Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer bak & dessert tumma suklaa vadelma 44%
Tuotteen Fazer bak & dessert tumma suklaa vadelma 44% valmistusmaa on Ruotsi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 40-64%, Levyt (lisukkeelliset & maustetut), Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 11.12.2014
Syksyn uutuus Fazerin leivontasuklaisiin. 44% kaakaota sisältävässä "tummassa" suklaassa on seassa vadelman ja vaniljan aromia. Sokeria suklaassa on runsaasti, ja seassa on myös palmu- ja shearasvaa kaakaorasvan lisäksi. Suklaa sisältää oudosti myös 0,5% maitojauhetta. En oikein ymmärrä miksi tällaisia tummaan suklaaseen kuulumattomia ainesosia oli näin paljon, ehkä jollakin on vaikutusta leivontaominaisuuksiin?? Tiedä häntä. Makua ne eivät ainakaan parantaneet.

100 gramman levy on jaettu 5 gramman palkkimaisiin paloihin. Väriltään levy on enemmän maito- kuin tummasuklainen, ja makukaan ei kyllä kovinkaan tumma ollut. Käytin suklaata isänpäiväkakkuun, jonka leivoin Fazerin leivontakilpailun reseptin mukaan (tavallaan sacherkakku vadelmaisena). Suklaata tuli raastettuna kakkupohjaan sekä kuorrutesuklaaseen. Leivonnassa suklaa käyttäytyi erinomaisesti, raastaminen oli helppoa ja sula kuorrutesuklaa oli kauniin silkkistä ja kiiltävää. Lopputuloksen maku oli ok, mutta vierastin suklaan vahvaa vadelma-aromista makua. Enemmän se hyökkäsi vielä päälle, kun muutaman palasen vetelin sellaisenaan, silloin myös ylimakeus pisti pahasti makuhermoon. Jos nyt saisin leipoa uudelleen, käyttäisin suklaata säästeliäämmin, vaikkapa karkeana rouheena moussetäytteen joukossa, aitojen vadelmien kaverina. Sellaisenaan syötäväksi en tätä huolisi. Ehkä vähän turha tuote, tumma suklaa ja aidot vadelmat toimivat huomattavasti paremmin myös leivonnassa kuin kyseinen aromisuklaa.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani