä päähäni. Tuoksu saa jopa miettimään, että uskaltaako tätä maistaa. Maku on jotain todella pahaa. Rommi maistuu läpi ja pitikin lukea läpi, että mitä tämä patukka sisältää; kyllähän siellä sitä rommia on ja siitähän se tuoksukin tuli. Arvosanaksi annan 1. En pitänyt yhtään. Itse pakkaus on kamala, tuoksu kamala, sekä maku aivan kamala. En voinut syödä tätä edes kokonaan vaikka kyseessä on hyvin pieni patukka (20g). On siis ehkä hyvä, että olen vältellyt tätä karkkihyllyllä ja osaan tulevaisuudessakin vältellä.

Anja 27.11.2007
Aivan liian makeaa mutta ah, niin ihanaa. Pehmeä koostumus, romminen aromi.

Minna Hi 02.10.2007
Patukka on melko pieni, vain 20g. Tuoksuu vahvasti mokalta ja tummalta suklaalta. Maistuu vahvasti rommilta. Rakenne on jotenkin siirappinen. Patukka aikuiseen makuun. Pehmeä, imeskeltävä.

Salla Elina Salo 01.05.2007
Todella hyvää hieman tummempaa suklaata. Koostumus on erinomaisen kiinteä, silti sulaa helposti suuhun. Jännä marachino tuo eksoottista makua.

Antti M 04.10.2006
Aivan loistava perinteinen patukka, jonka maku hieman aina vaihtelee. Tämähän on Pätkiksen tavoin "jätepatukka" eli massaan sekoitetaan epämuodostuneita suklaapatukoita ja lisätään hieman alkoholia peittämään.

Satu 01.10.2006
"Suklaakuorrutettu patukka". Missään kohdassa käärettä ei kerrota mitä tuo "patukka" on. No joo, mitäpä tuosta, pahaa se on silti. Todella pahaa.

Antti H 01.10.2006
Jollakin alkoholilla maustettua tummaa suklaata. Ei oikein ole minun makuun. Tulee joulu ja konvehdit mieleen.

Susanna K 02.10.2005
Huippuhyvää "Mummola-suklaata". Mummo oli ostanut tätä laatikon kun olin lapsi ja yhä tämä kokosuklaa on yksi lemppareistani. Tässä tulee esiin jollain tavalla kahden eri suklaan maku, mikä sopii tähän hyvin. Mieleiseni hyvä koostumus ja sopivasti hampaisiin uppoava.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
Laatusuklaa Klaani