Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Karl Fazer moments (400g)
Tuotteen Karl Fazer moments (400g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 28.12.2017
Fazer on hieman uudistanut perusboksivalikoimaansa, ja tuntuu että yksinkertaisempaan suuntaan, luottaen vanhoihin makuihin ja muotteihin. Tämä kaksikerroksinen rasia sisältää ainoastaan kuutta laatua konvehteja, mutta ne ovat pinnaltaan kauniita ja aseteltu kauniisti rasiaan. Konvehteja on yhteensä 44 kpl eli viittä laatua on kutakin kahdeksan kappaletta ja yhtä vain neljä.

Cappuccino: Pötkylän mallinen konvehti on kuorrutettu maitosuklaalla, ja sisällä on mantelikinuski-konvehdista tuttua melko kiinteää toffeeta, jossa on miellyttävä maitokahvin aromi. Toffeeta on miellyttävää pureskella, kokonaisuus ei ole liian makea eikä kahvin aromi puske läpi. Laadukas, nelonen.

Kaakaotryffeli: Tämä on toinen konvehti, jota en muista ennen maistaneeni... Näitä on rasiassa vain neljä, ja ne on valettu samaan muottiin kuin aiempien rasioiden cappuccinotoffee (sellainen "kotilo"). Päällä on maitosuklaata ja sisällä melko kiinteää, vähän tummempaa tryffelitäytettä. Sekä suklaa ja täyte ovat erinomaisen sileitä ja laadukkaan tuntuisia, mutta vähän miedoksi ja aavistuksen tylsäksi kokonaisuus silti jää. Kolmonen.

Maitosuklaa & Valkoinen suklaa: Iso umpisuklainen lieriö, jossa puolet eli alin kerros on maito- ja ylin kerros valkosuklaata. Tuntuu että kaikissa näissä milk & white -versioissa on sama ongelma, valkosuklaa ei oikein maistu, mutta ei oikein maitosuklaakaan. Tylsä ja mitäänsanomaton, mutta toisaalta jälleen konvehti on laadukkaan näköinen ja suklaan rakenne oikein hyvä... En kehtaa antaa alempaa kuin kolmonen.

Vadelmajogurtti: Samanlainen lieriö, mutta nyt päällä ohut kerros maitosuklaata ja sisällä erittäin reilusti jogurttikreemiä, jonka seassa on kuivattua vadelmaa. Lieriö on minusta vähän liian iso, täytettä on suhteessa liikaa. Makuyhdistelmä on ok, mutta tosiaan puolet pienempi olisi riittänyt, nyt jää vähän "äklö" jälkimaku tästä. Mutta jälleen jää konvehdista laadukas olo, kolmosen arvoinen.

Karpalo: Ainoa (semi)tumma konvehti, jossa on ohut suklaakuori, sekä juoksevia tahnoja täytteenä, alin kerros vaniljakreemiä ja ylin karpalotahnaa. Kokonaisuus on mukavan raikas ja aikuiseen makuun, tykkään vaan ehkä vähän kiinteämmästä täytteestä. Kolmonen.

Caramel: Tämäkin on tuttu vanhasta 425g rasiasta, eli matala pyramidi jossa täytteenä kiinteää toffeeta. Yleensä tykkään toffeekonvehdeista, mutta tässä nimenomaisessa on laitettu joku ihmeellinen, "paahteinen" aromi toffeeseen josta en ole oikein innoissani. Toffeekonvehtikategoriassa ehkä nyt tyydyn vain kakkoseen.

Kokonaisarvosanaksi tulee 3,33 joka pyöristyy kolmoseen. Toimiva rasia, mutta ehkä vähän yllätyksetön, laadukas perusrasia.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani