Laatusuklaa

LINDT Suklaalevyraadissa

Lindt sweet greetings from Zurich (145g)
Tuotteen Lindt sweet greetings from Zurich (145g) valmistusmaa on Sveitsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Lindt -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 11.07.2013
Sveitsin täti toi tuliaisena tällaisen boksin Lindtin konvehteja. Rasiassa oli tuollainen tervehdys-pahvikuori ja alla sitten muoviin pakattu rasia, jossa oli 8 eri lajia konvehteja. Konvehdeissa oli valko- maito- ja tummaa suklaata, tosin tummassa suklaassa ilmoitettiin kaakaopitoisuudeksi vain vähän yli 40% joten kovin tummaa ei sekään ollut. Sitten maisteluun:

Macchiato (2 kpl): Tähden muotoinen kuppikonvehti, jossa maitosuklaisessa kupissa oli pehmeää maitokahvin makuista suklaatäytettä, ja päällä kerros kaakaojauheella koristeltua valkoista suklaata. Maitokahvi maistui selvästi, ja valkosuklaa oli oikea valinta tukemaan sen makua. Tosin kokonaisuus oli makuuni vähän liian makea, ja se mikä kaikissa konvehdeissa toistui oli täytteen häiritsevä rasvaisuuden tuntu. Kevyemmät, vähän vähemmän makeat mousset ovat enemmän minun makuuni. Ja tumman kahvin ystävänä annan tälle konvehdille vaan ne perus-kolme tähteä.

Caramelita (2 kpl): Ovaalin muotoinen pienehkö tummasuklainen konvehti, jossa päällä maitosuklaakoriste ja sisällä makeaa juoksevaa caramel-täytettä ja sen alla vaaleaa moussemaista caramel-täytettä. Tumma suklaa sopi kyllä caramel-täytteen makeuteen, mutta koska tumman suklaan kaakaopitoisuus on niin pieni niin en löytänyt siitä oikein luonnetta. Kokonaisuus on aika mitäänsanomaton, siispä annan vain 2 pistettä.

Coeur à l'orange (2 kpl): Sydämen muotoinen oranssilla hileellä koristeltu tummasuklaasydän, jossa täytteenä oli tummasuklaaganachea ja sen päällä kerros appelsiinikaramellikastiketta. Tämä konvehti maistui aika likelle sacher-kakulta, ja pidin kyllä makumaailmasta. Tosin appelsiinikaramellikastike maistui lähinnä juoksevalta hillolta, ja se olisi ehkä saanut olla vähän raikkaampaa ja suklaa vähän tummempaa. Vähän enemmän kuin 3 pistettä voisi antaa, mutta jääköön nyt kolmeen kuitenkin.

Amande croquante (2 kpl): Mantelikermatäytteinen kokonaisella mantelilla koristeltu maitosuklaakonvehti. Tämä kuului ehdottomasti rasian parhaimmistoon. Täyte oli ihanan mantelisen makuista, ja siinä oli mukana myös jotakin rapeaa. Manteli päällä kruunasi kokonaisuuden. Makeahan tämäkin oli, siitä pieni miinus, mutta ehdottomasti 4 pisteen arvoinen.

Dragon noir (2 kpl): Tummasuklaakonvehti, jossa sisällä tummaa hasselpähkinägiandujaa. Kaakaoprosentti ei minusta ollut riittävä tekemään tästä konvehdista spesiaalia, ihan hyvän makuinen mutta luonteeton. 3 pistettä.

Pointe de chocolat (2 kpl): Ruusukkeen näköinen konvehti, jossa on täytteenä rasvaista suklaatäytettä (mielestäni samaa kuin maitosuklaa-Lindorpalloissa) ja kuorrutus on alaosastaan tummempaa ja yläosasta vaaleampaa maitosuklaata. Todella makea konvehti ja makuuni Lindor-täyte on liian voimaista. 2 pistettä.

Triangle aux noisettes (1 kpl): Hasselpähkinä- ja keksirouheella päällystetty maitosuklaakonvehti, jossa on praliinitäyte. Makeudestaan huolimatta tämä on erittäin hyvä kokonaisuus, rouhetta on todella paljon ja se tuo makeuden ja rasvaisuuden vastapainoksi kivaa rakennetta. 4 pistettä.

Amande de luxe (1 kpl): Ehkä rasian kaunein konvehti on ovaalin muodoinen, pohja on maitosuklaata ja päällystä maitosuklaaraidoin koristeltua valkosuklaata. Sisällä on mantelipraliinia ja rapeita amarettipaloja, ja kokonaisuuden kruunaa paahdettu sokerimanteli. Maku ei harmikseni ole aivan odotusteni mukainen, suklaassa maistuu mielestäni liiaksi sellainen "paha" alkoholinen marsipaani. Ulkonäöstä kuitenkin sen verran pisteitä että 3 tulee arvosanaksi.

Rasiakeskiarvoksi tulee täten 2,93 joka pyöristyy kolmeen. Rasia on ihan kaunis, mutta Lindtmäiseen tapaan kovin makea ja rasvainen, ja luonnetta saisi olla konvehdeissa enemmän.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani