Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Karl Fazer exclusive cocoa nibs 70%
Tuotteen Karl Fazer exclusive cocoa nibs 70% valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,19 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeelliset & maustetut), Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 15.12.2013
80 gramman levy Fazerilla. Jo pakkauksesta näkee että suklaa on laadukasta, levy on pakattu kauniiseen pahvikoteloon ja kääritty paksuun folioon. Palakoko on melko iso mutta palaset ovat ohuita. Palasia koristaa fazer-teksti. Tuoksuttelen suklaata ja tuoksu ei ole kovinkaan vahva, tumma tosin. Lohkeavuus on aika terävää, jonka ajattelen johtuvan siitä että suklaa sisältää paahdettua kaakaonibsiä kymmenesosan. Vaikka olenkin enemmän suklaan pureskelijatyyppiä, otan ensimmäisen palasen suuhuni imeskeltäväksi. Suklaa sulaakin suussa mukavaa vauhtia ja koostumus tuntuu laadukkaan sileältä. Harmikseni nibsit tulevat kuitenkin nopeasti vastaan ja alkavat raapia kitalakea, joten pureskelu on pakko aloittaa. Nibsit ovat hieman kitkeriä, mutta pureskelusta pitäville tuovat tietenkin mukavaa purutuntumaa. Itse olisin ehkä kuitenkin pitänyt suklaasta enemmän ilman nibsejä, suklaa oli sen verran laadukasta jo itsessään., ehkä pientä hedelmäisyyttä olisin suklaaseen kaivannut. Lisäksi ihmettelin ainesosista löytyvää maitoa hieman, mutta ei se kyllä maussa minua häirinnyt. Neljän pisteen suklaa.

Päivi 14.03.2012
Tummia pienehköjä palasia ja seassa jotakin vaaleampia. Pakkausta tutkiessa huomaan niiden olevan paahdettuja kaakaopapurouhetta. Napsahtaa kivasti. Rouheita on seassa runsaasti. Ensimakuna tulee makeus mieleen. Ei ole perinteisen kitkerä. Jälkimaku hieman sekava. Osittain tahmainen suu ja kuiva. Hassu tunne. Rouheet jää sit vielä pyörimään suuhun. Suu ainakin on suklainen. Kuivuus häiritsee kyllä. Tätä saattaa syödä kyllä ettei aiheuta pahempia tuntemuksia.

Hanna P 02.10.2011
Laakeita keskikokoisia paloja tummaa suklaa. Suklaa on kovaa, tai ainakin sen paloiksi laittaminen oikeasta kohdasta on hankalaa. Pinnassa lukee "Fazer" vaikkei levy valmistajan perinteiseltä levyltä näytäkään. Tuoksu perinteinen kaakoinen tumman suklaan tuoksu. Imeskeltäessä alkavat sattuman tuntua ja pureskeltaessa ei ainakaan makeaa makua suklaaseen tule. Sattumat tuovat mukavaa rouskuteltavaa suklaaseen ja toisen palan kohdalla pahin tummuus ja tunkkaisuus on jo poissa. Turhan tummaa minulle kuitenkin.

Iikka 28.09.2011
Jokseenkin voimakkaan kaakoinen tuoksu tällä tummahkolla ja ilmeisen sattumaisella Fazer-palalla. Suklaa on kovaa, ja palat eivät lohkeile oikeista kohdista. Kovaa on suussakin, ja eipä juuri makeutta löydy (olematta kuitenkaan ynseä). Sattumista en saa otetta, muutoin kuin konkreettisesti hampailla rouskutellen. Ihan kuva tuote, ja tätä syödessä on tuntuma että söisi "hienoa" suklaata.

Saila 18.03.2009
Hiekkainen koostumus, jossa on jotain ärsyttävää. Maussa ei oikein mitään mainitsemisen arvoista, perustavaraa mitä tummiin suklaisiin tulee.

Miriam 15.03.2009
Ulkonäkö lähes musta, tuoksu tumman suklaan. Yllättävän pehmeää, joukossa rämmäleitä. Vaikea tietää onko rämmäleillä joku makua antava pointti, vai luuraavatko ne vaan suklaan joukossa huvikseen. Liian tummaa minun makuuni, kaipaisi joukkoonsa jotain piristävää. Ei nautinto, ei mättösuklaa.

Anja 04.03.2009
Tumma ohut suklaalevy. Lisäpisteet ohuesta levystä! Hieno vahva maku. Hyvä tuoksu. Suklaan seassa rapeita murusia mutta en keksi mitä ne ovat.

Elina 28.02.2009
Tuoksuu hyvin tummalle, ohut palakoko houkuttaa syömäänkin vaikka kyseessä näin tumma tuttavuus. Suklaa lohkeilee suussa, mukana jotain hassuja sattumia, joiden mausta en saa lainkaan kiinni. Tummuus ei tee tässä tapauksessa suklaasta liian tunkkaista, maistuu jotenkin ylelliselle. Voisin kuvitella punaviinin seuralaiseksi tämän ja jonkun hienon aterian päätteeksi.

Kati 28.02.2009
Tuttu herkku, suosikkituote! Tuoksu paahteinen, kuiva. Makukokemus normaalista poikkeava johtuen edellä maistetusta supermakeasta konvehdista. Maistuukin yllättävästi hieman kitkerältä, mutta onneksi makuaisti tottuu nopeasti. Koostumus on täydellinen; herkulliset ribsit tarjoavat rapsakkaa purtavaa. Tämä on suklaata aidoimmillaan, the real thing. 2-3 palaa riittää.

Janne H 28.02.2009
Tuoksu voimakas ja raikas ja hieman pistävä. ulkonäkö houkutteleva. Maku on minulle näin liian tuju ja rouheita taas lisää. Maku jää pitkäksi aikaa pyörimään suuhun ja muuttuu pistävämmäksi. Punaviinin kansa voisi maistuakin.

Milla 28.02.2009
Oikein hyvä tumman suklaan perustuoksu, voimakas ja hiukan pistävä. Itselleni todella suurena yllätyksenä tuote maistuu melkein kitkerälle, hiukan taloussuklaan tyyppiseltä, tumma kaakao on vahvasti läsnä, sillä kun olen tätä aiemmin syönyt olen pitänyt tästä suuresti, enkä ole laisinkaan huoamnnut mitään kitkerää sivumakua. Luultavasti tämä nyt johtuu siitä, että juuri tätä ennen olin maistellut dumlea, joka on toooodella makeaa, sen jälkeen ehkä ihan kaikki maistuu kitkerälle... No joka tapauksessa, suklaan seassa on ihania pieniä röpelöitä, kaakaonibsejä, jotka tuovat ihanan tekstuurin suklaalle, se oikein huutaa pureskelemaan!

(Laadukkaassa) Tummassa suklaassa usein esiintyvä hedelmäisyys tai marjaisuus puuttui tästä kokonaan, ehkä siksi sukala maistuu kuin sokerittomalle, kuin suussa olisi vain voita ja kaakaojauhetta. Lisähuomion, kyseenalaisen sellaisen, ansaitsee mielestäni se, että tähän on käytetty maitoa. Miksi ihmeessä?! Ei se ole ainakaan pehmentänyt suklaan maku jos sitä sillä on haettu, eikä maito ylipäätänsä kuulu tumman suklaaseen. Tästä saisi todella hyvää pienellä jatkokehittelyllä.

Elise P 28.02.2009
Laadukkaan tumman suklaan tuoksu. Yritän imeskellä tätä suklaata, mutta jokin terävä, mokkainen, kuin pieniä kiviä, pistelee kieleen. Pureskeltaessa murut osoittautuvat kaakaoksi. Tämä soveltuu paremmin pureskeltavaksi kuin imeskeltäväksi suklaaksi. Ei mikään suuri makuelämys ja jättää suuhun vähän karvaan jälkimaun. Tuntuu, kuin tuote imisi kaiken kosteuden suusta.

Mikko 28.02.2009
Tummaa, oikeastaan kuivan tummaa tuoksultaan tämä Fazerin makupala. Maku jatkuu siitä mihin tuoksu jää, mutta pienoinen jauhoimaisuus tulee esiin sulamisen edetessä (Suklaa taitaa olla enemmän tarkoitettu pureskeltavaksi kuin imeskeltäväksi). Suklaan seassa on jotain rapsakkaa pureskeltavaa. Maku ei suoraan paljasta, ehkä kaakaonibsejä tai vastaavaa? Mausta on vaikea ottaa selvää, sen verran voimakkaasti tumma suklaa peittää muun alleensa. Itse asiassa toisessa palasessa rouheesta saa pienen makeuden esiin. Hyvää.

Minna Hi 24.12.2008
Ihania ohuita exclusive-paloja. Tumma suklaa tuoksuu. Suklaa onkin yllättävän tummaa, 70% kaakaota. Hurraa, tätä ei ole kuitenkaan pilattu liialla makeudella, vaan on jätetty sijaa kaakaon maulle. Suklaan seassa on ihania pieniä kaakaonpalasia. Tämä on aivan loistotapaus, en keksi ainakaan mitään pahaa sanottavaa. Hyvä Fazer!

Antti M 23.11.2008
Kaakaoista on, se täytyy myöntää, ja pehmeää makua vaikka pavunmurut eivät hirveästi sytytäkään. Jotenkin maku kuitenkin miellyttää enemmän kuin muruset harmittavat, joten kohtuullisen hyvä uutukainenhan tämä on tumman suklaan ystäville. Tyylikäs pahvipaketti tuottaa plussaa sekä tasaa hieman liian ohuen levyn (100g) antamaa otetta suussa eli kokonaisuus kuitenkin nelosen luokkaa lopulta. Voisin ostaa toistekin.

Jarkko 19.11.2008
Exclusive-sarjan tammikuun 2009 levyuutuus on 70% tummaa suklaata kaakaopavun murusilla höystettynä. Suklaa tuoksuu arvatenkin voimakkaalle kaakaolle ja murusia näyttäisi olevan suklaan seassa huolestuttavan paljon. Huomio kiinnittyy palasta taittaessa siihen, kuinka terävä rapsahdus levystä kuuluu kun siitä taittaa palan. Pistän palasen suuhun ja odottelen hetken suklaan sulamista. Muruset alkavat pian painautua kitalakeen, joten imeskely on lopetettava ja pureskelu aloitettava. Huokaisen pienimuotoisesti helpotuksesta, sillä olen maistanut joitakin todella vastenmielisiä kaakaopapumurusuklaita, mutta tämä ei kuulu niihin. No okei, kyllä tämäkin suklaa ehdottomasti olisi parempaa ilman murusia, mutta toisaalta muruset narskuvat kivasti hampaiden väleissä, eikä niistä irtoava maku todellakaan ole kitkerimmästä päästä. Vaikka tästä löytyykin paljon positiivista sanottavaa verrattaessa aiemmin maistelemiini kaakaomurusuklaisiin, niin en kuitenkaan reheellisesti voisi väittää, että tätäkään tulisi ostettua tämän ensimmäisen maistelukerran jälkeen. Uskon kuitenkin, että tälle suklaalle löytyy ottajia ilman minuakin.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani