Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer moomin suklaakonvehteja (410g)
Tuotteen Fazer moomin suklaakonvehteja (410g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Joulu, Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 15.02.2013
Yhdessä kerroksessa 48 konvehtia, 12 eri melko tuttua Fazerin makua, rasia on tyylikäs ja Tove Janssonin kuvittama. Ainut huono puoli on että rasia on niin pitkä ettei sitä meinaa saada mahtumaan mihinkään. Konvehdit ovat rasiassa hienostuneen näköisiä ja tyylikkäästi aseteltu, designia on selvästi mietitty. Yleisesti jäikin sellainen tunne, en tiedä johtuiko vain mielikuvasta, vai oliko oikeasti näin, että konvehdit tuntuivat laadukkaammilta kuin halpis-present -rasiassa, vaikka usea maku olikin täysin sama… Tiedä häntä. Sitten maisteluun:

Geisha (6 kpl): Geishat ovat rasiassa viuhkan muotoisina, kauniita ovat. Muistin että nämä olisivat isompia, nyt pala tuntuu kädessä sirolta, mikä on vain hyvä asia. Maku on tuttu geisha, aika makea ja rapsahtava. Parempi kuin muistinkaan… Kyllä tämä hyvää on, tuttuudessaan on vaikea arvostella, mutta kyllä tälle on pakko 4 pistettä antaa.

Geisha harmony vanilla (4 kpl): Kukan muotoisia konvehteja, joissa on sisällä krispistä vaniljatäytettä. Täytteessä näkyy aitoja vaniljan siemeniä ja vanilja maistuu myös voimakkaasti, tämä tuo laadun tunnetta konvehtiin. Ristiriitana tälle minulle tulee täytteestä mieleen suffeli-patukka, en tiedä miksi... Tykkään kyllä suffelista, mutta samalla konvehdista lähtee osa arvokkuudesta... Annetaan tälle siksi vain 3 pistettä kun tuli annettua perusgeishalle jo neljä.

Karpalo (2 kpl): Tummasuklainen täytekonvehti, jossa täytteenä on juoksevaa karpalomömmöä ja vähän vähemmän juoksevaa vaniljamömmöä. Minusta suklaa on hyvää ja toimisi hyvin karpalon kanssa, mutta en tykkää täytteistä näin juoksevina, koska ne turhaan sekoittuvat nyt toisiinsa ja pakottavat syömään konvehdin kerralla. Annan silti 3 pistettä, ei tämä pahaakaan ole, rakenne on ainoa miinus.

Suklaalehti (6 kpl): Fazerin tuttua sinistä ohuen lehden muodossa. Suklaa on maukasta, mutta pala on aivan liian pieni, ohut se saa kyllä olla, mutta sitten pitää olla enemmän pinta-alaa. 3 pistettä.

Fazer-nappi (6 kpl): Fazerin sinistä pohjalla ja pienempi nappi tummaa Fazer-tekstillä päällä. Ihan näyttävän näköinen nappi, mutta tämäkin on auttamattoman pieni. Lisäksi maut eivät oikein tue toisiaan, tumma ei oikein maistu. 2 pistettä.

Puolukkamarsipaani (4 kpl): Rasian hirvitys, tumma pötkylä puolukkaisella marsipaanitäytteenä. Marsipaani voisi sinänsä olla ihan hyvää, mutta miksi sen sekaan on tarvinnut sekoittaa se puolukkaneste? Olisi ehdottomasti toiminut paremmin erikseen. 1 piste.

Cappuccinotoffee (4 kpl): Tummasuklainen kampamaisesti kuvioitu konvehti. Sisällä on sopivan rakenteen omaavaa toffeetäytettä, joka maistuu yllättävän vahvastikin kahville. Kahvista pitävänä tämä on minusta hyvä yhdistelmä. Jotakin olisin kuitenkin tähän lisää kaivannut, sama konvehtihan löytyy perusrasiasta. 3 pistettä.

Tumma fudge (2 kpl): Pienehkö tummasuklainen sydän, jotenkin etukäteisodotus on marmeladia mutta sisältä löytyykin todella makeaa täysin kiinteää fudgea. Tämä muistuttaa maultaan Brunbergin suklaatoffeepalaa; makeus lyö hiukan yli ja tumma suklaa jää paitsioon. Onneksi konvehti ei ole isompi. 2 pistettä.

Aprikoositryffeli (4 kpl): Laakea lieriökonvehti, jossa on päällä ristikkomainen vaaleampi kuorrute. Kovin on kaunis tämä, ja rakennekin on mukava, tryffeli on sopivan kiinteää mutta samalla pehmeää. Täytteessä on jännä maku, sacherkakku tulee mieleen. Aprikoosin maku on tryffelimassaan sekoitettuna, joten kirpeys tuntuu koko konvehdissa, olisin ehkä tykännyt sellaisesta versiosta enemmän jossa aprikoosi on omana kerroksenaan. Siksi vain 3 pistettä.

Toffee (6 kpl): Ikisuosikkini Fazerin konvehtirasioista, eli maitosuklainen pyörteellä koristeltu konvehti, jossa sisällä on täydellisen koostumuksen ja maun omaavaa toffeeta. Suklaa ja toffee sopii yhteen kuin nenä päähän. Makeahan tämä on, siitä ainoa miinus, mutta paras toffeekonvehti ever. Ehdottomasti 4 pistettä.

Suklaatryffeli (2 kpl): Kuunsirpin muotoinen konvehti, jonka kuorrute on vaalea ja päällä tummempi raidoitus. Tämä oli kyllä melkolainen pettymys. Tryffelitäyte on vaaleaa, pikkiriikkisen rakeista ja ennen kaikkea valjun makuista. Ei sytyttänyt yhtään. 2 pistettä.

Vadelmajogurtti (2 kpl): Fazer-tekstillä varustettu maitosuklaakonvehti, jossa täytteenä makeaa jugurttitäytettä. Seassa on suussa rapsahtavia crispejä. Marjasuklaa ei kuulu suosikkeihin, ja tämä oli aika makea kokonaisuus, vähän raikkautta olisin kaivannut. Vadelmajugurtti kyllä maistuu ihan siltä itseltään, joten 3 pistettä napsahtaa.

Yhteenveto: Rasiakeskiarvoksi tulee 2,88, eli pyöristyy kolmeen. Hajontaa oli aika paljon, mutta kyllähän tuo keskitason arvosana kertoo siitä, että eihän tämä rasia innovatiivisuudellaan häikäise. Fazerilla on arsenaali "erilaisia" konvehtirasioita joissa on kuitenkin suurimmaksi osaksi samoja konvehteja. Eli uudistusta kyllä kaivattaisiin.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani