Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer fazerin parhain
Tuotteen Fazer fazerin parhain valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 08.11.2017
Pussissa on 7 eri varianttia kovakuorisia perinteisiä karkkeja. Tällainen pussi oli aina isoäidin äidillä jemmassa lapsia varten, itse en ole niistä kyllä ikinä liiemmin välittänyt. Huomasin että karkkien arviointi oli vaikeaa, kun ei ollut määritelty etukäteen miltä näiden pitäisi maistua... Haastavaa mutta hauskaa. Silti yllätyin kun löysin netistä muutaman karkin viralliset kuvaukset, joiden mukaan näissä olisi suuressa osassa tryffelitäyte? Itse en ole kyllä ikinä sellaista havainnut, enkä havainnut nytkään.

Rex: Pieni pyöreäkulmainen valkoinen karkki kruunukuvioidussa kääreessä. Kuori maistuu oudolle, aika mauttomalle, jotenkin kuitenkin teolliselle. Sisällä on toffeetäytettä. Vähän outo kokonaisuus, sisus on parempi kuin pinta. Kaksi pistettä.

Orange: Tosca-karkin kanssa samaan muottiin valettu oranssinvärinen karkki ei sisällä kaakaota. Kuori maistuu makeutetulle appelsiinimehulle, eli maku on aidon appelsiininen, ja vähän liiankin vahva. Sisällä on pureskeltavaa täytettä, aivan kuin jelly bean -karkkia. Ehkä pienempi versio olisi riittänyt, nyt oli vähän tymäkkä syötävä. Maku on netin mukaan peräisin vuodelta 1908. Kaksi pistettä.

Suometar: Pieni pyöreäkulmainen kermanvalkoinen karkki sinisessä kääreessä. Päällisin puolin aivan kuin rex, eikä maussakaan ole aluksi suurta eroa. Ehkä kuori maistuu enemmän toffeelle, ja sisälläkin taitaa olla kermatoffeeta pureskeltavana versiona? Makea mutta ihan ok toffeekarkiksi, kolme pistettä.

Tosca: Ruskeasta kääreestä löytyy suurehko kova karamelli. Muistan että lapsena hätäisyyksissäni aina pureskelin tämän, ja inhosin sen liuskoittuvaa ja hampaisiin tarttuvaa rakennetta. Nyt minulla oli aikaa imeskellä ja pidinkin mausta enemmän. Maku oli paahteisen toffeinen, ehkä hieman myös kaakaotoffeeseen vivahtava, aika miedosti kuitenkin. Myöhemmin netistä opin, että karkki on peräisin vuodelta 1936, sisältää maitokuoren ja sisällä on laminoitua kaakaotryffelitäytettä. En kyllä erottanut mitään kuorta ja täytettä??? Kovin on makeaa, mutta periaatteessa ihan hyvää. Kolme pistettä.

Lacta: Kermanvalkoinen sini-vihreään kääreeseen kiedottu isompi karkki on aina ollut pussin suosikkejani. Kuoren maku on maitomainen, mieto ja vaniljainen, ja sisällä oleva kermatoffeesilmäke on herkullisen täyteläistä, voitoffee tulee mieleen. Maku on netin mukaan vuodelta 1926. Neljä pistettä.

Kiss kiss: Oi, tästä tulee lapsuus ja Vikingillä tehdyt ruotsinlaivailut mieleen. Ihanaan kisumirrikääreeseen kääritty pitkulainen karamelli on väriltään aavistuksen vaaleanpunainen, en muistanutkaan että olisi? Myös maku on vähän kirpsakka, onko tässä jotain mansikkaa, mansikkatoffeista aromia? Ja sisällä on juoksevampaa ja tummempaa toffeeta, yllättäen olen siinä maistavinani kaakaota. Netistä poimin taasen tiedon, että karkki on vuodelta 1897 ja sisällä on suklaatryffelitäytettä, eli kai tuota kaakaota tässäkin sitten on. Kolmonen nostalgiasta.

Islanti: Jääkarhukarkkina paremmin tunnettu kiss-kissin muotoinen pötkylä, josta en ole ikinä ole tykännyt. Ja mitä tekemistä jääkarhuilla on Islannin kanssa?? Maku on kuitenkin yksi perinteisimmistä, vuodelta 1910, ja netin mukaan tässä on sisällä valkoinen tryffelitäyte. Vaaleanvirheä karkkipinta on ylimakeaa ja ehkä hieman sitruksista, ei kuitenkaan raikasta. Sisällä on valkoista töhnää, joka maistuu lähinnä sokerilta eikä miltään tryffeliltä. Yyh, en vaan tykkää, jotenkin olisi odottanut sitä raikkautta huomattavasti enemmän. Ykkönen.

Pussin keskiarvoksi tulee 2,57 joka juuri ja juuri pyöristyy kolmoseen. Ehkä nostalgiannälkäisille tämä pussi on enemmänkin, muuten aika on ehkä vähän ajanut tästä ohi.


ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani