Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Karl Fazer nordic gourmet konvehtirasia (197g)
Tuotteen Karl Fazer nordic gourmet konvehtirasia (197g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,50 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 23.02.2013
Kaunis neliönmuotoinen rasia, taas on Fazerilla designia mietitty. Siitä ilman muuta pointsit kotiin. Rasian sisällä konvehdit on jaoteltu kolmeen lohkoon makujen mukaan, sillä ne ovat ulkonäöltään identtisiä, pyöreitä ja epäsymmetrisesti kohokuvioituja. Ehkä tässä on haettu pohjoismaista minimalismia ja puhdasta linjaa, itse olisin kyllä tykännyt, että joka maku olisi ollut hieman eri näköinen. Rasiassa on kolmea makua, 7 kpl kutakin.

Mustikkapiirakka: Näitä tulikin vähän aikaa sitten syötyä yksittäiskäärittynä rasiallinen. Ihan samalta nämä rasiastakin maistuivat. Jotenkin maut eivät vain sulaudu yhteen; tönköhkö mustikkahilloke ei juurikaan maistu mustikalle, on aika makeaa ja muistuttaa hyvin paljon maultaan present-rasian karpalokonvehdin marjatäytettä. Marjan alla on sitten paksu kerros valkoista kiinteää täytettä, jossa on keksimurua. Mielestäni tästä olisi saanut kyllä huomattavasti enemmän mustikkapiirakan makuinen konvehti laittamalla mukaan pullataikinan mausteita ja vahvistamalla mustikan omaa makua. 2 pistettä.

Lakkapannacotta: Rakenne on tässä lähes identtinen mustikkaversioon nähden. Lakkahilloke ei maistu mielestäni oikein millään, se on kiinteämpää kuin mustikassa eikä ollenkaan makeaa. Pohjatäytteessä ei ole keksinmuruja, mutta jotain rapsahtavia hituja kuitenkin muutamia. En kyllä millään keksi miten tämä maistuisi lakalle tai pannacottalle. Epäonnistuneesta nimivalinnasta ja täysin mitäänsanomattomasta mausta 1 piste.

Puolukkaparfait: Taas samanlainen rakenne, mutta vähän parempi yritelmä kuitenkin. Puolukkahilloke on kohtuu kirpeää, muistuttaa rakenteeltaan mustikkaversiota ja siinä oikeasti maistuu puolukka. Puolukan maku sointuu hyvin pohjatäytteen makeuteen, ja tämä onkin näistä maultaan suosikkini. Pohjatäytteessä ei ole keksiä, mutta ihan kuin raesokeria olisi ripoteltu mukaan, ja rouskui hampaissa. Tätä en oikein ymmärtänyt, enkä myöskään parfait-nimeä, sillä ei täytteessä ollut mitään jäädykemäisyyttä. Puolukalle kuitenkin pointsit kotiin, 3 pistettä.

Kokonaisarvosanaksi muodostui tasan 2, eli ei ole kyllä häävi rasia. Hienon näköinen ja kaunis juu, mutta aivan liian kallis laatuisekseen.

Päivi 05.12.2009
Kivannäköinen valkoinen rasia, jossa on kuvioita suklaakonvehteista ja täytteistä. Täytteinä on mustikka, puolukka ja hilla. Olen todella tyytyväinen tästä. Toivoin, että olisi hillaa mukana näissä Nordic-mauissa. Ilokseni hoksin, että rasiassa on hillasuklaata. Kiva. Siitä tuleekin jo heti plussaa. Mielestäni rasia on onnistunut gourmet-tyylinen ja laadukkaan tyylinen. Sopii juhlaan oikein hyvin. Suklaita on 21 kpl rasiassa. Tosin mistään päällepäin ei näy mitkä ovat puolukkaa, mustikkaa ja hillaa, koska kaikki ovat samannäköisiä. Hoksin rasian alareunassa suklaista halkaistun kuvan ja veikkaan, että kuvan kohdalla oleva 7 suklaan rivi on kyseistä täytettä. Kokeilemaan siis.

Puolukka: Huh, onpas voimakkaan puolukkainen maku. Valkoinen kreemi on makeaa. Puolukka todella kirpeän makuista. Kreemissä näemmä on jotakin krispiä mukana. Mielestäni tässä makuelämyksessä vie puolukkainen kirpeys selvästi voiton. Jälkimaku on kirpeä edelleen. Ehkä hieman liian kirpeää minun makuuni. Kohtalaista. 3p

Mustikka: Vau! Mahtava maku. Mustikka todella maistuu. Tuntuu, että harvoin saa näin mustikkaista makua suuhun. Aidon marjan maku tulee suuhun. Rasiasta en tosin löytänyt tietoa, että onko aitoa marjaa käytetty. Mustikkamehutiivistettä, sanoo rasia. Mutta jokatapauksessa kuitenkin, todella hyvää ja herkullista. Pidän erittäin paljon tästä makuyhdistelmästä. Suklaa on laadukkaan hyvää. Sopii todella hyvin mustikan kanssa yhteen. Ehdottomasti täydet pisteet. 5p

Hilla: Tätä makua odotan jo mielenkiinnolla. Nappi suuhun siis. Ei kylläkään tuoksu millekkään. Höh, ei makuakaan. Hilla on kiinteää ja hujahti suuhun haukkauksella. Vaaleaa kreemiä jäi suklaaseen, mutta hilla katosi jo heti. Enkä ehtinyt edes maistaa sitä. Loppusuklaa melkein mauton. Uusi konvehti. Kyllä on miedon makuista. Piti pitkään hiljaa makustella tätä. Totean olevani todella pettynyt hillaan. Odotin paljon enemmän tältä. Ei kunnon makua edes. Jälkimakunakaan ei mitään. 2p

Kokonaispistemäärä rasialle olisi sitten 3,33. Joka tapauksessa kuitenkin haluaisin tuon pyöristettäväksi neloseen, mutta valitettavasti se ei ole sallittua, joten pakko antaa sitten se 3p.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani