Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Karl Fazer travel Copenhagen raspberry and liquorice
Tuotteen Karl Fazer travel Copenhagen raspberry and liquorice valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 4,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Lakritsi & salmiakki, Levyt (lisukkeelliset & maustetut), Valkosuklaiset.
 

Joona 04.06.2016
Fazerin uutuuslevy vie kuulemma makumatkalle Kööpenhaminaan, joka siis sisältää lakritsinmakuisia rakeita (7%) ja vadelmanmakusia rakeita (2%). Näin alkuun tuo luku 2% kuullostaa lähes naurettavan pieneltä.

Suklaa tuoksuu lakulle, ehkä jopa hieman salmiakillekin. Valkosuklaa on vain aromina tuoksussa, vadelmaa en huomaa lainkaan. Koostumus on.. no, aikas kovaa näin valkosuklaaksi. Lakritsi maistuu mielestäni enemmänkin salmiakilta, ja tästä ensimmäinen miinus. Valkosuklaan maku on pehmeä, ei liian rasvainen eikä makea. Mutta pitikö tässä olla sitä vadelmaa? Sitä en nimittäin maistanut kuin pieninä häivähdyksinä silloin tällöin. Tästä vielä toinen miinus, jos laku olisi ollut vähemmän salmiakin makuista ja vadelma olisi maistunut enemmän, niin täydet pisteet olisi ropissut. Siispä pisteet jää keskivertoon. Vielä pieni jälkihuomautus: valkosuklaa oli tähän mennessä paras maistamani.

Jenni V 04.04.2016
Tämä 130-grammainen uutuuslevy sai maisteluissa niin hyviä arvioita, että oli se itsekin pakko maistaa heti tuoreeltaan. Levy on ihan tyylikäs, pitkulaisiin palasiin jaettu niin että Fazer-logo ulottuu koko levyn yli. Levy on valkoista suklaata, ja joukossa näkyy mustaa pientä raetta sekä muutama punainen rae. Musta rae on tuoteselosteen mukaan lakritsiraetta (7%) mutta maistuu kyllä aavistuksen salmiakkiselle. Punainen on vadelmakrispiä (2%), tosin aitoa vadelmaa ei tuoteselosteessa näy.

Sitten maistelemaan. Valkosuklaan rakenne on hyvä, ja yllättävän mieto maku, ei lainkaan liian makea. Krispit kuitenkin tulevat sen verran pian vastaan että imeskelyn sijaan tätä mieluummin pureskelee. Lakukrisp on sekin yllättävän mietoa, pieni salmiakin vivahdus on päälimmäisenä, mutta se ei kuitenkaan peitä suklaan makua. Rouskuva rakenne ei tosin ole suosikkejani, enemmän olisin pitänyt aidosta pehmeästä lakusta. Vadelmakrispiä on sen verran vähän ettei sitä oikein mausta kunnolla edes erota, ehkä häivähdyksen silloin tällöin.

Tavallaan tämä on tasapainoinen kokonaisuus, maut eivät peitä toisiaan, mutta jotenkin se on saatu aikaan sillä että vähän kaikkien komponenttien mausta on tingitty, otettu aste pois. Jotenkin tämä turvallisuudenhakuisuus vähän ärsyttää, se viimeinen potku jää vaan puuttumaan. Hyvää, muttei tarpeeksi hyvää yli kolmosen tason.

Hanna P 27.03.2016
Valkosuklaata violetein ja pinkein sattumin. Ihanan marjaisa tuoksu. Mukava rohina suussa. Vaan onko salmiakkiakin? Jännittävä ja rohiseva ja hyvä valkosuklaa, kaipaako ihminen muuta?

Janne J 27.03.2016
Viekoittelevan makean tuoksuista, eikä pakkauskaan näytä hassummalta. Ruoskuva suutuntuma, maun puolesta huomio kiinnittyy koviin lakritsihippusiin, jotka maistuvat.. hmm... salmiakilta. Vadelmaa en olisi ehkä sokkona maisteltaessa huomioinut lainkaan, eli se saisi maistua enemmän. Valkosuklaa itsessään on ihan hyvänlaatuista, ei jauhoista. Ilahduttavan pirteä kokonaisuus on valitettavasti hurjan makea, joten en pysty oikein ajattelemaan tätä napostelusuklaana, ennemminkin maltillisesti annosteltuna jälkiruokana tai jonkin leivonnaisen päälle murskattuna. Annan tälle pisteiksi 3,75.

Annamari 17.03.2016
Sokkomaistelu: Valkosuklaata, jonka joukossa punaisia ja mustia pilkkumaisia sattumia. Vieno salmiakin tuoksu. Haukatessa rouskuu hampaissa kivasti ja sattumat ovat sokerisen oloisia. Maistuu selvästi salmiakille, mutta toisaalta maku ei ole liian vahva. Makeaahan tämä on, mutta sattumat taittavat hyvin makeutta. Punaiset sattumat eivät minun suuhuni maistu miltään. Hieman vielä rousketta tähän lisää! Valkosuklaaksi oikein maukasta!

Jarkko 17.03.2016
Valkosuklaassa on tummia ja punaisia palleroita. Suklaalevy tuoksuu vadelmalle, mutta maistuu pääasiassa lakritsille (jälkeenpäin ajateltuna se kyllä maistui salmiakilta). En saa selvää onko vadelma sellaisenaan kuivattua vaiko kuivattua ja jauhettua ja sitten taas kasaan puristettua, mutta siemeniä ei suuhun sattunut. Tämä hyvä makuyhdistelmä tuo mieleeni viime vuosien suosikkimarkettisuklaani Cloettalta, joka tosin on maitosuklainen. Valkosuklaan makeus ei häiritse tällä kertaa lainkaan ja maut on hyvässä tasapainossa, joskin vadelman ja lakun maut voisivat olla hieman selvempiäkin. Mässäilyyn aivan parasta.

Iikka 17.03.2016
Marjaisan näköistä ja tuoksuista valkosuklaata. Vai onko sittenkin mukana lakua? Maussa on selvää salmiakkia, mutta myös marjaisia makuja. Huomaan pitäväni tästä, vaikka onkin liian makeaa oikeaan mässäilyyn. Erinomainen valkosuklaa.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani