Laatusuklaa

LINDT Suklaalevyraadissa

Lindt petits desserts
Tuotteen Lindt petits desserts valmistusmaa on Ranska. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,50 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Lindt -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 23.02.2018
Meitsin joululahjaksi saama rasia oli kyllä vähän pienempi kuin tämä, 170-grammainen, mutta koska konvehdit ovat tismalleen samat, päätin rasian arvostella tähän jatkoksi. 170g rasiaan mahtui konvehteja kutakin 2-3 kpl (marenkeja, brownieta ja caramelejä vain kaksi, muita kolme, eli yhteensä 18 kpl) ja ne ovat kyllä todella kauniin ja jälkiruokamaisen näköisiä. Makukattaus on monipuolinen ja houkutteleva. Ei kun maistamaan...

Millefeuille: Suorakulmion mallinen maitosuklaakonvehti, jossa koristeina aaltomaisia valkosuklaaraitoja. Sisällä on vohvelipraliinia, sitä ihanaa vaaleaa mallia jota rakastan, vähän kuin brunbergin nougat-konvehtia. Täyte on pikkuriikkisen kuivaa, ja vohveli oli ehkä siinä vähän turhahkoa rohisevaa lisäkettä, mutta maku on tosiaan täytteessä todella hyvä, ja sointuu hyvin päällisen maitosuklaaseen. Vahva nelonen.

Creme brulee: Ohuen ohuessa maitosuklaakupissa on Lindt-teksti pohjalla ja päällä bruleemainen kreemitäyte, eli varmaankin maitokreemiä joukossaan kovia krokanttimaisia pieniä karamellipaloja. Ensin maku on vähän outo, mutta parin konvehdin jälkeen tykästyn että nuo krokantit maistuvat aika lailla sille miltä bruleen päällinenkin. Ainoa pettymys oli ehkä kreemin tujuus, se oli vähän turhankin tuhtia ja paksua eikä sellaista vaniljakiisselimäistä jota olisin toivonut. Vahva kolmonen.

Chocolat fondant: Ulkonäöltään kuin aito fondant, tuollainen muffinssimaiseen muottiin pyöräytetty maitosuklaakonvehti, jossa sisällä on mudcakemäistä paksua tummaa suklaatahnaa. Mutakakku ei ole suosikkini koskaan ollut, joten tällekään en voi ihan nelosta siksi antaa, mutta suklaafondant tästä ehdottomasti kyllä mieleen tulee vahvasti. Siispä tyylikäs kolmonen.

Meringue: Korkean marenkiruusukkeen näköinen valkosuklaakonvehti, jossa sisällä on kiinteähköä valkoista kreemiä seassaan marenkipaloja. Makumaailma on ehkä tylsähkö, mutta iloinen yllätys oli että tämä ei ollut pisaraakaan ylimakea. Suklaa oli tosi laadukkaan oloista valkosuklaata ja marenkia oli ihan kiva rouskuttaa. Ehkä juuri ja juuri neloseen pisteet.

Brownie: Neliön muotoinen semitumma konvehti röpelöisellä pinnalla. Röpelö on hassel- ja saksanpähkinärouhetta, ja sisällä on suklaatryffeliä. Tämä oli valitettava pettymys, makumaailma on todella tunkkainen ja halpismainen. Johtuu varmaan tosta saksanpähkinästä, en ole koskaan hirveästi tykännyt sen kitkerästä aromista. Selkeästi tähän asti maistamistani heikoin konvehti, kakkonen.

Caramel eclair: Kissankielen muotoinen mutta paksumpi tumma konvehti, jossa päällä on toffeenväristä suklaata laattana ja sisällä jämäkähköä karamellitahnaa. Tykkäsin että suklaa oli oikeasti tummaa, minusta kokonaisuus oli laadukas eikä turhan makea. Sileä täytteen ja suklaan rakenne miellytti erityisesti. Nelonen.

Tiramisu: Neliön muotoinen konvehti, jossa päällä on valkosuklaata ja sivuilla maitosuklaata. Sisällä on kaksikerroksinen täyte (ainakin vissiin), valkoinen ja ruskea. Seassa on vissiin jotain keksimurua, ja kahvin maku on selkeä mutta kuitenkin aika mieto. Tykkäsin taas laadukkaasta suklaasta ja siitä ettei maku ollut tympeä tai ylimakea. Toisaalta joku alkoholinen aromi ja tummempi kahvin maku jäi puuttumaan. Kolmosen puolelle siis kallistun.

Kaikki konvehdit on nyt maistettu ja keskiarvoksi tulee 3,28. Tekisi tyylipisteitä mieleni antaa neloseen asti, mutta silti, joku viimeinen riipaisu jäi nyt tuohon uupumaan. Viimeistelty, tyylikäs ja laadukas laatikko kuitenkin, en yhtään häpeäisi antaa lahjaksi.


Annamari 24.01.2016
Chokolad fondant (10 kpl): Kakun mutoinen maitosuklaakonvehti, joka joka tuoksuu valmistajalle tyypillisesti melko makealle. Sisältä paljastuu tummempi, melko jämäkkä tahna. Sen mausta en pidä. Se kyllä maistuu itseasiassa hieman raa'alle suklaakakkutaikinalle eli siinä mielessä tuotetta voi pitää onnistuneena. Maku on kuitenkin jollain tapaa tunkkainen eikä aidon suklainen. Jos näitä olisi yksittäin myynnissä, en ostaisi. 2 p.

Caramel eclair (5kpl): Pitkulainen konvehti, jossa pääööä oranssi laatta, ehkä viestittämässä sisällöstä, joka paljastuu toffeeksi. Itse konvehti on tummaa suklaata ja sisällä tosiaan toffeeta. Tuoksu on selkeästi karamellinen. Tummaan suklaan ja makean täytteen liitto toimii ja konvehti on rasian parhaimmistoa. Itse jälkiruoka ei ole minulle tuttu, joten esikuvaansa en voi verrata. Taattua laatua, hellyn viiteen pisteeseen. 5 p.

Meringue (5kpl): Valkosuklainen, kuin pursotettu kartio. Makea ja vaniljainen tuoksu. Ihan hyvää valkosuklaaksi, mutta se ei vain muuten kuulu suosikkeihini. Sisällä on valkosuklaista kreemiä, jonka seassa marengin palasia. Ne rouskuvat mukavasti, mutta määrällisesti niitä saisi olla paljon, paljon enemmän, varsinkin jos tavoitellaan marenkista fiilistä. Valkosuklaaksi onnistunut tuote. 3 p.

Millefeuille (5kpl) : Suorakaiteen muotoinen konvehti, jossa valkosuklailen koristelu. Todella kauniin ja sippelin näköinen. Kuori on maitosuklaata ja sisällä on kiinteä nougat-tyyppinen sisus, jonka seassa vielä keksimäisiä murskeita, hieman suolaisia sellaisia. Nam. Aivan ihana kokonaisuus, joskin makea. Tässä kuitenkin monta elementtiä, mitä hyvältä konvehdilta kaipaa, persoonallista ja erottuvaa makua ja hyvä suutuntuma. 5 p.

Creme brulee (5 kpl): Pyreä maitosuklainen kulho, jonka sisällä kreemimäinen valkea täyte, pinta on koristeltu suklaalla. Tämähän kyllä näyttää ihan esikuvaltaan. Tuoksu on makea, kuten olettaa saattaa ja samoin tietysti maku. Kupin pohjalla on paahdetun sokerin makuisia rouskeitamuistuttamassa creme bruleen pinnalla tavallisesti olevasta paahtuneesta sokerista, Tämä on makea pieni herkku, kuten esikuvansa ja tässä jäljittely on onnistunut hyvin. Itseäni vain hieman häiritsee liika makeus näin konvehtina, joten se pudottaa pisteet täysistä 4 p.

Brownie (5kpl) neliömäinen paakku, jossa on hieman rosoinen pinta, oletettavasti pähkinärouheesta johtuen. Maku on todella tunkkainen eikä houkuta erityisesti maistamaan. Tummasuklaisen kuoren alla on jämäkkä, pähkinäinen täyte. Tämä ei kyllä muistuta brownieta. Muutnekin jotenkin todella tunkkainen ja raskas ilmestys. Suklaan sulaessa suuhun, maku hieman paranee, mutta joku ihmeellinen sivumaku tässä on eikä oikeat maut erotu. 2 p.

Tiramisu (5kpl): Neliömäinen maitosuklaakonvehti, jonka päällä on valkosuklainen koristekerros, vieläpä melko paksu. Haukkaus paljastaa monikerroksisen konvehdin, joka tuoksuu vienosti kahviselle. Sisällä siis vielä maitosuklainen kerros ja valkeaa kreemiä. Niiden molempien joukossa vielä jotain rouskuvaa keksiä. Onpahan monimutkainen rakenne. Maku tässä on maitokahvinen, mutta ei liian vahvasti, koska minäkin ei-kahvinjuojana siitä ihan pidän. Mielestäni tästä kuitenkin puuttuu se yksi tiramisun parhaita juttuja, marsala-viinin maku. Ei siis muistuta innoittajaansa, mutta mokkaisena konvehtina ihan toimiva, makea kylläkin. 3 p.

Keskiarvo 3,25 eli 3. Mielestäni kokemus jäi silti arvosanaltaan korkeammaksi. Iso vaikutus oli sillä, että määrällisesti Suklaa fondant -konvehtiä eli tuplasti muihin nähden ja se ei ollut makuuni.

Kirsi I 16.03.2014
Joulunjälkeisiestä alesta tarttui mukaan lomareissulle tämmöinen konvehtirasia. Mukavasti konvehdit ovat selkeissä riveissä, ja houkuttelevan eri näköisiä ja mallisia.

Chokolat fondant (10 kpl) on pienen kahvikakun muotoinen maitosuklaakonvehti, joka tuokasuu toffeiselle. Pinnan maitosuklaa sulaa suussa ja sekoittuu karamellitäytteeseen, paahteinen maku sopii kokonaisuuteen ja jättää miellyttävän jälkimaun 3 p.

Caramel eclair (5kpl) on kissankielen mallinen tummasuklaakonvehti, jonka pinnalla on oranssinruskea koristelaatta. Tuoksuu karamelliselle ja täyte on valuvaa paahdettua sokeria. Tummaa suklaata on pinnalla paksuhkosti, mutta alkuvaiheen suklaisuus jää ylettömän sokerisuuden alle ja kokonaisuus jää keskinkertaiseksi. 3 p.

Meringue (5kpl) on va kosuklainen kartio. Sinänsä hyvää valkosuklaata, jonka sisällä on rapeita marengin murusia, mutta valkosuklaa vain ei ole minun juttuni. 3 p.

Millefeuille (5kpl) on pitkulainen, ohuilla valkosuklaaraidoilla koristettu konvehti. Sisus maistuu pähkinäiselle ja hampaissa rouskuvat riisimuromaiset palaset. Loppuu ihan liian nopeasti. 4 p.

Creme brulee (5 kpl) on maitosuklaakuppi, jossa on vaaleaa täytettä ja täytteen pinnalla tummia murusia. Mabeaa ja vaniljakermaista, täytteen alla rapeita paahdetun sokerin murusia. Vaniljainen maku on pehmeää eikä ollenkaan esanssisen kirpeää. Lindt-tyyliin turhan imelää, mutta laadukkaan oloista. Tuoksu on miellyttävän makeaa ja kokonaisuus riittävän creme brulee. 4p.

Brownie (5kpl) on rosopintainen ja neliömäinen tummasuklaapalanen, jossa pinnan rosot ovat pähkinänmuruja. Maukkaita ja pehmeitä, hyvin miellyttäviä. Paahteinen maku tässäkin, mutta ei karamellinen vaan pähkinäinen. Täyte on jotain peymeää ja voimakkaan pähkinäisen makuista, jopa hieman suolaisen oloista. Kerrassaan hyvää, sulaa suussa eikä ole tahmeaa. 5p.

Tiramisu (5kpl) on neliskulmainen maitosuklaakonvehti, jonka päällä on valkosuklaaneliö ja täytteenä valkoista kreemiä. Manstoin kokonaisuutta, en osia erikseen. Kahvi maistuu selvästi, mutta ei liian päällekäyvästi, maitosuklaa ei tässä ole liian makeaa ja kreemitäyte tuo kermaisen lisän. Valkosuklaata on päällä sopivan paksuisesti ja sen seassa olevat muruset voisivat olla kahvinmuruja, rapsahtelevat hampaissa mukavasti. 4p.

Keskiarvoksi tulee 3,63 eli pyöristettynä nelonen.

Olli P 24.02.2014
Lindtin valmistamia erilaisia konvehteja 400g rasiassa, joka sisältää 40kpl konvehteja seitsemällä eri makuvariaatiolla. Ensi vaikutelma on yllättävän heikko: rasia on kuin hätäisesti kyhätty. Ohut pahvinen ja tuote-esittelyt & -tiedot erillisellä, irtonaisella paperilla takana. Mutta ei anneta tämän häiritä, sillä odotukset itse konvehdeissa on taivaissa.

Brownie (5kpl): Ulkonäkö kuin leivoksesta; Tummasuklaa kuorrute, jossa seassa pähkinänmuruja. Sisällä hieman vaaleampaa suklaatryffeliä jossa myös mukana pähkinää muruina, mutta pienempänä kuin kuorrutteessa. Yleistuntumaltaan pehmeä purtava ja suussa sulava. Hieman makea, jonka rinnalla todella pieni karvas tummasuklaan maku. Lopussa tulee makean piikki joka yltää jälkimakuun asti. Sulaa tasaisesti suussa ja on helppo & miellyttävä syötävä. Tasapainoinen tuote kaikenkaikkiaan. 4p

Caramel Eclair (5kpl): Tummasuklaa konvehti, jossa päällä vaalean ruskea laatta valmistajan tekstillä varustettuna. Kuorrute on lohkeavaa suklaata ja sisällä on hunajamainen täyte. Päällyksenä oleva vaalean ruskea laatta ei tarjoa mitään. Aluksi tulee heti miellyttävän kaakaon maku suuhun. Täytteen karamellinen makeus astuu myös esiin ajanmyötä ja lopussa jälkimauksi jää taas kaakaomaisuus. Tummasuklaa ei ole lainkaan kitkerää; hieman makea, mutta todella kaakaomainen. Täyte on makeaa ja on esillä, mutta ei jyrää muiden makujen yli kuten usein käy tällaisessa konvehdeissa. Makua riittää, mutta odotin hieman terävempiä makuja. Mutta on miellyttävä ja hallittu kokonaisuus. Vitonenkaan ei varsinaisesti olisi suuri vääryys, mutta silti: 4p

Chocolat Fondant (10kpl): Maitosuklaakonvehti hieman epäilyttävällä tuoksulla. En nyt löydä täysin sopivaa sanaa kuvaamaan, mutta tällainen hieman ummehtunut kenties. Maitosuklaakuoren alta paljastuu yllätys sillä se on todella pehmeää, mutta kiinteä tummasuklaa. Siirappinen koostumus ja takertuu suussa hieman, mutta yllättävän vähän. Makeaa on, mutta täyte tuo kaakaon makua rinnalle. Ei kitkeryyttä havaittavissa ja kaakao sekä makea matkaa hallitusti rintarinnan koko matkan. Hyvin erottuvat maut ja erilainen, sekamelskainen tuote positiivisessa mielessä. Ei mikään hillitön makuelämys, mutta mielenkiintoinen kaikkinensa. 4p

Creme Brulee (5kpl): Isohko, maitosuklainen vuoka, jossa sisällä valkosuklaatäyte ruskeilla pisteillä varustettuna. Ulkonäkö on kuin miniatuuriversio esikuvastansa. Kermaisen pehmeä konvehti vaalealla täytteellä, jonka pohjalla on paahdettua sokeria kasa. Sulaa nopeasti suussa. Vastoin odotuksia konvehti ei ole överimakea, mutta makea kuitenkin. Kermaisuus ja paahdetut sokerit ovat pääosassa tässä makeassa tuotteessa. Paahdetut sokerit eivät tartu hampaisiin, mutta ovat turhan isoja ja liian isossa roolissa tässä konvehdissa. 3p

Meringue (5kpl): Valkosuklainen konvehti kermaisen makealla tuoksulla. Vaalea kermainen täyte, jossa rapeita sokerisia sattumia (marenkia). Kuoren paksuus tuo purtavuutta; valkosuklaa pysyy kasassa hyvän ajan. Sattumat tuo täytteessä rapeutta syömiseen. Mielenkiintoinen, erilainen & miellyttävä tuntuma. Makeaa alusta loppuun kuten odottaa sopii, mutta ei lähellekkään niin yltiöpäisen makea kuin oletusarvo oli. Erittäin hallittu makeus sekä tuntuman mielenkiintoinen yhdistelmä (rapea & purtava, silti täytteen mukana tuova pehmeys ennenkaikkea) tekee tästä omissa arvioissani parhaan valkosuklaan mitä on päässyt maistelemaan. 5p

Millefeuille (5kpl): Maitosuklaakuorrutteinen, valkoisilla ohuilla raidoilla varustettu konvehti. Täytteenä hieman nougatmainen, hieman phkinämäinen sekä pehmeä täyte, jossa seassa vohvelia paloina. On rapea purtaessa. Tykkään tästä tuntumasta: Pehmeä, mutta sattumat tuo kivan rapeuden myös mukaan. Vohveli on, kuten vaarallisen usein muulloinkin mitäänsanomaton maultansa. Makeus tässä nousee esiin ja kohti jälkimakua se vain kasvaa joskaan ei kuitenkaan häiritsevän överiksi asti. Kiva syötävä, mutta maultaan ei tarjoa juurikaan mitään erikoista; Miellyttävä syötävä joka kaipaisi pikku piristyksen makuun. 4p

Tiramisu (5kpl): Reunoilla & pohjassa maitosuklaata, päällä valkosuklaata pikku maitosuklaapisteillä ja tämä kaikki kermaisen makealla tuoksulla. Kuori on kovaa, mutta sisältä paljastuu kaksi eriväristä tryffelimäistä täytettä. Ylempänä vaalean ruskeaa ja sen alapuolella valkoista täytettä. Sulava, ikävästi hieman rasvoittuu ja takertuu kitalakeen. Kahvin maku tulee esiin heti ensi puraisulla. Ei ole hyökkäävä, mutta maistuu selvästi. Makeutta tulee rinnalle ja nousee enemmän etuallalle vallaten jälkimaun, joka kuitenkin on lyhyehkö. Jäljittelee esikuvaansa kohtuu hyvin, mutta konvehti on tuntumaltaan epämiellyttävä ja vaikka maut onkin selvät sekä tasapainoiset niin ei täysin toimi allekirjoittaneelle. Kakkosen ja kolmosen välimaastoon menee, mutta on tämä sen verran laadukas että 3p helteää selkeähkösti.

Vaikka rasia itsessään oli kuin hätäisesti väsätty ympärille niin itse konvehdeista paistaa sekä maistuu Laatu isolla. Arvokas rasia on, mutta laadukasta nautiskelua haluavalle ehdottomasti suositeltavan arvoinen konvehtirasia. Ei mitään tähtikonvehtia toisensa perään, mutta yksikään konvehti ei suoranaisesti petä. Pistekeskiarvo 3,875p eli kokonaisarvosanaksi tärähtää 4p. Uotisen sanoin: ei huono.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani