Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer present (300g)
Tuotteen Fazer present (300g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut vierailijoilta pistekeskiarvon 3,10 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi jäsenten arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Miia 29.12.2012 : Tänä jouluna muutama sukulainen oli muistanut - yllätys, yllätys - suklaarasialla, jotka sattuivat kaikki vielä olemaan arvostamaani Fazerin laatua - vielä positiivisempi yllätys. En tiedä, miten paljon ko. rasian sisältö on vuosien varrella kokenut muodonmuutoksia, mutta arvostelu tehdään nykyisen kokoonpanon perusteella. Asiaan.

Vaalea Caramel (2 kpl/kerros): Soikean mallinen, vaaleahkolla maitosuklaalla päällystetty konvehti, jossa fudge-täyte. Täyte on kiinteässä, fudgemaisessa muodossa. Ensimaku ihanan täyteläisen toffeinen, joka taittaa lopussa hennoksi vaalean maitosuklaan mauksi. Pehmoinen, viettelevä makuelämys, slurps! 4 p.

Latte (2 kpl/kerros): Rasian toinen pitkulainen, poikkileikkaukselta kolmiomainen maitosuklaapötkylä. Tuoksuu melko voimakkaasti kahville. Patukan sisällä on kiinteähkö kahvitryffelitäyte. Voimakas kahvin maku, ensimaku menee jopa liian kitkeräksi. Suklaan maku jää täysin statistin rooliin kahvin dominoidessa. Ihan tyylikkään makuinen konvehti sinällään, mutta ei näitä montaa pysty syömään, ettei kitkerä maku alkaisi turruttaa makuhermoja. 3 p.

Caramel (2 kpl/kerros): Neliön mallinen, vaaleahkolla maitosuklaakuorella päällystetty, puolikiinteällä caramel-sydämellä varustettu konvehti. Ensihaukkauksella en maista juurikaan mitään, en suklaata enkä liioin karamelliakaan - vasta hetken odottelun jälkeen suuhun leviää erittäin hento, juuri ja juuri karamelliksi tunnistettava maku. Edes suklaata en tässä maista, pelkän rasvan ja sokerin, miten voi olla mahdollista... Täysin mauton, tylsä ja turha konvehti. Ykköstä en anna, koska tämän pystyy kuitenkin syömään. 2 p.

Toffee (4 kpl/kerros): Klassikko, pyöryläkuviolla varustettu, maitosuklaalla silattu konvehti, jossa sisällä puolivaluva kermatoffeesisus. Maitosuklaakuori on melko vaaleaa maitosuklaata. Tässä toffeen ja suklaan liitto on onnistunut lähes täydellisesti - pehmeä, aromikas, hiukan toffeinen Fazerin Punainen (?) yhdistettynä ihanan pehmoiseen, kermaiseen toffeeseen = nautinnolliset väreet kulkevat pitkin selkärankaa... Olen toffeetaivaassa. TÄLTÄ toffeekonvehdin pitäisi maistua (Pandan JPK ottakoot oppia)! Onneksi näitä on rasiassa määrällisesti eniten :) 4 p.

Susu (2 kpl/kerros): Pitkulainen, crispejä sisältävä minipötkö, jossa kiinteä toffeesisus. Tässä crispit ovat hienompijakoisia kuin normi-patukka/pala-Susussa. Mmm... Miellyttävä toffeinen ensimaku, pehmeä, vaalean maitosuklaan maku tulee hiukan jälkijunassa. Crispit rahisevat kivasti hampaissa sekä hiukan tasoittavat kokonaisuuden makeutta. Jälkijunassa tulee hiukan paahteinen maku. Kaipaisin isompia crispinpalasia, mutta toimiva klassikkomaku näinkin. Bueno! 4 p.

Karpalo (1 kpl/kerros): Tummahkolla suklaalla silattu sinettikonvehti, jossa sisällä valuva karpalotäyte. Oi, onpas aito karpalon maku, nyt ei ole esanssia! Ihanan raikas, runsaan marjaisa maku, johon tummempi suklaa sopii tuomaan täyteläisyyttä ja syvyyttä kuin nyrkki silmään. Makeus ja täyteläisyys ovat juurikin kohdillaan! 4 p.

Cappuccino-toffee (1 kpl/kerros): Koristeellinen, siiven mallinen, tummahkolla suklaalla kuorrutettu konvehti, jossa sisällä valuva kahvilla ryyditetty toffeesisus. Voimakas kahvin maku täyttää suun ensihaukkauksella. Kuitenkin yhdistettynä toffeeseen kahvin aromi saa kivan kermaisen pehmeän säväyksen - lisäksi tummahko suklaakuori tuo makuun lisää syvyyttä ja särmää. Ihan toimiva yhdistelmä, erittäin tyylikäs makuelämys. Ei tosin noussut näistä suosikkien joukkoon. 3 p.

Tumma minttutryffeli (2 kpl/kerros): Tummahkolla suklaalla kuorrutettu, pyöryläkuviolla varustettu konvehti. Tässä on semikiinteä, kaakaoinen minttutryffelitäyte. Voimakas mintun maku täyttää suun, seuraavaksi seuraa kevyt alkoholin maku (onko tässä likööriä?). Tummahko suklaa taittaa mintun terävyyttä kivasti ja tuo makuun syvyyttä ja täyteläisyyttä. Toimisi ehkä paremmin, jos olisi umpinainen konvehti, jossa mintun maku on sotkettu suklaan aromiin - tämä on makuuni ehkä liian "kostea". Muuten mintun ja suklaan maku ovat tasapainossa keskenään, kumpikaan maku ei nouse liikaa toisen ylitse. 3 p.

Homma suoritettu. Laadulliseksi keskiarvoksi tulee näin 3,375. Mutta kun otetaan lukumäärät huomioon, keskiarvoksi ratkeaa 3,4375, joka jättää arvosanaksi vahvan kolmosen.

nam 03.11.2012 : hyvä valikoima maistuvia suklaita

Nalle 27.03.2012 : Näköjään olen tämän arvioinut jo vuonna 2009 mutta laitetaanpas nyt uutta kehiin kun boksin sisältö on muuttunut. Eli geisha oli näköjään pämähtänyt ainakin ulos boksista, samoin mustaherukka ja mantelikinuski. Nämä kaikki olivat muistaakseni hyvän makuisia, mutta vaihtelu virkistää... Nyt boksissa on makuina karpalo (vanha kunnon tummasuklainen, raikas, vaniljainen), cappuccinotoffee (hiukan turhan makea, mutta tummasta suklaasta ja kahvin aromista plussaa), susupala (kivan rapsakka toffee, maukas maitosuklaa), minttutryffeli (jotenkin luonteeton mutta maultaan ihan ok minttukonvehdiksi), toffee (vanha kunnon suosikki, edelleen loistava), caramel (ihan ok), latte ja vaalea toffee (molemmat ok-makuisia mutta kuivahkoja, "dacapomainen" rakenne). Unohdinkohan jotakin? Periaatteessa ihan hyvä boksi, mutta minusta valikoimaltaan edelleen yllätyksetön ja myös yksipuolinen, kun on paljon caramel- ja toffeekonvehteja. Kaipaisi ehkä pikkuisen raikkautta ja myös konvehtien ulkonäkö on tylsähkö, bulkkimainen. Mausta kuitenkin plussaa, sillä Fazerin caramel-konvehdit eivät ole ökymakeita kuten esim. Pandalla tai Maraboulla on tapana. Ja suklaa on oikein hyvän makuista, on se sitten vaaleaa maitosuklaata, tavallista maitosuklaata tai tummaa suklaata.

Me 23.01.2012 : Ääh, nää on muuttuneet "halvemman" makuisiksi, takaisin se sisältö, mikä oli joskus 10 vuotta sitten!

JK 20.12.2011 : Tämä rasia ei ole koskaan ollut lempparini, eivätkä pienet uudistuksetkaan ole tätä mielipidettäni muuttaneet. Rasiassa enin osa konvehdeista hyvin mitäänsanomattoman makuisia. Olen monesti ihmetellyt, miksi Fazer ei käytä erinomaista osaamistaitoaan suklaalevyissä hyväkseen suklaarasioissa. Viime viikolla söin Fazerin lippulaivakonvehtirasian, 900g, eikä sekään ollut maullisesti juuri tätä kummempi. Fazerin konvehtiboxit ovat taasen oikein hyviä, pääsääntöisesti.

perisoreus 01.03.2011

Spiral 27.02.2011 : Rasiassa vain muutama hyvänmakuinen konvehti, jotka seurassa katoavat ensimmäisinä ja loput käydään napsimassa vain pahimmassa makeannälässä.

NEo 03.01.2011 : Lapsena jouluna herkuteltiin aina Pandan Juhlapöydän konvehdeilla, mutta viimeisen kymmenen vuoden ajan olen aina valinnut tämän. Konvehdit ovat laadukkaan oloisia ja kuorrutesuklaa on entudeestaan tuttua Fazeria. Jokaisessa konvehdissa on oma persoonallinen makunsa ja vaikka vuosien ajan sisällössä on tapahtunut muutoksia, en ole yhteenkään huonoon konvehtiin törmännyt. Tähän rasiaan ei siis jää pohjalle konvehteja, joita sitten yrittäisi sitten kaupitella muille. Ostan edelleen jatkossakin.

Lakritzi 13.08.2010 : Rasiassa vain pari hyvää konvehtia, yli puolet menee aina konvehdeista roskiin kun kenellekkään ei maistu ne pahat :(

Mimo 14.12.2009 : Kahvin makuiset jäävät pohjalle. Mielestäni rasia ei sovi lapsille.

Kristiina Leinonen 14.12.2009 : Mahtava kokonaisuus!

anna.limingoja@suomi24.fi 13.12.2009 : Nykyinen perus-Fazer oli iso pettymys - siinä ei ollut oikeastaan yhtään todella hyvää makua - tämä on koko perheen arvio rasiasta.

Vampu 09.05.2008 : Paras joulukonvehtirasia. Monipuolinen ja vähiten niitä "huonoja" konvehteja, jotka jäävät aina pohjalle odottamaan syöjäänsä.

lizah 19.04.2008 : Näitä saan aina rasian jouluksi ja syöln sen YKSIN!Hyviä peruskonvehteja tosin ei kovin laadukkaita

Minttu:4p
Kerrankin hyvä yhdistelmä MAITOsuklaata ja kiinteähköä minttucremeä. suklaa ihanan suussasulavaa ja mintun maku ei liian voimakas!

Toffee:4p
Makeaakin makeampaa toffeeta joka ei kuitenkaan tule liian imeläksi jos malttaa imeskellä.Suklaakin on kivan pehmeää.

Karpalo:3p
Tummaa suklaata ja karpalolitkua. Ihan hyvää, mutta saa varoa ettei sisus löydy rinnuksilta.Konvehdissa on liian kova ja paku suklaapohja se peittää karpalon makua liikkaa alleen!

Mustaherukka:3p
Tämä on vahva kolmonen.Maitosuklaa on parepi yhdistelmä kuin tumma ja mustaherukkatäyte on enemmänkin hyytelöä.Ei liian äkkimakeaa, mutta juoksevampi täyte voisi olla raikkaampaa?

Irish cream:3p
Tämä on Iris cream nimeä kantavaksi kovin mieto konvehti.Mitään vikaa sinänsä siinä ei ole, mutta kun on tottunut Lauensteinin Irish creamiin, jää tämä versio hieman mitään sanomattomaksi!

Cappuchino-toffe:4p
Uudenlainen yhdistelmä tummaa suklaata ja toffeemaista hieman löysempää kahvinmakuista täytettä.Yhdistelmä on hyvä ja tasapainoinen tämä on tosi maukasta.

Geisha:3p
Geisha on geishaa tässäkin muodossa. En ole fani, mutta ihan hyvin se sopii rasian muuhun sisältöön

Mantelikinuski:4p
Tosimakeaa, vähän kuin dumble, mutta toffeen joukossa mantelimurusia. Aina "Chunkyä" tavaraa, mutta otse tykkään tämmöisestä lapsenmielisestä lisästä tässä rasiassa.Maitosuklaakuorrute tummilla raidoilla on sekin hyvää

hessu 15.08.2007

Kaakaolehmä 27.12.2006 : sisältö on uusittu, mutta on se yhä aika heikko.
mustaherukka on ykkönen!!!
boxin sisällöstä yli puolet on kyllä syötäviä, mutta ei mitään mahtavan makuisia silti.

Fortune 09.11.2006

kaakaopapu 05.05.2006 : Pettymys. Jos suoraan sanotaan, niin pidän JOPA Pandan juhlapöydän konvehdeista enemmän. Minusta tämä oli tylsä rasia. Arkinen.

Chi 10.03.2006 : Arvostelen tämän nyt jotenkin...:) Ok, eli ensimmäisenä rasia: ihan kaunis, tavallista Fazerin laatua. Kurkkaus sisälle paljastaa kauniit konvehdit, erityisesti Geishaviuhka on upea. Peruslajitelmalta näyttää.

Käydään käsiksi! Ensin tartun toffeeseen; kivanmakuista, mutta hieman heikompi esitys kuin Pandan "kukkatoffee". Seuraavaksi mustaherukka. Hyvää ja täyteläistä, ei tule himoa mutta mielelläni syön. Pähkinätoffee; tämä oli hieman kovaa eikä tullut himoa. Ihan kiva idea kuitenkin, sopii rasian fiilikseen. Tässä vaiheessa olisin maistanut karpaloa, mutta jotain oli tapahtunut pakkauksen aikana ja karpalosuklaa oli jäänyt kiinni omasta sisällöstään rasiaan. No, kahvi sitten. Hyytelömäistä, onneksi suklaan saa nakerrettua irti ilman että tarvitsee toista kertaa koskea sisuksiin. Hyi olkoon!! Mantelikinuski pelastaa tilanteen makeudellaan mutta lähes särkee paikat hampaista. Ensimmäinen pala on herkkua, toista en ota perään. Minttutryffeli tuoksuu hyvälle ja sitä se onkin; vihaan valuvia minttusuklaita ja tämä on hieman kiinteämpää kun yleisesti ottaen muut minttukonvehdit. Viimeiseksi säästämäni Geisha on todellinen makunautinto jo esteettisyytensä takia! Näitä en ostaisi itselleni, mutta lahjaksi varmasti ja kerran vuodessa voin ottaa pari itsekin.

Rasia oli hyvää ok-tasoa ja laadukas, mutta jostain syystä Pandan valikoima miellyttää minua enemmän.

Iitu 07.03.2006

jes 19.02.2006
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani