Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer pure dark coffee & cardamom 70%
Tuotteen Fazer pure dark coffee & cardamom 70% valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeelliset & maustetut), Tuotannosta poistuneet.
 

Kirsi I 09.07.2015
Jännästi kahvin ja kanelin maku yhdistyi sokkomaistelussa mielestäni kardemummaksi, kahvi ei todellakaan ensimmäisenä tullut mieleen eikä toisaalta kaneli jouluisena makuna. Tumman suklaan rakenne on napakkaa ja napsahtavaa, sinänsä mausteet ovat niin voimakkaat, että peittävät suklaan oman maun hyvin, mutta ainakaan voimakkaan kuivaa tai jauhoista ja kitkerää tämä ei ole. Suli suussa mukavasti, ei siis tympeäksi tahmaksi. Oikein miellyttävä kokemus.

Jenni V 15.10.2014
Fazerin syksyn uuden premium-tummasuklaasarjan makuvarianteista itseäni kiinnosti eniten kahvi-kardemumma. 95-grammainen ohut 70-prossainen levy on pakattu tyylikkääseen mustaan pahvikoteloon, jonka sisällä oleva folio on myös musta. Levy on kivasti jaettu erikokoisiin palasiin, joista osa on kuvioitu selkein kaarikuvioin, yksi fazerin brändin kukolla, ja loput näyttävät sileiltä, mutta sopivassa valossa näkyy niissäkin pientä rasteri-kaarikuviointia. Eli ulkonäköön on siis panostettu, hyvä! Pieni miinus tosin palojen jakouomien pienuudesta, palaset eivät tahdo lohketa siististi levystä.

Ohuen levyn pohjalla näkyy muhkuroita, eli 2,5% kahvia siis majailee siellä. Lisäksi levyssä on ihan 0,05% kardemummaa, mutta se on kyllä chilin tapaan sellainen mauste, että pienikin määrä riittää muun makumaailman peittämiseen. Niin oli käynyt nytkin, valitettavasti.

Parasta Fasun 70-prossaisessa on varmaan rakenne, suklaa sulaa sopivan nopeasti suussa ja tuntuu sileältä. Mitään kummallisempia aromeja siitä ei kyllä saa irti, ja varsinkin nyt, kun levy oli maustettu, jäi suklaan rooli auttamattomasti kakkoseksi. Pullataikinan makumaailma oli maussa ykkösenä, kakkosena tuli kitkeryys. "Kahvista" en kyllä levyn kohdalla puhuisi, maistoin kahvin aromin ehkä kaksi kertaa puolikkaan levyn syömisen aikana... Ilmeisesti tuo kitkeryys/kirpeys edusti sitä kahvia, sitä oli eniten noissa levyn sattumissa, jotka ehkä rakenteeltaan muistuttivat pikakahvia, sellaista vähän rouskuvaa raetta. Pahimmalta kitkeryys tuntui imeskellessä, kun rakeet jäivät suuhun pyörimään viimeisenä. Pureskeltaessa suklaa oli ehkä hiukan parempaa, mutta silloin ei tummasta suklaasta saa aromeja riittävästi irti.

Mielestäni epäonnistunut valinta tuo lisukepari, olisin varmaan tykännyt lisukkeettomasta enemmän.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani