Laatusuklaa

LINDT Suklaalevyraadissa

Lindt lindor assorti milch/weiss/haselnuss/dunkel
Tuotteen Lindt lindor assorti milch/weiss/haselnuss/dunkel valmistusmaa on Sveitsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Lindt -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 30.05.2014
Mies tuli työmatkalta Köpiksestä ja päätti ilahduttaa tuomalla ison boksin Lindor-kuulia tuliaiseksi. En hennonut sanoa että inhoan kyseistä tuotetta yli kaiken... Mutta toisaalta, arvostelemattahan nämä on, joten miksei nyt sitten käyttäisi tilaisuutta hyväksi ja uskaltautuisi taas näitä maistelemaan. Kauniitahan kyseiset palloset ovat, käärittynä eri värisiin muovi-foliopapereihin. Designissa on haettu romanttista pitsikuviota ja menneen ajan kaikuja (onhan kyseessä lähes 60 v vanha tuote), siitä kyllä tykkäsin kovasti. Mutta se maku... Jo etukäteen tiedän että nämä eivät mene alas ennen kuin ovat jääkaappikylmiä, joten lykkään ne välittömästi jääkaappiin (sori suklaahifistelijät...). Kuulat ovat isoja, ja päällä on kohtuullinen kerros suklaata, ja täytteenä sitten minun mielestäni puhdasta voita, kait se virallisesti on jotain kaakaotahnaa. Makuja on neljä: Punainen (maitosuklaa), sininen (tumma suklaa), ruskea (hasselpähkinä) ja keltainen (valkosuklaa). Eri makujen määrä boksissa varmaankin vaihtelee, joten annan arviot painottamatta määrän mukaan.

Punainen: Maitosuklaakuulan kuori lohkeaa jääkaappikylmänä kivasti. Sitten upotan hampaat täytteeseen, joka on voita muistuttavan kovaa näin jääkaappikylmänä.Tiedän, että kylmyys vie suklaasta aromeja, ja melkoisen miedolta kokonaisuus maistuukin, varsinkin täytteestä en juuri saa irti muuta kun yltiörasvaisen kalvon suuhun. Tiedän että huoneenlämpöisenä kuula olisi ollut makeampi, mutta voitäyte huoneenlämpöisenä on niin vastenmielinen ajatus, että hotkin kuulat mieluummin kylmänä kiinteässä muodossa. Ainut plussa siitä, että täyte ei ollut hasselpähkinätahnaa, vaan sisälsi ainoastaan kaakaota. 2 pistettä tästä ja designista.

Sininen: "Tumma" suklaa kuulassa on pakkauksen mukaan reilun 40 kaakaoprosentin omaavaa, eli ei kovinkaan tummaa. Kuori onkin hieman maukkaampaa suklaata kuin maitosuklaan tapauksessa, mutta täyte (jota on suhteessa aivan liikaa) tuntuu ihan samalta mauttomalta voimassalta. Kaakaoprosentti olisi saanut olla suurempi sekä pinnan suklaassa että täytteessä. Pliisu. 2 pistettä.

Ruskea: Pelkään että nyt saan käsiini hasselpähkinätahnakuulan, mutta huokaan helpotuksesta, kun avaan kääreen. Tämä onkin periaatteessa sama kuula kuin punainen, mutta joukkoon on heitetty hieman hasselpähkinärouhetta. Painotus sanalla hieman, sillä sitä on kuulassa oikeastaan vain yhdessä osassa kuorta ja sielläkin hintsusti. Hieman rouhe kuitenkin piristää makumaailmaa ja rakennetta, mutta eihän se kuulan kaikkia huonoja puolia poista. Tykkäsin kuitenkin enemmän kuin muista, joten annetaan nyt sitten 3 pistettä.

Keltainen: Muistelen että valkosuklainen kuula on pahin kaikista huoneenlämpöisenä. Jääkaappikylmänä se on vielä syötävä, kuoren valkosuklaa on sen verran makeaa ja vaniljaista ettei edes jääkaapin hyytävyys vie siitä niin paljon aromeja pois, vaan on oikeastaan aikaa sopivaa minulle tässä lämpötilassa. Sisällä on valkosuklaatahnaa, jossa maistuu oikeastaan vain imelä vanilja ja suolaton voi. Ei iske tämänkään maku yli 2 pisteen arvoisesti.

Yhteenvetona saadaan keskiarvoksi mauille 2,25 joka pyöristyy 2 pisteeseen. Tyylikkäitä nämä ovat lahjana tai vaikka joulukuuseen ripustettuna, mutta maullisesti hirveä katastrofituote.

Miriam 31.12.2011
A. Suhteellisen tummaa, mutta kuitenkin miellyttävän makeaa suklaata. Kuori ja sisus sopivat hyvin yhteen.
B. Todella makea, jopa liian makea pallero. Sisus kermaista, jopa hieman liian voi-maista.
C. Ehdottomasti paras kolmesta pallosta. Todella täyteläistä ja hyvää.
Kokonaisuutena kelpo pakkaus. Kaikkia palluroitakin oli aika tarkasti sama määrä.

Oskari 30.12.2011
A suklaapallo maukkaalla sisuksella. päällä vaalea suklaakuorrute ja sisällä tummaa kremeä. Rakenne ei miellytä liialla vaahtomaisuudella. 2
B suklaapallo pähkinätäytteellä. kremesisus, aika imelää ja rakenne on liian vaahtomainen. 2
C maitosuklaata ilman sen kummempia kommervenkkejä. Kuitenkin paras kolmesta. 3

Maija 28.12.2011
Mukavia pallosia, parasta ehdottomasti punaisessa kääreessä. Tumma suklaa melko mautonta, maitosuklaalla päällystetyt pallot olivat selvästi parempia. Täytteet kaikissa kovasti rasvaisia.

Sanni 28.12.2011
Tumma suklaa: Vahvan makuisella tummalla suklaalla kuorrutettuja palleroita, joissa sisällä vaaleampi tryffelimäinen täyte. Kokonaisuudessaan ihan hyvää, mutta tumma suklaa peittää täytteen maun ja kokonaisuudessaan maku hyvin rasvainen. 3p

Maitosuklaa: Täyte kuten edellä, mutta tällä kertaa kuorrutettu maitosuklaalla, nyt täytekin maistuu enemmän. Rasvaisen makuisia, mutta kuitenkin todella hyviä. 4p

Hasselpähkinä: Näistä palleroista paras. Nougatin makuinen täyte kuorrutettuna maitosuklaalla, nam. Nämäkin olivat aika rasvaisen makuisia, mutta ei haittaa, koska muuten niin hyviä. 4p

Jarkko 02.12.2007
Tyylikkään ja arvokkaan näköinen kuusikulmainen rasia hypää hyllystä positiivisella tavalla silmille. Valitettavasti en enää muista tarkkaa hintaa, mutta ei nämä ihan halvimmasta päästä ainakaan olleet. Rasia pitää sisällään neljää eri makua ja yhteensä 16 samanmuotoista yksittäiskäärittyä suklaapalloa.

Noisette / Hazelnut 3kpl
Maitosuklaakuoren sisään piiloutuu pehmeä maitosuklaatäyte, jonka seassa on pähkinärouhetta. Pähkinöiden maku on tosi olematon eikä niiden läsnäoloa juuri huomaa kuin satunnaisesta rouskeesta hampaiden välissä. Mieleen tulee väistämättä, että tämä olisi voinut toimia paremmin jos pähkinänpalaset olisivat olleet suurempia ja niitä olisi ollut tiheämmässä. 3p

Blanc / White 3kpl
Valkosuklainen kuori, jossa suklaata riittävän paksusti. Täyte on myöskin ihan valkoista ja rasvaisen oloista, mutta kuitenkin erittäin maukasta. Koostumus ja makeus aiheuttavat kuitenkin sen, että yksi tai korkeintaan kaksi on kerta-annokseksi sopiva. 3p

Noir / Dark 4kpl
Tumma suklaakuori kätkee sisäänsä ilmeisesti samaa maitosuklaatäytettä mitä kahdessa muussakin pallerossa on samassa pakkauksessa. Tumma suklaa on sen verran voimakasta, että maku peittää täytteen alleen ihan kokonaan. Kokonaisuus jää hieman tunkkaiseksi ja tuntuu lisäksi erikoisen rasvaiselta. 2p

Lait / Milk 6kpl
Maitosuklaakuoren sisällä on pehmeää ja koostumukseltaan nougatmaista suklaatäytettä. Täyte ei kuitenkaan onnekseni maistu nougatilta. Hyvä ja sopivan makea pallo, mutta se viimeinen silaus jää kuitenkin puuttumaan. 4p

Yhteenveto
Kaikki rasian pallot ovat perusidealtaan samankaltaisia palloja, eli jokainen on pinnaltaan sileää suklaata ja sisusta on hieman pehmeämpää, lähes voimaista täytettä. Pallot ovat kooltaan melko suuria, joten näitä ei välttämättä tarvikaan myydä tätä suuremmissa rasioissa. Arvosanojen keskiarvoksi tulee tasan 3, mutta kun otetaan huomioon myös eri makujen vaihtelevat lukumäärät, niin keskiarvoksi muodostuu 3,13. En tosin tiedä onko makujen keskinäinen lukumääräjakuma täsmälleen sama muissa rasioissa. Ei tästä ainakaan minulle mitään uutta konvehtisuosikkia tullut, vaikkakin oli ihan ok.

Susanna K 02.12.2007
Tyylikkään hienostunut ja jopa ylellisen vaikutelman antava Lindt konvehtirasia. Konvehdit ovat kaikki pallon muotoisia ja niitä löytyy rasiasta neljä erimakuista: Hasselpähkinä, valkosuklaa, tumma suklaa ja maitosuklaa.

Hasselpähkinä:
Päällinen maitosuklaata ja täyte sulavaa, samettisen pehmeää nougatmaista ja seassa hasselpähkinän paloja Hivenen makeahko olemukseltaan mutta muuten herkullinen.
A: 3

Valkosuklaa:
Täysin valkosuklaapallo päältä ja täyte myös valkosuklainen tosin koostumus kermainen jopa hitusen margariininomainen mutta hyvällä tavalla. Vaniljan maku pilkahtaa täytteen maussa. Todellinen valkosuklaapotku.
A : 4

Tumma suklaa:
Päällinen maistuu hieman kitkerälle, kaakoprosentista en ole varma. Täyte taas vivahtaa alkoholille ja koostumus täytteessä liian rasvainen. Tulee mieleen tryffelisuklaa. Jälkimakuna jää rasvakerros suuhun... ei pahaa mutta ei oikein hyvääkään..
A : 2

Maitosuklaa:
Suklaan päällinen aika makeahkoa maitosuklaata. Täyte liian rasvainen margariinipläjäys. Jättää ehkä liian ällön maun suuhun.
A : 2

Kokonaisuudessaan ihan asiallisia suklaapalloja joskin täytteet pääsivät yllättämään margariinimaisuudellaan. En tiedä onko tämä Lindtin tavaramerkki näissä suklaissa mutta omaan suklaamakuuni eivät toimi. Melkeinpä sanoisin että hivenen tylsiä suklaita maultaan. Muistaakseni tämä pakkaus oli suht tyyris joten hinta ja laatu eivät mielestäni kohdanneet tässä. Pisteiden keskiarvo 2,75, mutta makujen lukumäärään suhteutettu keskiarvo 2,56, joten äärimmäisen täpärä kolmonen.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani