Laatusuklaa

CLOETTA Suklaalevyraadissa

Cloetta utvalda favoriter (500g)
Tuotteen Cloetta utvalda favoriter (500g) valmistusmaa on (ei tiedossa). Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Cloetta -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jarkko 03.12.2010
Länsinaapurin puolelta tarttui mukaan sikäläisen suklaavalmistajan konvehtirasia, jota en muista aiemmin nähneeni. Konvehteja on rasiassa yhteensä 52 ja ne on jaettu kahteen identtiseen kerrokseen. Erikoisinta rasiassa on se, että siinä ei ole yhtään valkosuklaista konvehtia. Erimakuisia konvehteja löytyy rasiasta yhteensä 13. Tummasuklaisia näistä on 4 makua (14 kappaletta) ja maitosuklaisia 9 (38 kappaletta). Aloitetaan:

Apelsinchoklad (2kpl): Kultaisessa foliotöttörössä oleva suklaa ei tuoksu juuri millekään. Appelsiinin mieto maku paljastuu vasta pureskelleessa ja jää todellakin hieman liian miedoksi. Muutoin vallan onnistunut yksilö, ellei suklaakin olisi hieman liian makeaa. 4 pistettä.

Gräddtryffel (4kpl): On erittäin vaikea erottaa valmistajan tryffeliä nougatista, kun valmistajakaan ei taida niitä erottaa. Maku ja koostumus on ainakin molemmissa ihan sama. 3 pistettä.

Irish cream (6kpl): Jälleen tylsää valeaa täytettä. Tylsä siis vain ulkonäön perusteella. Maku sen sijaan ei ole tylsä, vaan erittäin vastemielinen ja teollinen. Maistuu vähän samalle kuin miltä läjä autonrenkaita haisee. 1 piste.

Jordgubb-/chilitryffel (4kpl): Maitosuklaakonvehdin sisus on valkoista ja maistuu varsinkin alkuvaiheessa mansikkaiselta. Hetken kuluttua täyte maistuukin lähes muovilta ja tuolla hetkellä chilikin ilmoittaa olemassaolostaan. Chilin polte ei ole voimakasta, mutta sen huomaa ainakin kun tietää sen olevan olemassa. 3 pistettä.

Kokosmarsipan (4kpl): Kookos sinällään herättää toiveita, mutta marsipaani toimii juuri päinvastaisesti. Maitosuklainen ja tyynyn muotoinen konvehti ei suureksi yllätyksekseni juurikaan maistu marsipaanilta. Kookos sen sijaan pääsee hyvin esille. Positiivinen yllätys ja toimiva makuyhdistelmä ansaitsee 4 pistettä.

Lemon/lime (4kpl): Tummasuklaakuorinen konvehti pitää sisällään valkoista ja kuivahkoa massaa. Täytteen mausta tunnistaa juuri ja juuri pienen sitruunaisen maun, mutta sekin saa oikeastaan vaan pohtimaan konvehdin ideaa. Varsin mitäänsanomaton, joskin syötävä. 3 pistettä.

Mandelnougat (6kpl): Maitosuklaakonvehti täynnä sileää nougatia, jossa ehkä juuri ja juuri huomaa käytetyn mantelia hasselpähkinän sijasta. Mitä tästäkään osaisi sanoa, mitä ei ole monesta nougatista jo sanottu... 2 pistettä.

Mandeltoffee (4kpl): Maitosuklaakonvehdin sisällä on paksuhkoa toffeeta, joka valittettavasti maistuu juuri siltä epämieluisimmalta toffeelajikkeelta. Maussa on runsaasti pähkinää ja lisäksi vähän siivouskomeron siivoamatta jäänyttä nurkkausta. Harmi, toffee on useimmiten herkullista suklaan kanssa, ei kuitenkaan tällä kertaa. 3 pistettä.

Marsipan (4kpl): Marsipaani on marsipaani... Tosin, se terävin marsipaanin maku saattaa tästä puuttua, mutta ei se oikeastaan tee tästä konvehdista yhtään sen houkuttelevampaa tai maukkaampaa. 1 piste.

Minttryffel (4kpl): Totta kai tämäkin minttutuote on pitänyt juuri tummaan suklaaseen yhdistää. Tumma tryffelitäyte on alun (yli)raikkauden jälkeen itse asiassa ihan asiallinen ja kun arvioin tämän viimeisenä tuotteena tässä rasiassa, voin sanoa, että tämä on yksi rasian parhaista konvehdeista. Se tosin ei ole kovin paljon sanottu. Minttusuklaaksi varsin asiallinen. 4 pistettä.

Mörk premium 70% (2kpl): Tummasuklainen ja kivikova suklaa on melko makea ja kaakaoprosenttia on vaikea uskoa 70:ksi. Sokeriprosentin sen sijaan uskon helposti korkeammaksikin. Kaakaon maku jää vallan pliisuksi ja olemattomaksi. 2 pistettä.

Nougattopp (4kpl): Jopa nougatiksi oudon vaalea, koiran pökälettä muistuttava "konvehti", jonka maku ei herätä minkäänlaisia positiivisia tuntemuksia. Koostumuskin on samankaltainen kuin voissa, johon on sekoitettu vähän vehnäjauhoja. 1 piste.

Tvillingnöt (4kpl): Kaksi kokonaista pähkinää samassa konvehdissa olisi hyvä asia, jos pähkinöitä ei olisi ympäröity vaalealla nougatmassalla. Pähkinöiden maku peittyy kokonaan tuohon harmaaseen mössöön. 3 pistettä.

Ja tähän lopetetaan. Tarkka keskiarvo rasialle (huomioiden tietenkin kunkin konvehdin esiintymislukumäärän) on 2,50. Suklaalevyraadissa se pyöristyy kokonaislukusääntöjen ansiosta kolmoseksi. Varsin keskinkertaiselta tämä rasia vaikuttaa myös makujen puolesta, sillä kolmestatoista mausta 10 sai arvosanaksi korkeintaan kolmosen.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Klaani