Laatusuklaa

LINDT Suklaalevyraadissa

Lindt excellence mild 70%
Tuotteen Lindt excellence mild 70% valmistusmaa on Ranska. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,50 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Lindt -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Jenni V 16.01.2016
100 gramman levy Lindtin tummaa, aiemmin jo maistelinkin vastaavan "normi"levyn, mutta nyt kääreessä lukee mild, mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan... Odottelen vähemmän kitkerää, "helpompaa" tummaa suklaata, mutta ensipuraisulla maku olikin yllättävän vahva, enkä ihan heti hiffaa tota mild-lisäliitettä. Mutta, jotenkin tämän syöminen sitten kuitenkin muuttuu "helpommaksi" pala palalta, jälkimaku on aika lyhyt (paitsi ihan lopussa jää suuhun kyllä kivan kaakaoinen maku), ja keskimaku on melko mieto, pikkuisen rasvainenkin. Vähän tylsäksi ja mättösuklaanomaiseksi tämä kuitenkin jää, mutta varmaan tummasuklaa-aloittelijalle oiva aapissuklaa.

Jarkko 27.10.2009
Lindtin ohut ja tumma, mutta jollakin tavalla miedoksi (nimensä mukaan) valmistettu suklaalevy katkeaa napsahtamalla, kuten pitääkin. Sanan "mild" merkitys selviää varsin pian suklaata imeskellessä. Tämä on 70%:ksi todella mieto, tai ainakin tästä puuttuu karvaus ja kitkeryys ihan kokonaan. Kaakaon maku on yllättävänkin mieto, eikä mainitsemiani puuttuvia ominaisuuksia saa esille edes pureskelemalla. En keksi muuta selitystä tälle mietoudelle kuin että ehkä tässä on kaakaovoin osuutta kasvatettu suhteessa kaakaomassaan. Tuolloinhan nimittäin suklaan 70% kaakaopitoisuus ei ainakaan joidenkin valmistajien käytännön mukaan muuttuisi miksikään. Olipa syy mikä tahansa, niin tämä on tumma suklaa, josta saattaisi tykätä moni sellainekin, joka ei tummista muuten välitä, vaikka kyllähän ihan asialle vannoutunut maitosuklaafani (enkä nyt puhu itsestäni) tästäkin löytää "huonoja" puolia, kuten liiallisen kaakaon maun. Minusta tämä suklaa on kuitenkin helposti imeskeltävää. Harmi on vain se, että tästä puuttuu se marjainen tai hedelmäinen aromi, johon olen tykästynyt joissakin kalliimmissa tummissa suklaissa. Selitys aromin puuttumiseen löytynee erilaisen kaakaopavun käytöstä. Kovasti spekulaatioita tässä arviossa, mutta sallittakoon sekin välillä. Pieninä annoksina tälle heltiää juuri ja juuri nelonen. Reilu nelonen (tai enemmän) olisi irronnut mainitsemillani aromeilla.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani