Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer present (260g)
Tuotteen Fazer present (260g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Annamari 17.07.2016
Marmeladi: Sydämenmuotoinen tummasuklaakuorrutteinen marmeladi. Tuo mieleen Julia-konvehdin, ainoastaan muoto on eri. Hieman turhan rapisevan sokerinen. Marmeladimakeiset eivät yleensä ole makuuni eikä tämäkään sen vuoksi saa aikaan suuria Hurraa-huutoja. Jää helposti rasian viimeiseksi. 2 p.

Latte: Ei suuria odotuksia, koska en ole kahvin ystävä. Pitkulainen maitosuklainen konvehti. Pidän muodosta, koska se on hieman erilainen vaihteeksi. Tuoksu on todella hennon kahvinen. Koostumus muistuttaa Pätkistä, mutta maku on kahvinen. Koostumus miellyttää ja sen puolesta pisteet voisivat olla korkeammatkin. Aika aidosti mielestäni tähän saatu maitoisen kahvin maku. Ei niin pahaa kuin odotin, mutta jää kyllä rasian pohjalle lojumaan. Kahvisuklaaksi kohtuullinen. 2 p.

Minttutryffeli: Onpahan yllättävä yhdistelma, minttu ja tumma suklaa! No, yleensä se toimii, joten miksei nytkin. Konvehdissa on spiraalimainen muoto. Tuoksusta ei erota minttua. Kuori on paksuhko ja hyvin mautonta tummaa suklaata. Täytteenä on melko jämäkkä, jopa hieman venyvä ruskea täyte. Se maistuu mintulle, hennosti, mutta tunnistettavasti. Jotenkin todella tylsä tuote, vaikka maku sinällään onkin ihan hyvä. Tätä syö, mutta ei hypähdä suosikikseni. Ei kuulu ensimmäisiin valintoihin täydestä rasiasta. 3 p.

Toffee: Spiraalimainen maitosuklainen konvehti, jonka sisällä venyvä, mutta ei valuva toffeetäyte. Koostumus on jotenkin rakeinen. Kauhean makeaa! Todella perusvarma tuote, joka ei kyllä saa minulta liiemmin suitsutusta. Vahva kakkonen valikoituu pisteiksi.

Caramel fudge: Sydämenmuotoinen maitosuklaakuorrutteinen konvehti, joka poikkeuksena moniin muihin rasian konvehteihin jopa tuoksuu jollekin, nimittäin etäisesti makealle toffeelle. Ohuehko maitosuklaakuori ja sen alla jämkkä fudgesisus. Tämä on makeaa, kuten toffeekonvehtikin, mutta tätä syö enemmän mielellään. Yhtä enempää näitä ei kuitenkaan uppoaisi. 2 p.

Mantelitryffeli: Tätä makua odotan innolla, koska tämä kuulostaa rasian parhaalta tuotteelta. Kyseessä on pitkulainen, sileäpintainen maitosuklaakonvehti, jonka sisällä on aavistuksen kuorta tummempaa kiinteää täytettä. Pureskeltava ja hieman sitkeä suutuntuma. Hetki kestää ennen kuin mantelin maku tulee suuhun. Maku on hieman oudon tunkkainen. Ei lopulta olekaan niin hyvää kuin odotin. Aikuiseen makuun, olettaisin. Jää kolmeen pisteeseen.

Sitruunapiiras: Tämä poikkeaa tyyliltään hieman muista konvehdeista ollen hieman mielikuvituksellisempi. Odotan raikasta elämystä. Konvehti on pitkulainen ja röpelöpintainen eikä juuri tuoksu. Maitosuklaakuoren alla on kiinteä, fudgea muistuttava massa, joka todellakin maistuu sitruunalle. Raikas ilmestys makeassa joukossa, mutta jotenkin tämäKIN on liian makeaa eikä säväytä. Tyytyminen jää jälleen kolmeen pisteeseen.

Melko pettymys koko konvehtirasia. En yleensäkään ole pitänyt Fazerin konvehtirasioista ja tämä testi ei kyllä tuonut muutosta siihen. Ei ihmekään, että tämmöinen rasia oli joululta jäänyt kaapinperukoille pyörimään. Keskiarvoksi 2,42 pyöristyen 2 pisteeseen. Sitä tämä kyllä olikin, heikko esitys. Toivottavasti ensi jouluna jotain parempaa tai pitäydyn jatkossa Pandan konvehtirasioissa.

Janne J 04.06.2016
28 kpl kohvehteja kahdessa kerroksessa, 8 tummaa konvehtia, loput maitosuklaisia. 7 eri makua, jokaista neljä kappaletta. Fazer on uudistanut perinteikkään Present-rasian, joka on jokaisen joulun menekkituotteita. Mikä onkaan sen suomalaisempaa, kuin että naapurit ojentavat toisilleen samankokoiset ja samalla lailla helisevät paketit joululahjaksi? Tai no, lahjapaperien alta paljastuvat rasiathan saattavat toki olla myös Pandan käsialaa.

Kriittisimmät konvehtien ystävät ovat jo panneet merkille, että Fazerin rasian koko on pienentynyt 40 grammaa edellisestä mallista ja -vuodesta. Ekonomit lienevät laskeskelleet, että tämän kokoisella rasialla niitä voidaan vielä myydä noin kympillä kolme ja vielä tehdä voittoa. Jos joulun aikaan tulee ahmittua liikaa suklaata, niin eipä hätää, tämän rasian kalorimäärä on "vain" 457 kcal per 100g, eli yli 16% vähemmän kuin esimerkiksi Fazerin sinisessä suklaalevyssä. Kun itse rasiakin on 13% aiempaa kevyempi, niin tämähän menee melkein jo laihduttamisen puolelle..

Mutta enemmittä jorinoitta itse asiaan, eli suklaiden kimppuun.

Sitruunapiiras: Hauskan näköinen ja makean tuoksuinen pieni patukka. Ehkä turhankin pieni. Maitosuklaata on äärimmäisen ohuelti pinnassa ja sisällä on hieman sitkas vaalea, sitruunan makuinen täyte. Suklaasta en sen puutteen vuoksi voi sanoa juuri mitään, mutta sitruunainen täyte alkaa maistua sitä paremmalle, mitä pitemmälle sitä suussa makustelee. Eli se maistuu kohtalaisen paljon oikealle sitruunalle, sokeriselle sellaiselle. Piiras tästä ei kyllä tullut millään tavalla mieleen. Suklaan vähyydestä johtuen joudun antamaan tällä vain kakkosen, vaikkakin vahvan sellaisen. 2p

Toffee: Voi äiti eli smör mamma, taas se iänikuinen pakkopullatoffee, joka löytyy likipitäen jokaisesta rasiasta. Toffee on maitosuklaisista konvehdeista kuitenkin tummin, eli ehkäpä tämä menettelee. Suklaakuori on ilahduttavasti melko paksu ja toffee ei ole ohutta kastiketta, vaan enemmän tahnamaista, myös suutuntumaltaan. Ei niin makea kuin pelkäsin, eli tämä reseptihän on melkein aikuiseen makuun. Jätti silti hiukan kylmäksi, niukasti kolmosen väärti. 3p

Marmeladi: Tummalla suklaalla päällystetty sydän. Marmeladi on tiivistä tavaraa ja tarjoaa mukavan suutuntuman kun hampaatkin joutuvat töihin. Suklaa jää hieman sivuosaan, mutta juuri tällaista marmeladisuklaan kuuluukin olla. Tulee lapsena maistamani marmeladit mieleen. Marjainen maan alkuperä jäi nyt hieman arvoitukseksi, mutta pääasia on että makuhermot näyttivät peukkua ylöspäin. Pienenä kauneuspilkkuna viimeistely konvehdissa ei ollut aivan moitteetonta. 5p

Latte: Veikeän näköinen maitosuklaakolmiopötkylä. Suklaakuori on melko ohkainen, täytteen rakenne tiivis ja maku juuri sopivan mokkainen, jopa hieman kahviliköörin mieleen tuova. Melko makea. Kurkussa tuntui jälkikäteen pientä pistävyyttä. Suklaata olisi saanut olla enemmän. 4p

Minttutryffeli: Minttusuklaa, tuo rasioiden täytekonvehti, ihan kirjaimellisesti ja monessä merkityksessä. Pakkopulla osa II, siis. No, onhan tämä nyt kuitenkin tummaa suklaata. Hmm.. runsaan kaakaoinen, eikä minttu ole päällekäyvän voimakas. Mitä ihmettä, tämähän on hyvää? Tyypilliseen tapaan kuitenkin melko makea. Kaikenkaikkiaan tämä oli reilusti parempi kuin odotin, jopa melko laadukas. Joudun omaksi yllätyksekseni antamaan tälle peräti nelosen. 4p

Caramel fudge: Valloittavalle tuoksuva maitosuklaasydän. Suklaata melko ohuelti, sisällä tiivis karamellikastikkeelle maistuva kermatoffee. Hyvin makea.
Ei huono, mutta hieman tylsä ja ennalta arvattava, jopa arkinen. Numeroarvio kääntyy rimaa hipoen kuitenkin kolmosen puolelle. 3p

Mantelitryffeli: Ohuehkon maitosuklaakuoren sisällä on keskimääräisen tiivistä, mantelinmakuista täytettä. Yleensä pidän mantelista, mutta tässä se on jauhettuna ja turhankin voimakkaan makuinen, ihan kuin mantelilikööriä. Turhan makea. Tuli valitettavasti ikävä ihan tavallista isoilla mantelinkappaleilla höystettyä maitosuklaata. 2p

Yhteenveto: Kokonaisuutena rasia oli hienoinen pettymys, vaikkakin sisälsi kyllä mukavasti erilaisia makuja. Pähkinää ja etenkin suklaata olisi saanut minun makuuni olla enemmän, nyt jäi vähän sellainen kustannussäästöversion maku suuhun. Keskiarvoksi rasia sai minulta kuitenkin asialliset 3,29.

Joona 03.06.2016
Huippukalliissa lähikaupassamme oli makeishyllyllä vielä kolme rasiaa jäljellä tätä Fazerin uutta konvehtisekoitusta. Ostin rasian vain arvoinnin takia, sillä muistin että olisin arvoioinut tämän jo aiemmin. Mitä tämä uusi rasia sisältääkään? Voi ei! Ikuinen kestosuosikkini karpalo on otettu rasiasta pois, lisäksi myös Susu- pala, caramel sekä cappuccino.

Aloitetaan maistelu-urakka:

Caramel fudge: Sydämen muotoinen maitosuklaakonvehti, joka tuoksuu... maitosuklaalle. Hyväähän tämä on, tosin ehkä hieman liian makea. Koostumus on inhottava, karhea. Hyvä keskitason konvehti. 3p.

Minttutryffeli: Identtisesti samanmuotoinen konvehti kuin toffee, mutta vain tummemmalla suklaalla. Muistan, että tämä konvehti jäi aina viimeiseksi pienenpänä, kun en tykännyt tummasta suklaasta. Nyt mielipiteeni on täysin muuttunut- tämä on rasian parhaimmistoa. "Tryffeli" tässä on venyvää, miedon minttuista, ja suklaa tuttua Fasun tummaa. Olisin ehkä hieman kaivannut lisää minttuisuutta, mutta en rokota kokonaisesta pistettä tästä herkusta. 5p.

Toffee: Maitosuklainen konvehti, jonka sisällä on kiinteähköä toffeeta. Toffee on rakeista ja yltiömakeaa, mutta hyvää silti. 4p.

Marmeladi: Tummasuklainen sydän, joka tuoksuu marjalle/hedelmälle. Kerros suklaata rasahtaa rikki ja rouskuu suussa samalla, kun hedelmäisen raikas marmeladin maku leviää suuhun. Absolute perfect! 5p.

Mantelitryffeli: Tylsännäköinen, lähes ruma maitosuklainen konvehti, jossa erittäin outo tuoksu. Maitosuklaa tässä maistuu, mutta entässe manteli? Tässäkin yhtä inhottava koostumus kun caramel fudgessa. Heikoimpia lenkkejä tässä rasiassa, 2p.

Sitruunapiiras: Taatusti mielenkiintoisin konvehti tässä sekoitukessa. Lähden maistelemaan tätä konvehtia pienellä pelolla, sillä en tiedä miltä sitruunapiiras maistuu.. mutta mitä ihmettä! Miksi tässä ei maistu sitruuna, jos nimessä lukee sitruunapiiras? Lähes identtinen maku mantelitryffelin kanssa, erittäin tylsän makuinen ja näköinen konvehti. juuri ja juuri kaksi pistettä.

Latte: Heti herää kysymys, että miksi nämä pitkulaiset maitosuklaapötköt olivat aina joka rasiassa ylösalaisin? No se ei maistelua haittaa, Tämä konvehti on myös herkkua, kahvi ei maistu ylitsepääsemättömästi. Tottakai tässäkin on koostumus kamala, mutta se ei menoa haittaa- oikein herkullinen konvehti. 4p.

Yhteenveto: Ennen joulua vedin tälläisen kyseisen rasian näitä konvehteja, eikä minulle jäänyt siitä kovinkaan myönteistä mielikuvaa. Olleneeko makuaistini muuttunut vai mitä on tapahtunut? Keskiarvo 3.51 -> 4p.

Jenni V 08.02.2016
Jokajouluinen tusinarasia muutti täksi jouluksi muotoaan varsin radikaalisti, lähes koko valikoima vaihtui ja koko pieneni 40 grammaa... Yleisen kuulostelun perusteella ollaan muutokseen oltu varsin pettyneitä, ja päätin tutkia mikä on oma mielipiteeni... Rasia on ulkonäöltään ihan ok, sama linja jatkuu kuin edellisessäkin versiossa. Konvehdit ovat kahdessa kerroksessa, ja variantteja on seitsemän, joista on kutakin rasiassa neljä kappaletta. Tutkailen vielä ainesosat läpi... Oho, onpa lyhyt ja tylsä lista... Eli todennäköisesti variantit on saatu aikaan lähinnä aromiaineilla. Ei lupaa hyvää... Mutta maisteluun:

Minttutryffeli: Päällä on semitummaa suklaata ja sisällä "tryffeliä" joka on melko löysää ja rakeista, mintulta maistuvaa kaakaomassaa. Minusta tryffelin rakenne ei ole onnistunut, eikä mintun makukaan joukossa ihan vakuuta. Häilyn kakkosen ja kolmosen välillä, ja päädyn kakkoseen, parempiakin minttutryffeleitä on ollut jopa Fasulla.

Toffee: All time favourite, onneksi ovat tajunneet säilyttää edes tämän... Hetki sitten maistellussa talvi-rasiassa tuntui että reseptiä olisi vaihdettu, mutta ehkä se oli vain hetken harhaa, kyllä tämä edelleen on hyvin maukasta! Toffee on juuri sopivan venyvän-kiinteää, eikä tunnu nyt liian makealta, juuri passeli kaveri suklaalle. Neljä pointsia.

Caramel fudge: Maitosuklaasydän, jossa on sisällä todella maukasta, makeaa ja rakeista kermafudgea. Ei näitä syö kerralla kuin yhden, mutta maku on kieltämättä onnistunut. Nelonen.

Marmeladi: Semitumma suklaasydän, jossa on sisällä reilusti punaista kiinteää marmeladia. Tämä on vähän kuin tuplaiso Julia-konvehti. Ei tämä suosikkeihin nouse, mutta ihan maistuvaa tämä on, ehkä vähän liiankin kiinteää on marmeladi. Kolme pistettä.

Latte: Pitkulainen vähän kulmikas maitosuklaakonvehti, joka on vähän kuin capuccino-da capo mutta ilmeisesti vaaleammalla suklaakuorrutuksella. Sisällä on teollisen kahviaromin omaavaa rakeista massaa. Tusinatavaraa, kakkonen.

Sitruunapiiras: Todella tylsän näköinen pieni pyöreäkulmainen pötkö, jossa on maitosuklaakuorrute, ja sisällä yllättävän vaaleaa, fudgemaista makeaa massaa, jossa on teollinen, tunkkainen sitruunan aromi ja myös jänniä suolaisia vivahteita. Ei vaan toimi, varsinkaan tässä seurassa joulurasiassa. Kakkonen.

Mantelitryffeli: Tylsyyslinjajatkuu, pienessä pyöreäkulmaisessa maitosuklaakonvehdissa ei koristeita löydy. Nimi on lupaava, mutta maku on hirveä. Missä on aito manteli? Sisällä on "tryffeli"massaa, eli aika lailla samaa mitä on dacapoissa ja pätkiskonvehdessa, eli rakeista ja sokerista kaakaoista, hampaisiin tarttuvaa tahnaa. Ja joukossa teollinen manteliaromi. Hui kauhistus, kakkonen juuri ja juuri.

Rasiakeskiarvoksi muodostuu lopulta 2,71 joka pyöristyy kolmoseen. Minusta rasia on kyllä hintaisekseen varsin heikkolaatuinen, ja häviää kaverilleen Pandan juhlikselle kyllä kuusi nolla. Ihmettelisin, jos rasia olisi samalla kokoonpanolla myynnissä vielä ensi jouluna.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani