Matsmart banneri

MÖVENPICK Suklaalevyraadissa

Mövenpick white lemon
Tuotteen Mövenpick white lemon valmistusmaa on Sveitsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 4,67 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Mövenpick -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Levyt (lisukkeelliset & maustetut), Valkosuklaiset.
 

Susanna K 30.10.2007
Ensimmäistä kertaa maistan Mövenpick suklaataa ja odotukset ovat suht korkealla.. Kyseessä on sitruunan makuinen valkosuklaa jossa mukana myös pienen pieniä sitruunanpaloja kuivatussa muodossa. Suklaa todella tuoksuu raikkaan sitruunaiselle ja maistuu myös tosin välillä pulpahtaa suklaasta esille kirpeitäkin sitruunakohtia mikä tekee vain suklaan mielenkiintoisemmaksi. Rasvaisuusprosentti on ihan asiallinen suklaassa eli ei ole mielestäni liian rasvainen ja valkosuklaan oma koostumus juuri oikeanlainen makuuni. Todella ihana suklaa mikä varmaan toimii hyvin erilaisissa jälkiruuissa myös.

Janne J 27.10.2007
Oh hoh, täältä pesee ja linkoaa! Sitruunaa ja limettiä nääs, ja ehkä vielä sitruunahappoa päälle vai mitähän nuo kirpakat jauheiset kohdat ovat? Jälkimakuna kurkkuun jää pippurin polte! Ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Nyt voisi kuvitella, että kyseessä on aivan karmea suklaa, mutta eipä vainenkaan. Tässä on kysessää pitkästä aikaa todella vaikuttava, rohkea, raikas ja erilainen suklaa, ihan valkosuklaiden aatelia.

Jarkko 23.10.2007
Valkosuklaata ja sitruunaa. Hmm, enkös minä vasta syönyt jotain tällaista ja muistaakseni se oli aika karmeaa. Noh, nyt on kyseessä toinen valmistaja, joten lähdetään maistelemaan avoimin mielin, ilman negatiivisia ennakko-odotuksia.

Tuoksu on erittäin miellyttävä, puoliksi valkosuklainen ja puoliksi miedon sitruunainen. Suklaassa näyttää olevan aika paljon rouheita seassa, joten imeskely voi osoittautua hankalaksi, tai ainakin kivuliaaksi. Mutinat pois ja pala suuhun. Maku on sitruunamaisen kirpsakka ja raikas. Muruset puskevat heti suklaan läpi kieleen herättäen lähes automaattisen pureskelureaktion. Olen erittäin huojentunut huomatessani, että muruset eivät olekaan sääskimyrkyssä kyllästettyjä kuorenpalasia, vaan jotain ihan muuta. Ne rouskuvat kuin pienent keksinmuruset, mutta en osaa sanoa maistuvatko ne miltään.

Kun yritän levyn pakkauksesta selvittää mitä muruset ovat, koen erittäin suuren yllätyksen tuoteselosteessa: tässä on mustapippuria! Jo ennen kun huomasin tuon seikan, niin huomasin että jälkimaku on melko polttava, mutta enpä olisi 10 arvauksen jälkeenkään osannut epäillä syypääksi mustapippuria. Pippuri ei nimittäin maistu suklaassa lainkaan kun sitä syö, mutta jälkipolte on kuitenkin melko vahva vielä ajankin kuluttua.

Kun olen toipunut tuosta järkytyksestä, niin alan pohtimaan syitä siihen, miksi juuri mustapippuri on lisätty tähän? Makua se ei ainakaan anna muutoin kuin jälkipoltteena. Ehkäpä se onkin sen ainoa tarkoitus. Kokonaisuutena tämä on raikas sitruunainen suklaa, joka on valkosuklaaksi mahtavan epärasvaisen oloinen. Juuri tämä valkosuklaa ja juuri tämä sitruunan maku sopivat yhteen kuin housut ja henkselit. Mutta. Entäpä se pippuri? Vaikka se ei syödessä maistukaan lainkaan, niin tällä hetkellä se polttelee suutani kauttaaltaan. Jäiköhän tästä minulle traumoja loppuiäksi. Ehkä ei pitäisi lukea tuoteselosteita, vaan keskittyä syömiseen ja kirjoittamiseen.

Ilman jälkipoltetta antaisin tälle vähintään vahvan nelosen, mahdollisesti jopa vitosen. En kuitenkaan pidä siitä, että suklaasta jää tällainen maku suuhun. Tämäpäs olikin nyt vaikea pisteytettävä... Kolmonen tuntuu liian kovalta rangaistukselta epäonnistuneesta jälkimausta, kun taas nelonen tuntuu epäonnistuneen jälkimaun palkitsemiselta. No pakko tässä on johonkin päätyä, joten annan sen nelosen, mutta jälkimaku saa ehdottomasti heikon kakkosen.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet