Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Karl Fazer chili & crisps milk chocolate patukka
Tuotteen Karl Fazer chili & crisps milk chocolate patukka valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,67 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Patukat.
 

Olli P 05.06.2014
Tuttu fazerin maitosuklaapatukka, jossa seassa chilicrispejä & riisimuroja. Crispit sekä riisimurot tuovat hyvää rapsakkutta patukkaan joka muuten on maitoisan pehmeää. Sattumia voisi olla ehkä hieman enemmänkin, mutta toimii näinkin. Alussa on mieto mausteisuus joka hieman voimistuu ja voimistuessaan vasta tunnistaa chiliksi. Makeus on mukana kokoajan tuotteessa. Erittäin hallittuja makuja, joskin chilin ystävä odottaa varmasti enemmän tulisuutta; tässä se jää vienoksi. Tuttua fazerin laatu maitosuklaata pienellä twistillä. Toimii allekirjoittaneelle, mutta kuka hakee todellista chilisuklaata niin tämä jää pliisuksi auttamatta.

Jenni V 29.05.2014
Fazerin uutuuspatukka, jossa on ilmeisesti samat ainesosat kuin exclusive thin maya-levyssä, mutta nyt suklaa ei ole tummaa vaan tuttua Sinistä. Kuten maya-levyssäkään, chiliä ei tuotekuvauksessa mainita, sanotaan vaan että maitosuklaata ja riisimuroja (10%). Ainesosissa chiliä näyttää olevan hurjat 0,02% joten mikään poppamiessuklaa tämä ei (onneksi) tule olemaan.

Patukka on 37-grammainen ja designiltaan sopiva karl fazer-sarjaan. Palat ovat sopivan kokoisia, paksuja, ja päällimmäisenä makuna on original fazerin sininen, ja siitähän ei pääse mihinkään, että se on erittäin hyvä maitosuklaa. Riisicrispiä on suklaan seassa runsaasti, minusta sopivasti, ja se on melko kovaa ja rapsakkaa. Tykkäsin siitä kyllä, eihän se juuri millekään maistu, mutta tuo kivaa purutuntumaa. Maitosuklainen versio on tummaan maya-levyyn verrattuna parempi, sillä nyt pureskelen patukkaa hyvällä omallatunnolla, kun taas tummaa mieluummin imeskelen saadakseni aromit irti. Levyn kohdalla crispit vaikeuttivat imeskelyä. Pienen pieni poltavuus tulee mukaan jälkimaussa, ja se on juuri sopivan mietoa näin suomalaiseen makuun. Minusta se antoi tosi kivaa terää maitosuklaan pehmeään makuun. Tykkäsin kovasti, 4 pistettä.

Joni 04.05.2014
Rapsakkaa. Harmoninen makukokonaisuus, elementit erottuvat, mutta tukevat toisiaan hyvin. Chilin polte on pienenpuoleinen, mutta ei suklaa mitään nagaa kaipaakaan. Kelpo suoritus Fazerilta.

Ansela 15.04.2014
Ulkonäön perusteella Fazerin sinistä jollakin täytteellä. Makea tuoksu. Palan reunasta pilkistää valkoisia pimpuloita. Puraistuani palan puoliksi huomaan että mitään varsinaista erillistä täytettä ei löydykään vaan jonkinmoista suklaamassaa. Valkoiset pimpulat osoittautuvat crispeiksi, ihan en saa kiinni mistä makea tuoksu ennen maistamista tuli, sininen hallitsee. Tuote on sen oloinen että tulee helposti ällö olo jos tätä enemmän alkaa syömään.

Kirsi I 12.03.2014
Olen kaivannut tätä patukkaa, vaikka maissimuruset on korvattu riisi-vehnäsysteemillä. Tuoksu on miedon chilinen. Chiliä on juuri sopivasti minun makuuni tuomaan hieman politetta, varsinkin jälkimakuun, mutta ei kaikenpeittävän voimakkaana. Maitosuklaa ja chili vain on hauska yhdistelmä. Rapeat muruset maistuvat erilaiselle kuin ennen, tai oikeastaan eivät maistu millekään. Tarttuvat vain hampaisiin. Kaikesta huolimatta: vanhan suosikin paluu ja viisi tähteä. Olisiko maissi ollut mayamaisempaa kuin itämainen riisi?

Jarkko 27.02.2014
Fazerin ensimmäinen (?) chilisuklaa maya ilmestyi Suklaayhdistyksen perustamisen aikoihin alkuvuodesta 2005 ja tuote olikin mukana yhdistyksen kautta aikain toisissa maisteluissa. Nyt, yhdeksän vuotta myöhemmin chilisuklaapatukan reseptiä on muokattu ainakin siten, että mukana ei enää ole maissimuroja vaan riisimuroja. Tämän pitäisi olla hyvä uutinen ikenilleni, mutta kuinka on sen chilisyyden laita? Varsinaista tuotevertailua en pysty tekemään, kun en ole mayaa maistanut yhdeksään vuoteen, mutta chilisyyttä tästä uutuuspatukastakin löytyy. Tosin kerkesin pureskella ja sulatella ensimmäisen palasen lähes kokonaan ennen ensimmäistäkään chilintuulahdusta. Kun chilisyys sitten vihdoin tulee esiin, on sen polte varsin mietoa. Kutsuisinkin lämpimien chiliruokien ystävänä tätä poltetta ennemminkin kutkutteluksi kuin poltteeksi. Tämä on toki tietoinen valinta Fazerilta. Suklaan seassa olevat crispit ovat todellakin maissimuroja pehmeämpiä, mutta kuitenkin yllättävän kovia riisimuroiksi. Suuni kestää kuitenkin tämän koostumuksen ilman vaurioita. Sinulle, joka kaipaat suklaaltasi todellista chilipotkua persauksille (ja makunystyröille), suosittelen tutustumista esimerkiksi Fatalii Gourmetin ja Poppamiehen tuotteisiin. Haluaisin sanoa, että me miedompien chilisukailden ystävät voimme pitäytyä tässä Fazerin patukassa, mutta kun en itse ole chilisuklaan ystävä. Chilin kyllä, chilisuklaan en. Eihän tässä patukassa muuta vikaa olekaan kuin tuo chili.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani