Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer dark (150g)
Tuotteen Fazer dark (150g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut vierailijoilta pistekeskiarvon 3,75 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi jäsenten arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Helinä 25.04.2013 : Täydellinen konvehtirasia, jonka ainoa negatiivinen puoli on että se tyhjenee liian nopeasti. Ainoa tylsä konvehti on kissankieli (2 kpl). Muuten täydellinen kokonaisuus. Suklaa on makeaa eikä kirpeää.

Annika 21.03.2012 : Aivan ihanaa tummaa suklaata. Kiva piristys suklaakonvehtien joukossa. Ehkä hieman vaihtelua olisin kaivannut. Hintaan nähden olisi myös voinut olla enemmänkin konvehteja...

Nalle 23.01.2012 : Tällainen boksi tuli syötyä viikonloppuna. Boksi on kaunis ja tyylikäs ja antaa odottaa laadukasta suklaata. Ensimmäinen pettymys on kun kaikkia makuja ei ole kahta, kun yleensä miehen kanssa aina puoliksi nämä rasiat syödään. Yksittäisiä konvehteja on yleensä yksi tai kaksi, mutta tässä boksissa peräti neljä. Ei hyvä. Makuvarianteista sen verran, että petyin siihen, että boksissa on niin paljon "peruskonvehteja" joita löytyy jo Fazerin halpisbokseista. Siis hinta-laatusuhteeltaan laimea esitys, vaikka ihan ok makuisia konvehdit ovatkin. Sitten konvehtien makuun:

Karpalo: Perusboksista tuttu. Tykkään, ehkä vaniljatäytettä saisi olla hitusen enemmän karpalotäytteeseen nähden. Ihan raikas silti, ja tumma suklaa sopii täytteeseen hyvin.

Puolukkamarsipaani: Soveltuu hyvin marsipaanin maineen tuhoajaksi. Suklaa on täysin sivuosassa, ja marsipaanista on tehty kauhean makuista sekoittamalla siihen puolukkaa ja mahdollisesti jotain alkoholia. Hei, hyvä marsipaani on oikeasti hyvää, tämä on lähinnä vaan vitsi...

Aprikoositryffeli: Hyvää. Ei kyllä erikoisen tummaa. Tulee sacherkakku mieleen, aprikoosi maistuu sopivasti.

Mantelikinuski: Todella vaalea dark-boksin konvehdiksi. Perusboksista tuttu, ja siellä yksi suosikeistani. Toffee ei ole liian kovaa eikä sitä ole liikaa, ja manteli sopii siihen todella hyvin.

Minttutryffeli: Aika vaalea tämäkin, maultaan hitusen tunkkainen minttukonvehdiksi. Parempi esitys kuitenkin kuin sellainen minttukonvehti jossa on sitä juoksevaa täytettä. Oikein kunnon tummasuklaisena olisi ollut parempi.

Kissankieli: Minusta rasian parasta suklaata, vaikka yksinkertaisesti puhdasta suklaata olikin. Tämän tasoisella suklaalla muutkin konvehdit olisivat olleet parempia.

Vadelmamousse: Hyvää, sopivan kokoinen ja raikas. Vadelmansiemenet kiva lisä.

Mantelirouhe: Olisi saanut olla vähän tummempi, mutta muuten oikein loistava. Rouhetta on paljon ja maku sopii hyvin suklaaseen.

Capuccinotoffee: Tuttu perusboksista. Hyvää peruslaatua, kahvi sopii hyvin tummaan suklaaseen ja toffee on sopivan makeaa.

Hasselpähkinänougat: Geishaa tummalla pinnalla. Sopivat yllättävän hyvin yhteen. Tässä uusi makuvariantti geishalle?

Arde 16.12.2011 : Tyylikäs laatikko, paljon laatuja ja selvästi muita Fazerin laatikkoja kalliimpi hinta. Antaa vaikutelman todella laadukkaasta paketista, mutta todellisuudessa suuri osa laaduista on vanhoja tuttuja muista lajitelmista, mm. karpalo, cappucino-toffee ja mantelirouhe (nyt tosin tummempana). Kokonaan uusiakin on ja ne ovat onneksi varsin hyviä, parhaina aprikoositryffeli ja vadelmamousse. Ne saavat minulta täydet 5 p. Pettymys oli puolukkamarsipaani, joka maistui lähinnä vain marsipaanikarkille. Mantelirouhetta en ole arvostanut suklaakonvehtina ennenkään, koska suklaa ei siinä juuri maistu on se sitten vaaleampaa tai tummempaa. Nämä saavat 2 p. Loput konvehdit saavat 3-4 pistettä eli ovat vähintään hyvää keskitasoa. Tumma suklaa täydentää esim. hasselpähkinänougat'n makua hyvin, eikä ole kitkerää yhtään.

Oma keskiarvoni on 3,6 pistettä, joten se kallistuu hyvän suuntaan. Lajitelma saisi kuitenkin olla vielä hivenen mielenkiintoisempi, jotta olisi täysin hintansa väärtti. Nyt on otettu varman päälle käyttämällä paljon entuudestaan tuttuja makuja.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani