Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer milk (150g)
Tuotteen Fazer milk (150g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 09.04.2015
Fazer toi viime jouluksi Karl Fazer Dark -boksinsa rinnalle maitosuklaisen version. 150g tyylikkäässä sinisessä neliöboksissa on 16 konvehtia, 8 eri lajia. Konvehdit ovat virheettömän kauniita, huomaa että laatuun on panostettu. Suklaan tuoreuden huomasi myös jokaisen konvehdin maussa, täytteet olivat pehmeitä ja rakeisuutta tai harmautta ei ollut minkään kohdalla. Tästä plussaa.

Kissankieli (2 kpl): "Vanhan ajan" täyssuklainen Fazer-tekstillä koristeltu laatta. Tästä nyt ei osaa paljoa sanoa, ihan Fazerin siniseltä maistuu. Hyvää, mutta konvehtina ehkä vähän pliisu ja tylsä. Kolme pistettä.

Mantelikinuski (2 kpl): Tämä konvehti on tuttu Fasun perusboksista, eli pieni pökäle koristeltuna tummemmalla suklaaraidalla. Tässä boksissa konvehti oli pehmeämpi kuin mihin olin tottunut, sillä välillä sisus on tuntunut hyvinkin jankkiselta. Täytteen kinuski ei tartu lainkaan hampaisiin, eikä tuntunut kauhean makealtakaan. Joukossa on mantelilastuja, jotka ikäväkseni huomasin maistuvan aavistuksen eltaantuneelta, liekö siitä johtuen että konvehti oli normaalia kosteampi? Sivumausta pieni miinus, mutta silti ihan syötävä kolmosen konvehti.

Mustaherukka (1 kpl): Konvehti on valettu samaan ovaalin malliseen muottiin kuin perus-fasuboksin tummasuklainen versio. Täytteenä on kirpsakkaa kiiltävää ja aika juoksevaa mustaherukkatäytettä. Mustaherukaksi en ehkä makua tunnista, marjaksi nyt kumminkin. Kirpsakkuus sopii aika nappiin kuoren Fazerin siniseen, maitosuklaan makeus tasapainottaa täytteen kirpeyttä oikein hyvin. Silti tämän tyyppiset konvehdit eivät aivan ykkössuosikkejani ole, siksi kolme pointsia.

Maraschino (1 kpl): Paksulla tummasuklaaraidalla koristeltu matala lieriö, jonka täytteenä on kuivahkoa, vaaleaa maraschinolla maustettua tryffelitäytettä. Alkoholin maku on varsin mieto, terää ei oikeastaan löydy lainkaan. Enemmänkin tryffelissä tuntuu kirpsakan hedelmäistä makua, ihan kivaa sellaista, mutta en ihan olisi sellaista tältä konvehdilta odottanut. Pikkuisen liian kuivaa ja särmää olisi saanut olla enemmän, hyvää silti. Kolme pistettä.

Vaalea tryffeli (4 kpl): Lieriön muotoisia Fazer-tekstillä koristeltuja ja maitosuklaalla kuorrutettuja tryffeleitä on osunut rasiaan peräti neljä. Haukkaan ensin "hatun" pois ja sisältä löytyy täsmälleen kuorrutteen väristä tryffelitäytettä, ehkä vähän kuivemman oloista kuin kaakaotryffelitäyte. Maku on erittäin Fasun sininen, eli oikeastaan vain täytteen pehmeämpi/rasvaisempi rakenne erottaa sen klassikkosuklaasta. Ymmärrän nyt miksi tämä on valittu rasian runsaslukuisimmaksi konvehdiksi, edustaahan se parhaiten yrityksen lippulaivaa. Silti maullisesti olin vähän pettynyt, sillä maku oli vähän liikaa "umpisuklainen", täyte ei erottunut tarpeeksi kuorrutteesta. Hyvä kolmen pisteen konvehti.

Kaakaotryffeli (2 kpl): Simpukan muotoisessa konvehdissa on yleensä ollut cappuccinotoffeetäyte Fasun perusboksissa, nyt täytteenä onkin tryffeliä, semitummaa sellaista. Konvehti on esimerkillisen tuoreen tuntuinen, suklaata on mukavan ohuelti, ja täyte on silkkistä, kaakaoista ja maukasta. Maultaan tämä on tavallaan perus, mutta laadullisesti "spot on". Neljä pointsia.

Caramel (2 kpl): Tämäkin konvehti on muistaakseni tuttu perus-Fasuboksista, eli matala pyramidin muotoinen konvehti kukon kuvalla. Muistin että tämä sisältäisi juoksevaa toffeeta, mutta eipähän niin ollutkaan, vaan täyte on varsin kiinteää ja vahvasti paahdetun sokerin makuista. Tykkään mausta kovasti, makeuttakaan ei ole niin paljon kuin caramel-konvehdeissa yleensä, ja konvehdilla on sopiva koko. Neljä pistettä.

Mantelirouhe (2 kpl): Fazerin sinistä on sulatettu ja joukkoon on kaadettu valtava määrä mantelirouhetta. Tästä syntyy Fasun mantelirouhekonvehti, yksinkertaista mutta herkullista. Manteli ja Fasun sininen on kavereita, konvehdissa on purutuntumaa vaikka muille jakaa, eikä suklaa ole lainkaan liian makeaa. Naminami, neljä pistettä.

Rasiakeskiarvoksi muodostuu mukavat 3,34 joka pyöristyy kolmoseen. Positiivista oli, että joukkoon ei osunut yhtään rimanalitusta, laatu oli kauttaaltaan hyvää. Silti yhtäkään yllättävän hyvää ja erilaista konvehtia ei boksiin mahtunut, vähän "varman päälle" pelaava boksi.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani