Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer talvi suklaakonvehteja (410g)
Tuotteen Fazer talvi suklaakonvehteja (410g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 15.01.2016
Yhdessä kerroksessa 48 konvehtia, 12 tuttua fasumakua, rasia on tyylikäs ja mukavan jouluinen/talvinen. Sisältö ja ulkoasu muistuttaa ihan huiman paljon jo tuotannosta poistunutta muumi-rasiaa, katsotaan onko tämä ihan täsmälleen sama... Tyylikkyydestä nyt kuitenkin plussaa, mutta hinnasta miinusta, sillä ihan perusmakuja rasiassa näyttää köllöttelevän...onneksi sai joulun jälkeen puoleen hintaan :-) Sitten maisteluun:

Geisha (6 kpl): Viuhkan muotoinen klassikkokonvehti, kooltaan aika pieni ja runsaskuorrutteinen, täytettä on suhteessa vähemmän kuin kääreellisissä geishoissa. Maku suklaisempana versiona on tasapainoinen ja erittäin maukas, täytteen crisp on tosi pientä joten tämä sopii erinomaisesti myös imeskelyyn, eikä suuhun jää pyörimään liikarasvaista tunnetta. On tämä vaan hyvää... Nelonen.

Hasselpähkinä crisp (4 kpl): Jaa, tämä taitaa olla ainakin nimeltään vaihtunut muumirasiaan verrattuna, siinähän oli geisha harmony vanilla. Saman muotoinen konvehti tämäkin kyllä on, kukkakoristeltu pyörylä. Nimeä mietin jo etukäteen, että eikös hasselpähkinäcrisp ole yhtä kuin geisha, ja samaa mietin muutaman konvehdin maistettuanikin, makueroa on nimittäin todella vaikea löytää... Välillä kuvittelen crispi olevan vähän isompaa ja "vohvelisemman" makuista, mutta sitten alan epäillä sitäkin... Joka tapauksessa, viuhkamalli oli suklaisempi ja siksi parempi, siis kolmonen tälle.

Karpalo (2 kpl): Ovaalin muotoinen vähälaktoosinen, ohutkuorinen, semitumma konvehti. Täytteenä on vaniljatahnaa pohjalla ja juoksevaa karpalotäytettä sen päällä. Maku on kirpsakanmakea, hyvä että vaniljatahnan makeus tasapainottaa makua. Silti nämä marjatäytteiset konvehdit eivät ole oikein ikinä minuun kympillä iskeneet... Vahva kolmonen kuitenkin, makumaailmaa on mietitty.

Suklaalehti (6 kpl): Fasun sinistä ohuena pienenä suklaalehdykkänä. Perushyvää, mutta tylsää. Kolmonen.

Fazer-nappi (6 kpl): Pienehkö nappi, jossa on maitosuklaata alla ja pienempi semitumma nappi sen päällä. Jotenkin on vähemmän kuin osiensa summa, tumma suklaa ei juurikaan maistu ja sitten kuitenkin peittää jonkun verran maitosuklaan makua. 2 pistettä.

Puolukkamarsipaani (4 kpl): Pieni semitummalla suklaalla ohuelti kuorrutettu marsipaanipötkö. Marsipaanin sekaan on sekoitettu varmaan puolukkamehua, aito puolukka kyllä maistuu. Mutta en kyllä tykännyt mehun sekoittamisesta marsipaanin joukkoon, olisi ollut huomattavasti parempi vaikka erillisenä hyytelökerroksena. Kakkonen kuitenkin, aidosta puolukanmausta pieni plussa.

Cappuccinotoffee (4 kpl): Semitummalla suklaalla kuorrutettu simpukkamainen konvehti, jonka sisällä on maitokahvin makuista, paksuhkonjuoksevaa makeaa toffeeta. Tykkään toffeen rakenteesta ja siitä että makeuden tasapainottajaksi on valittu tummempi kuorrute, mutta maitokahviaromi tekee kokonaisuudesta vähän tunkkaisen. Heilun kakkosen ja kolmosen välillä, ja päädyn kakkoseen, parempiakin kahvikonvehteja olen maistanut.

Tumma fudge (2 kpl): Sydämen muotoinen konvehti, jossa ennen on ollut marmeladia sisällä, nyt onkin jankkimaista kermatoffeefudgea. Nimen sanaa tumma jään miettimään, konvehdit ovat nimittäin kadonneet parempiin suihin ennen kuin muistin katsoa onko pinta semitummaa vai maitosuklaata... Nimen perusteella odottaisin tummaa, mutta kokonaisuuden maku on kyllä niin ylimakea, etten olisi varmaan huomannut eroa maito- ja tummasuklaisen välillä... Vaikka konvehti on pieni, niin makeusöverit tulee silti, vaikka fudge sinänsä hyvää onkin. Kakkonen.

Aprikoositryffeli (4 kpl): Laakea lieriö päällään ristikkomainen vaaleampi suklaakuorruteraita. Sisällä on aprikoosilla maustettua kaakaoista tryffeliä, joka on rakenteeltaan aavistuksen kuivaa. Tykkään kuitenkin tryffelin sacherkakkumaisesta mausta, suklaa ja aprikoosi ovat kyllä hyvät kaverit. Silti rakenne jättää vähän toivomisen varaa, ja jään myös miettimään pidinkö tryffelin aavistuksenomaisesta alkoholinmausta. Kolmonen siis.

Toffee (6 kpl): Ikisuosikki on taas läsnä, kuten varmaan Fasun joka rasiassa... Pieni pyöryläkonvehti, jossa on Fasun sinistä kuorrutteena, ja sisällä on sokerista, venyvää vaaleaa toffeeta... Muttamutta... Aina tämä on ollut yksi toffeekonvehtisuosikeistani, mutta nyt jostain syystä tämä maistui suussani aavistuksen ylimakealta? Eivät kai VAAN ole menneet muuttamaan toffeen reseptiä? Hölmöt jos niin on... Pakko on antaa vaan kolmonen.

Suklaatryffeli (2 kpl): Puolikuun muotoinen konvehti vaalealla suklaakuorrutteella ja tummemmalla suklaaraidalla. Tryffelitäyte on kuivahkoa ja siinä on aavistuksen alkoholiaromin makua. Suklaatryffeliltä olisi ehdottomasti odottanut kaakaoisempaa makua ja suussasulavampaa rakennetta. Kakkonen.

Vadelmajogurtti (2 kpl): Tämäkin pyörylä alkaa olla jo Fasu-rasioiden klassikkoja, ja miksipä ei, on tämä kyllä maultaan yksi parhaita marjakonvehteja ever. Fasun sininen sopii täydellisesti yhteen sisuksen sopivanmakean/kermaisen/happaman/marjaisen jugurttitäytteen kautta. Kyllä tämä rasian parhaimmistoa oli, nelonen siis.

Yhteenveto: Rasiakeskiarvoksi tulee 2,79, eli pyöristyy kolmeen. Eli keskitason tuttua tutumpaa fasu-tavaraa vaan tyylikkäämmässä boksissa ja moninkertaisella hinnalla... Huijausta? Ainakin alkaa tämä samojen makujen kierrätys kyllästyttää, keksikää nyt välillä jotain uutta ja hyvää!
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani