Laatusuklaa

NESTLÉ Suklaalevyraadissa

Nestlé quality street
Tuotteen Nestlé quality street valmistusmaa on Iso-Britannia. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Nestlé -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 03.06.2013
Mies päätti ilahduttaa tuomalla lentokentällä pienoisen 750 gramman karkkipussin. Kyseessä on siis Nestlén oma twist-pussi eli 12 eri väristä ja -makuista toffee- ja suklaakonvehtia. Kävin tutustumassa pussin historiaan koska aloin ihmetellä tuota Mackintosh-lisänimeä, ja kävi ilmi että sekoitusta on valmistettu vuodesta 1936 Englannissa, ja Nestlé osti Mackintoshilta tuotemerkin 80-luvulla. Quality street -nimi taas tulee erään näytelmän nimestä, josta myös mies- ja naishahmo pussin kylkeen on poimittu.

Että sellaista. Quality streetejä myydään eri näköisissä pakkauksissa, vanhemmillanikin on 80-luvun quality street -peltipurkki joulukoristerasiana. Ja täytyy sanoa että silloin Mackintoshin aikana nuo rasiat olivat kyllä tyylikkäämpiä; tämä iso violetti pussi tuntui hirveän kitschiltä, hahmotkin pussin päällä näyttävät jostain Disney-piirretystä repäistyiltä. Kaikki perinteisyys on riisuttu, vaikka pussin päällä kuulutetaankin vuosilukua 1936. Höh.

Sitten karkkilajitelmaan, eli jokainen maku on kääritty eri väriseen läpinäkyvään muovipaperiin, ja sen alla on vielä foliopaperi. Värit ovat hyvin kirkkaita ja korostavat pussin muovista kitschimäisyyttä.

Orange creme: Oranssissa kääreessä pitkulainen tummasuklainen pitkittäissuuntaisin uurroin koristeltu konvehti. Tuoksu on vahvan appelsiinisen esanssinen. Suklaata on hintsusti, ja sisällä on runsaasti ökymakeaa valkoista sokerikreemiä, jossa on vahvan esanssinen appelsiinin maku. Edustaa konvehdeista ehkä eniten inhoamaani mallia. Juuri ja juuri sain kurkusta alas. 1 piste.

Orange crunch: Kokeilin heti perään toista appelsiinisuklaata. Tämä 8-kulmion mallinen pelkästään oranssilla foliolla päällystetty maitosuklaakonvehti olikin jo hiukan parempi esitys. Maitosuklaan sisällä oli täytteenä nougatmaista sileää täytettä, jonka joukossa oli kovan appelsiinikarkin makuisia sokeripalasia. Appelsiinin maku olisi voitu kyllä yhdistää paremminkin suklaaseen; nyt palaset olivat hiukan liian kirpakoita pehmeän tryffelin joukossa. 2 pistettä.

Toffee finger: Kullanvärinen pitkä ohut kääre, jonka sisältä paljastui maitosuklaalla ohuelti päällystetty toffeekarkki. Maitosuklaata on todella ohut kerros, ja toffee on sen verran sitkeää, että huomio kiinnittyy sen jauhamiseen. Toffee on ihan ok makuista, mutta sitkeydestä ja suklaan maun puutteesta miinusta. 2 pistettä.

Fudge: Pinkissä kääreessä onkin yllättäen suklaapäällysteinen konvehti, vaikka odotin pelkkää fudgea. Konvehdissa on siis maitosuklaata ohut kerros, ja sisällä pehmeää, rakeista ja kuivaa vaaleaa fudgea. Maitosuklaan maku sekoittuu fudgeen, eikä konvehdista oikein saa muuta tuntumaa kuin että ökymakeaa on. Muistuttaa Pandan toffeepalluroita. 2 pistettä.

Coconut Eclair: Sinisessä kääreessä pienehkö palkin muotoinen maitosuklaalla päällystetty konvehti, jossa on sisällä bountymaista kookostäytettä. Kookoshiutaleet erottuvat täytteestä, mutta täyte on bountyyn verrattuna jotenkin sitkeämpää ja huomio keskittyykin sen jauhamiseen. Suklaa jää taas ihan paitsioon. 2 pistettä.

Hazelnut with caramel: Violetissa kääreessä on ilmeisesti sekoituksen suosituin konvehti ("the purple one") josta on lähdetty patukkaversiotakin kehittelemään. Konvehti on puolikkaan pähkinän muotoinen, päällystetty maitosuklaalla ja sisällä on hyvin juoksevaa caramel-täytettä sekä pieni kokonainen hasselpähkinä. Yleensä tykkään tällaisista pähkinäyllätyksistä, mutta tämä oli kyllä pettymys. Caramel on liian makeaa ja juoksevaa, ja pähkinä ei juuri maistu miltään, sekä se on niin pieni että puoli konvehtia on syötävä ilman pähkinän makua. Alun perin konvehdissa oli kuulemma brasilian pähkinä sisällä, varmaan on Nestlé kustannussyistä vaihtanut tuonkin. 2 pistettä, ei enempää.

Strawberry creme: Punaisessa kääreessä orange cremen identtinen sisar, sekä ulkonäöltään että maultaan. Nyt appelsiinin äklöttävä esanssi on vain korvattu mansikkaisella esanssilla. 1 piste.

Noisette triangle: Pelkästään vihreään folioon kääritty kolmio, jossa maitosuklaan sisällä on hasselpähkinäistä sileää tryffeliä. Hasselpähkinä maistuu tryffelissä vahvasti, mutta en ole ikinä pitänyt hasselpähkinätahnatäytteestä, sillä haluaisin pähkinään aina purutuntumaa. Peruslaatua, voin nyt antaa 3 pistettä.

Milk chocolate block: Vihreässä kääreessä palkkimainen täyttä maitosuklaata oleva konvehti. Hei, tämähän on oikeasti ihan hyvää, ainakin verrattuna sekoituksen aiempiin konvehteihin. En kyllä silti antaisi tälle 3 pistettä enempää, sillä vaikka suklaa ihan hyvän makuista ja sopivan makeaa onkin, on se hyvin perussuklaata.

Toffee penny: Keltaisessa kääreessä on pyöreä, vähän säälittävä kärsineen näköinen toffeekolikko. Kuulemma tämä ennen tarttui tiukasti folioon kiinni, mutta nyt ovat keksineet päällystää folion muovilla, joten nyt irtosi ihan kivasti paperista. Tämä on perinteistä englannintoffeeta, erittäin sitkeää, mutta ah niin hyvää! Toffeen aromit tulevat hienosti imeskeltäessä esiin, ja sitten kun on vähän aikaa imeskellyt niin toffeeta voikin jo mukavasti pureskella ja makua vaan irtoaa entistä enemmän. Ehdottomasti pussin paras maku, vaikka ei valitettavasti sisällä lainkaan suklaata. 4 pistettä.

Caramel swirl: Keltaiseen folioon kiedottu maitosuklaapäällysteinen pyörylä, jonka sisällä on vissiin sitä samaa caramelia kuin violetissa konvehdissa. Ei herättänyt suurta intohimoa, jotenkin caramel ja suklaa vieroksuvat toisiaan eivätkä muodosta sellaista silkkistä liittoa kuin esimerkiksi dove-patukassa. 2 pistettä.

Toffee deluxe: Ruskeassa kääreessä on sitten deluxe-toffeeta josta tuo deluxe on ilmeisesti maitosuklaakerros toffeen päällä. Mielestäni tämä on ihan samaa settiä kuin toffee finger, vain eri muodossa. Toffee on kovaa, mutta siitä puuttuu toffee pennylle ominainen kermaisuus ja venyvä koostumus. Maitosuklaa on aivan liian mietoa eikä tuo kyllä mielestäni yhtään deluxea toffeeseen. 2 pistettä.

Koska pussin sekoitussuhde vaihtelee, arvioin kaikki konvehdit samalla painotuksella. Eipä tullut ihmeellistä keskiarvoa, 2,17. Eli Nestlé saisi kyllä herätä ja tehdä jotain näinkin perinteiselle sekoitukselle; tuo quality saisi näkyä muussakin kuin nimessä.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani