Laatusuklaa

SUKLAABANAANIEN VALMISTUS

Tämä makea suklaan ja banaanin yhdistelmä sopii kesäisen grillaushetken jälkiruuaksi vähintään yhtä hyvin kuin jäätelö. Herkun valmistus on helppoa ja vaivatonta, eikä tätä oikeastaan voi pilata vaikka yrittäisi. Kannattaa kuitenkin olla uhmaamatta kohtaloa ja noudattaa alla olevia ohjeita, ainakin ensimmäisellä valmistuskerralla. "Resepti" toimii todistetusti sekä hiili- että kaasugrillillä ja nuotiolla.

Tarvikkeet: Banaania, suklaata, foliota ja veitsi 1. Tarvikkeet
Tarvitset suklaabanaanien valmistukseen kuorimattomia ja kypsiä banaaneja, valitsemaasi suklaata, pienen veitsen ja foliopaperia. Ilman foliota tulet todennäköisesti tarvitsemaan vaahtosammutinta ennen kuin sisältö on kypsää.

Veitsi käytössä 2. Viillon tekeminen
Laske banaani kyljellään, siinä asennossa jossa se parhaiten pysyy ilman tukea, kaksinkertaiselle foliolle. Nosta folion reunat pystyyn, jotta grilille ei valu suklaata tai nestettä. Tee banaaniin viilto, joka alkaa ja loppuu n. 3cm banaanin päistä. On erittäin tärkeää, että viilto ei puhkaise banaanin kuorta alapuolelta.

Asettele toivottu määrä suklaapalasia viiltoon 3. Suklaapalojen asettelu
Upota viiltoon haluamasi määrä valitsemaasi suklaata riviin. Suurempaan banaaniin menee luonnollisesti enemmän suklaata, mutta keskikokoiseen banaaniin uppoaa vaivatta 4-5 Maraboun maitosuklaan palasta. Kokeile erilaisia suklaita mielesi mukaan.

Tässä banaanissa on 5 suklaapalaa 4. Täytetty banaani
Tässä banaanissa suklaapalaset ovat hieman liian tiiviisti. Osa suklaasta pääsi sulaessaan (ja kiehuessaan) valumaan banaanin kuorien yli folikääreen pohjalle. Suurimmassa suklaanpuutteessa olevat tosin raapivat suklaan sieltäkin talteen. Ei se pilalla tms ole.

Valmiit suklaabanaanit grillille aseteltuna 5. Banaanien asettelu grillille
Älä aseta banaaneita tulikuumalle grillille, vaan laske grillin lämpötilaa tai odota että suurin kuumuus on ohitettu. Jos odottaminen ei ole mahdollista (ymmärrettävää), asettele banaanit grillin ulkoreunalle, jossa on aina hieman viileämpää.

Lähes kypsät suklaabanaanit 6. Valmiit suklaabanaanit
On vaikea sanoa aikaa, kauanko banaaneiden kypsyminen kestää. Suklaan sulaminen ja kiehuminen, kuoren mustuminen ja kirkaan nesteen ilmestyminen ja kiehuminen folion sisässä on normaalia. Banaanit ovat kypsiä, kun suklaapalaset ovat puoliksi sulaneen näköisiä ja banaanin hedelmäliha on pehmennyt. Arvioisin että tähän menee noin 10-15 minuuttia. Kun ensi kerran kuvittelet banaanien olevan ihan valmiita, jätä ne grillille vielä 5 minuutiksi, jonka jälkeen ne ovat oikeasti valmiit.

Suklaabanaani tarjolla 7. Lopputuotoksen nauttiminen
Suklaabanaanit nautitaan suoraan banaaninkuoresta lusikoimalla. Kun nappaat lusikkaasi jokaisella ruopaisulla sekä suklaata että banaania, makunautinto maksimoituu. Älä kuitenkaan raaputa banaanin sisäreunaa liiaksi, koska kuoriaines on kitkerää. Yleensä suklaa loppuu ennen banaania. Varo polttamasta suutasi tai sormiasi, takaan että sekä suklaa että banaani ovat kiehuvan kuumia.

Tulin, näin ja söin 8. Loppusanat
Vaikka suklaabanaanit ovatkin herkullisia, pystyy vain sokerihiiri syömään niitä yhtä enempää. Ne ovat niin makeita, että makeannälkä tyydyttyy yleensä jo ensimmäistä banaania syödessä. Kuvaussession aikana tosin pari jäsentä söi illan aikana 3kpl per nuppi...
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani