Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer present (300g)
Tuotteen Fazer present (300g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,50 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Olli P 24.02.2014
Se toinen joulunajan kansansuosikki, fazerin vastine pandan juhlapöydänkonvehdeille. Hieman arkisiksi nämä ovat menneet kun ovat saatavilla ympärivuoden marketeissa, mutta kyllä itse vielä luokittelen joulutuotteeksi. 32 konvehtia, 8 erilaista, 2 kerroksessa. Viisi maitosuklaista ja kolme tummasuklaista konvehtia. Rasian ulkonäkö on klassinen jossa fazerin tuttu sininen väritys on pääosassa.

Vaalea (4kpl): Maitosuklaa konvehti. Pehmeä purtava. Ohuen suklaakuoren alla makeaa vaaleaa fudge täytettä. On karamellimaisen makea, toffeemainen vivahde. Keskivertoa makeampi, mutta ei ammu liialti ylitse. Ihan ok kaikkinensa: tuntuma, maku ja ei jää liiemmin pyörimään suuhun, jättää makeuden fiiliksen hetkeksi. 3p

Latte (4kpl): Maitosuklaakonvehti, jossa mieto mokkamainen tuoksu. Ohuen kuoren alla tummanpuhuva tryffelimäinen täyte. Pehmeähkö, pieni sitko löytyy. Katoaa lopussa suusta sen kummemmin huomaamatta. Makeutta löytyy, mutta myös laten maku tulee selvästi esiin. Miedohkot tasapainoiset maut, joten ei niin kahvisuklaan ystäväkin uskaltaa kokeilla. Toisaalta kahvisuklaan ystäville tämä voi olla turhan pliisu. Maku muistuttaa valitettavasti hieman kylmettynyttä maitokahvia. Mutta kyllä tätä ehdottomasti syö. 3p

Caramel (4kpl): Maitosuklaakonvehti vaalealla tryffelimäisellä täytteellä. Ennakkoon odotin toffeemaista täytettä, joten pikku yllätys. Makeutta löytyy, myös suklainen mutta ei tästä karamelli juurikaan tule esiin. Perusmakea loppuun asti lyhyehköön jälkimakuun. Sinänsä ihan ok, mutta ei ollut sitä mitä nimi lupaili. Pettymys. 2p

Toffee (8kpl): Maitosuklaakonvehti, jossa täytteenä pehmeää toffeeta. Paksuhko pohja tuo hieman purtavuutta tuntumaan. Makeaa on, mutta sopivasti. Ei ammu ylitse kuten yleensä tällaisissa tuotteissa. Toffee erityisesti on mieluinen allekirjoittaneelle, makeus on tässä hallittu ja on pehmeää, mutta ei liian juokseva. Mukava tuntuma, ei liiemmin tartu hampaisiin ja makeutta löytyy, mutta halltusti. Toimii suklaan kanssa hyvin yhteen. Viisi olisi hieman liioiteltu kuitenkin, mutta vahva 4p.

Susu-pala (4kpl): Nyt tietää mitä on odotettavissa ja kyllähän susu-palat mieluista syötävää on. Hieman eri ulkonäkö tässä on pussiversioon verrattuna: tämä on kapeampi, pitempi ja näyttää tiiviimmältä. Maitosuklaakonvehti, jossa riisimuroja näkyvästi esillä. Murot tuo purtavuutta ja rapeutta tuntumaan, toffeetäyte tuo hieman sitkoa. Perus toffeesuklaa sinänsä maultansa. Makeaa on alusta loppuun. Hieman täyteläisempi kuin pussiversio ja se on pieni miinus, mutta kyllähän tämä hyvää on. Kolmosen ja nelosen väliin. Allekirjoittanut nojautuu tällä kertaa ylöspäin: 4p

Karpalo (2kpl): Tummasuklaakonvehti. Vain kaksi kappaletta rasiassa, mutta on isompi kuin muut (kuten myös seuraava konvehti). Paksu pohjainen, jonka päällä valkoinen sokerimassa ja vielä juoksevaa marmeladia sen päällä. Pohja tuo purtavuutta. Tummasuklaa on makeaa, ei lainkaan kitkerää. Karpalon makua löytyy, mutta yllättävän vähän. Sokerinen, makean piikkejä siellä täällä. Ihan kuin olisin havaitsevani myös jotain alkoholimaista mukana. Epätasapainoinen sekamelska. Erilainen tuote muihin rasian tuotteiseen verrattuna, mutta ei tämä toiminut allekirjoittaneelle. 2p

Cappuccino-toffee (2kpl): Tummasuklaakonvehti toffee täytteellä, joka vaikuttaisi olevan samaa kuin aiemmin arvostelussa toffeekonvehdissa. Paksu pohja tuo purtavuutta alussa, mutta yleisesti on pehmeähkö kokonaisuus. Toffee jää tässä täysin jalkoihin. Jos lattekonvehdissa kahvin maku ei ammu yli niin tässä tummanpuhuva kahvi tulee senkin edestä. Todella kahvimainen, ehkä jopa hieman liiankin. Jos kaffisuklaa ei maistu niin skippaa suosiolla. Meille jotka niitä syö niin ei tämä aivan täysin toimi. Saisi olla muutakin makua tasapainottamassa: nyt on mustan kahvin maku. Loistava toffeetäyte jää allekirjoittaneen pettymykseksi täysin pimentoon maussa. 2p

Tumma minttutryffeli (4kpl): Tummasuklaakonvehti pehmeällä minttutryffelitäytteellä. Pohja tuo tässäkin hieman purtavuutta, joka on siis plussaa. Makeahko, pieni ”mintunraikkaus” mukana, mutta mintun maku jää yllättävän pliisuksi. Onko se hyvä vai huono juttu on jokaisen oma mielipide. Allekirjoittanut olisi kaivannut voimakkaampaa mintun makua. Makea loppufiilis jää. Ei tässä vikaa suuremmin ole, mutta saisi olla enemmän makua. Jos vertaa kilpailijaan niin tämä on valovuoden jäljessä heidän minttusuklaata. 3p

Kyllähän tämäkin mässäilysuklaa on ihan jees rasia. Ei todellista tähteä, mutta tasapainoisia makeaa syötävää. Pistekeskiarvo on 3,125p joka pyöristyy 3p. Se tuntuu aivan oikealta tuomiolta. Mitä tulee vertailuun niin panda vie täällä suunnassa voiton, mutta jos tämä tulee lahjakääröstä esiin niin ei suunpielet alaspäin valahda vaan mässäillään hymyssä suin pois kuleksimasta.

Teresa 06.12.2013
Ostinpa kaupasta tarjouslaarista mukaan Fazerin present -suklaarasian. Näitä on tullut mm. muutamaan viime joulunaikaan nautittua useammankin rasiallisen verran, ja ajattelin että nyt lienee aika kirjoittaa tästä arvostelu. Pidän rasian ulkonäöstä, se on tutun (Fazerin) sininen ja jotenkin hillityllä tavalla todella viehättävä. Rasian takakannessa on myös näkyvillä konvehtirasian suklaalaadut, eli ei tarvitse missään nimessä ostaa sikaa säkissä.

Rasiassa on yhteensä 8 eri sorttia konvehteja. Suklaata on kuorrutteissa kahdessa muodossa: tummaa- sekä maitosuklaata. valkoinen loistaa poissaolollaan. Tummalla suklaalla päällystettyjä konvehteja on kolmenlaisia, loput viisi laatua ovat maitosuklaata. Vain yksi konvehtilaaduista on vähälaktoosinen. Konvehteja on rasiassa kahdessa kerroksessa, 16 konvehtia kerrosta kohti, eli yhteensä 32 konvehtia rasiassa. Painoa koko komeudella on 300g.

Vaalea Caramel Fudge (4 kpl): 2 p.
Soikion mallinen konvehti, maitosuklaata pinnassa. Pinta on hieman epätasainen, aallokas voisi ehkä sanoa. Tuoksuu vaniljaiselle. Haukkaus paljastaa sisältä tiiviin kerroksen beigenväristä täytettä, jonka ympärillä on todella ohut kerros maitosuklaata. Maku on toffeinen, todella makea. Caramelin paahteista makua en tästä löydä. Jättää suuhun melko raskaan fiiliksen, mutta on kuitenkin hyvän makuinen olematta kuitenkaan mitään hirveän erikoista. Parempaakin fudge olen maistanut, ja suklaata on oikeasti melko olematon määrä.

Latte (4 kpl): 3 p.
Nimestä päätellen kyseessä on maitokahvin makuinen suklaakonvehti. Tästähän voi tulla mielenkiintoista. Konvehdin ulkomuoto on varsin hauska: pyramidin mallinen pötkylä, vähän kuten Toblerone-patukka. Tuoksu on kahvinen, mutta mieto. Tämä maistuu todella selvästi kahvilta. Konvehdin sisällä on sellaista kiinteää tummaa massaa, ja ihan kolmion yläkärjessä on jotain fudgen tapaista tummaa tavaraa myös. Maut ovat hyvin tasapainossa, ja jälkimakuna suuhun ja todella miellyttävä, viipyilevä mokan maku.

Caramel (4 kpl): 4 p.
Ulkonäöltään hauskan näköinen konvehti, kuin pyöreä pyramidi. Komea Fazerin brodeeraus päällä. Tuoksuu paahdetulle toffeelle. Sisältä paljastuu kiinteänoloinen ja tumma carameltäyte, jonka ympärillä on reilu kerros suklaata. Tämä maistuu hyvin autenttiselle caramelille: makeaa toffeeta, jossa on mukana sellainen paahteinen sivumaku. Suklaata ja täytetettä on juuri oikeassa suhteessa toisiina niin, että makupari todella toimii.

Toffee (8 kpl): 4 p.
Tätä konvehtia on rasiassa eniten, kaksi kertaa enemmän kuin mitään muuta konvehtia. Ulkonäöltään tämä on korkea nappi, jonka päällä on kierrekuviota. Sisällä on pehmeää (muttei valuvaa) toffeeta, reilu annos. Toffee maistuu hyvälle, siinä on oikean toffeen voinen maku. Suklaata on on kuorrutteena paksuhko, mutta kuitenkin tähän juuri sopiva kerros. Ei mitään hirveän erikoista, mutta kuitenkin perusmaukasta toffeesuklaata. Makeaa ja hyvää.

Susu-pala (4 kpl): 3 p.
Pelkästään tämän suklaan nimestä tulee lapsuus mieleen: äitini piti Sususta ollessani pieni. Rypyläpintainen suklaapala, joka tuoksuu ihan puhtaasti suklaalta. Suklaan seassa on pieniä riisimuroja, jotka rapisevat kivasti syödessä. Täytteenä pehmeää, fudge-tyylistä toffeeta, joka maistuu toffeelta. Kokonaisuudessa ei mitään älyttömän erikoista.

Karpalo (2 kpl): 2 p.
Yksi rasian tummalla suklaalla päällystetyistä konvehtilajeista, ja koko rasian ainoa vähälaktoosinen konvehti. Ovaalinmallinen korkeahko karkki, jonka päällä lukee Karl Fazer. Tuoksusta erottaa, että sisällä on jotain marjaista. Haukatessa sisältö paljastuu valuvaksi, osittain punertavan läpinäkyväksi ja osittain valkoiseksi täytteeksi. Täyte on kirpakkaa, jotenkin aavistuksen jonkun alkoholin makuista, mutta kuitenkin makeaa. Karpaloksi en varmasti olisi tunnistanut jos en olisi tiennyt. Tumma suklaa maistuu vähän kitkerälle. Ihan jees, mutta jäin kyllä kaipaamaan jotain määrittelemätöntä lisää tähän. Pienoinen pettymys.

Cappuccino-toffee (2 kpl): 4 p.
Rasian ehdottomasti erikoisimman näköinen konvehti, itselläni tulee tästä mieleen sellainen spiraalinmallinen simpukka. Päällä tummaa suklaata, tuoksuu erittäin miedosti kahville. Sisältö yllättää maukkaudellaan: lähes valuvassa olomuodossa oleva, oletettavasti jonkinlaisella kahviaromilla maustettu toffee sointuu tumman suklaan makuun kuin neula silmään. Tumma suklaa saa kahvin (cappuccinon) maut esille ja syventää niitä, kun taas toffee pehmentää makuja. Näitä saisi olla rasiassa enemmänkin!

Tumma minttutryffeli (4 kpl): 3 p.
Rasian viimein konvehti on tummalla suklaalla päällystetty minttutryffeli. Ulkomuodoltaan se on identtinen toffee-konvehdin kanssa. Konvehti tuoksuu miedosti minttuiselle. Minttutryffeli on sitä mitä sen nimi lupaakin: minttutryffeliä. Minttu maistuu melko sopivalla voimakkuudella, kun tryffeli tasoittaa makua. Tumma suklaa sopii mintun kanssa erinomaisesti yhteen. Itse kuitenkin pidän enemmän sellaisista minttukonvehdeista, joissa sisältö on valuvassa muodossa (esim. Fazermint), joten vaikkei tämä missään nimessä pahaa olekaan, niin se ei yllä suosikeihini.

Rasian yhteiskeskiarvo on: 3.25

Kokonaisuutena Fazerin present -konvehtirasia on melko tasalaatuinen. Sen vuoksi tuo yhteiskeksiarvokin kuvaa rasiaa melko osuvasti, kuten myös kokonaisarvosana 3. Suklaita on melko toimivassa suhteessa toisiinsa, eikä rasiassa ole ainoatakaan sellaista suklaata, joka jää syömättä sen vuoksi kun se ei ole hyvää. Tosin kääntöpuolena rasiassa ei myöskään ole ainuttakaan sellaista aivan superhyvää konvehtia, jotka hotkisi heti pois ettei kukaan muu niitä ennätä varaamaan. Rasiassa on myös raikkaita konvehteja melko vähän, eli kokonaisuus on raskas. Tulen kuitenkin ostamaan näitä rasioita jatkossakin, sillä kuten jo aiemmin mainitsin, tästä rasiasta ei jää hukkapaloja.

Vappu 05.12.2009
Kyseessä on tämän sesongin joulukonvehtirasia Fazerilta. Aiempina vuosina lajitelma on ollut onnistunut ja olenkin mutustellut rasioita jo hyvissä ajoin ennen joulua. Tänä vuonna rasian kokoonpano on hieman erilainen viime vuoteen verrattuna. Rasia sisältää yhteensä 32 kpl konvehteja, joiden lukumäärä vaihtelee 2-8 kpl:n välillä. Yhteensä rasiassa on 8 erilaista konvehtilajiketta.

Tumma minttutryffeli (4 kpl): 3p. Tumman suklaakuoren sisällä on pehmeää ja ruskeaa minttutäytettä. MInttuaromi ei ole liian pistävää, mutta hieman hammastahnamainen yleisvaikutelma jättää pisteet keskiverroksi. Uusi maku.

Caramel (4 kpl): 4p. Maitosuklaakuori ja pehmeää, voimaista paahdetun sokerin makuista täytettä. Ihanan makeaa ja sileää.

Karpalo (2 kpl): 2p. Tummaa suklaata täytteenä valkoista tahnamaista sokerimassaa ja löysää karpalohyytelöä. Täytteen mittasuhteet ovat epäonnistuneet, olisin kaivannut enemmän karpalohyytelöä ja vähemmän ylimakeaa sokerimassaa.

Vaalea Caramel Fudge (4kpl): 5p. Ohut maitosuklaakuorrutus, sisällä makeaa ja vaaleaa fudgea. Mieleen tulee saman valmistajan Dumle Star-toffeesekoituksen vaalea tähti, josta kovasti olen pitänyt. Suurina annoksina nautittuna voisi alkaa kyllästyttää. Uusi maku.

Latte (4kpl): 1p. Lajitelman epäonnistunein konvehti. Ohut maitosuklaakuori ympäröi pitkulaista tympeän kahvin makuista rakenteeltaan kuivaa ja karkeaa massaa. En pidä.

Capuccino-toffee (2kpl): 4p. Tästä pidän kovasti. Simpukan muotoinen tummasuklaakonvehti, jonka täytteenä on miedosti kahville vivahtavaa kinuskitoffeeta. Täytteen koostumus on ihanan pehmeän venyvää.

Toffee (8kpl): 5p. Ilahduttavaa, että rasian parasta makua on myös määrällisesti eniten! Pyöreässä konvehdissa on paksu maitosuklaakuori ja täytteenä ihanan makeaa ja voimaista pehmeää toffeeta. Tämä on todella makeaa ja siksi täydellistä.

Susu-pala (4kpl): 4p. Odotukset ovat suuret, mutta konvehti ei aivan niitä täytä. Täyte on tuttua Susua, mutts kuoren maitosuklaa on jätetty mielestäni liian ohueksi ja lisäksi kuorrutteen crispit ovat jotenkin liian pieniä ja kuivia. Yleisvaikutelma jää vähän pahviseksi, mutta sisus kompensoi kuoren puutteet. Uusi maku.

Yhteiskeskiarvo rasialle: 3,75p. Kaikenkaikkiaan onnistunut joulukonvehtirasia. Tätä voi hyvällä omallatunnolla ostella mielin määrin omaksi ilokseen, sillä hinta-laatusuhde on kohdallaan. Toisaalta muutama hutikin rasiaan mahtuu, jotka pudottavat kokonaisarviota omalta osaltaan. Kiva, että lajitelma on vähän uusiutunut viime vuodesta.

Satu 05.12.2005
Heh, on tainnut viime vuosina tulla syötyä liikaa Aladdin-rasioita, kun tämäkin suklaarasia tuntuu uudelta tuttavuudelta. Toki suuri osa jo takakannessa esitetyistä konvehdeista on tuttuja muista yhteyksistä.

Sisältö:
- 8 erilaista konvehtia, joista jokaista 4 kpl
- 6 vaaleaa konvehtia ja 2 tummaa konvehtia, joista on erikseen mainittu, että ovat vähälaktoosisia
- 16 kpl konvehteja kahdessa identtisessä kerroksessa eli yhteensä 32 kpl

Geisha
Tälle klassikolle on ihan sama tehdäänkö sitä viuhkan muotoisena konvehtina vai paperikääreeseen. Aina yhtä herkullista.
5 p.

Mustaherukka
Paksu suklaapohja. Mustaherukka antaa todella kivan lisämausteen ja extrapisteet siitä, ettei siihen ole sotkettu likööriä. Mustaherukan maku katoaa sen verran nopeasti, että jäljelle jääneestä suklaastakin ehtii vielä nauttia. Hyvää.
5 p.

Pähkinätryffeli
Yllättävän kova koostumus. Hento, mutta selkeä pähkinän maku. Hyvää.
5 p.

Toffee
Toffee on koostumukseltaan pehmeän voin oloista - ehkä hiukan rakeista. Mahdottoman makea pieni herkkupala.
5 p.

Mantelikinuski
Pötkylän mallinen konvehti sisältää yllättävän kiinteää ja hieman sitkeääkin kinuskia sekä pienenpieniä mantelinpalasia. Maku hyvä, mutta pisteet putoaa, kun syöminen menee vähän jyystämiseksi.
4 p.

Karpalo
Valumisvaroitus! Karpalo(likööri?) on todella juoksevaa, mutta ilokseni ei lainkaan liian vahvaa. Marjainen maku.
3 p.

Kahvi
Sisuksen koostumus on erikoinen ja mielenkiintoinen - jotenkin hyytelömäinen. Kahvin maku on tunkkainen.
2 p.

Minttutryffeli
Jo pelkkä suklaakuori maistuu raikkaalle mintulle, kun sen antaa sulaa suuhun. Harmittavasti maku voimistuu ensimmäisen puraisun jälkeen liian vahvaksi.
3 p.

Kokonaisuudessaan rasian sisältö oli positiivinen yllätys. Pistekeskiarvoksi muodostuu tasan 4, mitä pidän erittäin hyvänä tuloksena. Joulunaikaan tämä pystyy varmasti pistämään kampoihin kilpailijoilleen Pandan juhlapöydän konvehtirasialle ja Maraboun Aladdin- ja Paradis-rasioille. Taidanpa käydä hakemassa yhden myös itselleni.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani