Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Karl Fazer exclusive thin maya 70%
Tuotteen Karl Fazer exclusive thin maya 70% valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,74 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeelliset & maustetut), Tuotannosta poistuneet.
 

Jenni V 07.03.2014
Tässähän alkaa tuntea itsensä jo chilisuklaa-asiantuntijaksi, niin paljon niitä on viime aikoina tullut maisteltua. Nyt vuoroon pääsi Fasun levyversio, jossa chiliä ei edes tuotekuvauksessa mainita, sanotaan vaan että tummaa suklaata ja riisimuroja (10%). Niinpä kovin valtavaa chilisyyttä en levyltä odota, en olisi kyllä muutenkaan Fazerilta sellaista odottanut. Chili näyttää olevan levyssä uutteena.

Levy on laadukkaan näköistä tummaa suklaata ja crispiä näkyy suklaan seassa erittäin runsaasti ja se on aika pientä. Tuoksu on perustumma eikä chilistä ole tietoakaan. Ei vielä ensipuraisullakaan. Niin oliko tämä chilisuklaata olleenkaan vai onko kääreeseen eksynyt väärä levy?

Imeskely on kivuliasta pienen krispin ansiosta ja vetelenkin suurimman osan suklaasta pureskellen. Jälkimaussakaan chiliä ei heti maista, vaan se tulee vasta hetken päästä ihan pienenä kurkun poltteena. Tokkopa olisi lainkaan poltellut ellen olisi saanut imeskellessä kitalakea vähän raapiutuneeksi crispistä? Muutenkaan en ihan hirveästi tuosta crispistä välittänyt, sitä oli liikaa ja ei jotenkin sopinut maya-teemaan (miksi riisi vs. maissi tai quinoa, jotka olisivat myös antaneet makua enemmän). Kolmen pisteen suklaa.

Hanna P 21.02.2012
Ohuita paloja tummaa suklaata pienin sattumin. Ei vahvaa tuoksua. Suuhun laitatteassa ensin kaakaoinen maku, sitten rapsakkuus. Tiedän mitä maistelen, ja chili tuleekin pienenä jälkipotkuna eli todella mieto moneen muuhun chilisuklaaseen verrattuna. Kyllähän tietty "pippurisuus" silti leviää suuhun. Kiva rapsakkuus sekä suklaa ja chili huvin tasapainossa. Arvosanaksi hellyn neloseen.

Iikka 20.02.2012
Tummahkoa Fazer-suklaata, jossa on ilmeisesti mantelia. Maistuu pitkään, noh, tummahkolle Fazer-suklalle, jossa on ilmeisesti mantelia. Juuri kun palanen on poistumassa syömisen kautta alas, tunnen pikkaisen poltetta. Paino sanalla "pikkaisen". En ehkä tietäisi tätä chilisuklaaksi ellen olisi paketista lukenut. Varsin sokerista tummaksi chilisuklaaksi sanon minä. Tätä suklaata kannattaa chilifriikkien vältellä, mutta tavallinen kuolevainen voisi tykästyä. Itse olen näiden kahden ryhmän välimaastossa eli chilikuolevainen, joten sanon että aikas lailla peruskamaa. Syön suht mielellään, mutten tiedä ostaisinko juuri tätä.

Marika 09.02.2010
Pidän voimakkaanmakuisista suklaista, niin tästäkin. Levyn ohut tumma suklaa on mielestäni Fazerin parhaimmistoa. Chili antaa mukavan sävyn suklaaseen, muuten tuntuu lähinnä kivana pienenä jälkipoltteluna. Chilin maku saisi oikeastaan olla täyteläisempikin. Crispit ovat ehkä vähän turhia tässä tuotteessa.

Hanna-Maria 28.06.2008
Fazerin tummaasuklaata, jossa paljon pieniä rouheita seassa. Suklaan maku vahva ja pitkään suussa viipyvä. Tummasuklaa ei ole suosikkejani, eikä edelleenkään pääse suosikkilistalleni.

Päivi 28.06.2008
Tummaa Fazerin suklaata litteä palanen. Jotakin crispiä pohjassa. Huh, on kyllä vahvan makuista. Crispiä on runsaasti ja se häivyttää voimakasta makua. Maku muuttuu tuliseksi jälkimauksi ja kestää pitkään. Onko tämä chilisuklaata?

Kaarina 28.06.2008
Ihanaa! Tummaa suklaata. Rouskuu mukavasti suussa, en kyllä arvaa, mistä murut on tehty. Lontoonrakeiden kuorista vai jostakin muusta karkista, koska tuntuvat aika kovilta. Sulaa pehmeästi suussa ja jääkö joku lakritsin tms:n maku hivelemään suuta.

Elise P 31.05.2008
Todella tumma tuoksu. Chilin tuoksu antaa odottaa itseään lähes nielaisuun asti. Sopivan tulinen, ei liikaa. Aivan eri makuinen kuin vastaava patukka.

Milla 31.05.2008
Ja taas kerran luvataan paljon muttei pystytä nousemaan luvatulle tasolle... Tuoksu on hyvin mieto, melkein huomaamaton, tavallisen tumman suklaan tuoksu. Imeskeltäessä alkaa pettymyksen karvas maku levitä suuhun, jotenkin tämä on todella halvan oloista! Suklaa sulaa huonosti ja maku ei miellytä. Seassa olevat riisimurot ovat aivan turhia, luultavasti läsnä ainoastaan rakenteen vuoksi, sillä makua niissä ei ole. Luvattu chili antaa odottaa itseään ja tulee vasta jälkimaussa.

Eeva 31.05.2008
Jos niitä puolikkaita vain voisikin antaa… Tämä ansaitsisi kolmosen Ja puolikkaan. Tumma suklaa ja chili toimivat nätisti yhdessä, tosin chilin polte tulee suht myöhään verrattuna patukkaversioon. Muutaman palasen jälkeen reaktio oli nopeampi. Miksi tässä oli riisimuroa mukana? Toimisi ilmankin.

Salla Elina Salo 28.05.2008
Vahvan tumman suklaan tuoksu. Kepeän rapea koostumus. Ehdin jo kirjoittaa, että missäs se chili luuraa, kunnes polttava jälkitunne työntyi kurkkuun asti. Inhottavan polttava tunne, josta en keksi mitään positiivista. Itse suklaakin oli pettymykseksi karvasta.

Meeri 28.05.2008
Nätti levy tosi tummaa suklaata, joka rutisee kivasti hampaissa suklaan joukossa olevien riisimurojen ansiosta. Chili tulee esiin vasta jälkimakuna, mutta en osaa sanoa, onko se hyvä juttu vai ei, kun ei ole chilisuklaita juurikaan tullut maisteltua. En vaan kerta kaikkiaan osaa ihastua näin tummaan suklaaseen.

Kati 28.05.2008
Pehmeä, suklainen tuoksu, kiva rakeinen ulkonäkö. Riisimurot ovat mukavan tuntuisia suussa, vaikkakin epäterveellisiä. Olisin mieluummin toivonut pähkinärouhetta. Chilipotku tulee niin myöhään, että sen puuttumista ehtii jo ihmetellä! Suklaan maku on laadukas, aromikas, ja kokonaisuus toimii kivasti. Ostaisin!

Anja 23.03.2008
Tummaa, ohutta suklaata jossa pienen pieniä rakeita. Vahva pippurinen jälkimaku.

Tytti 23.03.2008
Tummaa Fazerin suklaata ja krispiä. Erittäin tummaa bitteriä, melko kuivaa suklaata, senhän bitteri tekee. plussana on ohut muoto, paloja on helppo taittaa. Ehkä kuitenkin vähän liikaa tuota bitteriä.

Minna Hi 12.03.2008
Pieniä karvaita tummasuklaapaloja. Tässä on chiliä sopiva määrä, polttelee kurkussa. Suklaan joukossa on pieni määrä crispiä. Loistava tumman suklaan maku, jälkimakuna chilin polte. Itse pidän suklaasta suklaana, chili sopii suolaisiin ruokiin...

Saila 07.03.2008
Hyhh... Tummaa jotain murosuklaata. Kitkerää, kuin mättäisi VanHouten-kaakaojauhetta suoraan purkista lusikalla. Tulinen jälkimaku, chiliä?

Antti M 13.12.2007
Mukava, tumma tuoksu - chilistä ei tosin ole hajuakaan. Jostain syystä tumma suklaa kelpaa ohuena levynäkin paremmin ja tämä ei ole kitkerää vaan todella loistavaa, joskin liian mietoa mausteiden osalta. Jotain rasahtelee imeskellessä mutta tulista ei ole, ei todellakaan. Jälkimakuna hiipii kuitenkin suuhun kuiva mutta ihan miellyttävä säväys chilistä. Tämä ei ole aivan niin hyvää kuin maitosuklainen Maya-patukka mutta todella hyvä lisäys, ellei jopa paras, Exclusive-sarjaan. Toivottavasti pian lähimarketinkin hyllyillä!

Jarkko 25.11.2007
Chilisuklaa Maya ei kolahtanut minulle ilmestyessään. Nytkin piti mennä länsirajan toiselle puolen löytämään chilisuklaata kotimaisen valmistajan valmistamana, tosin nyt tämä on levymyodossa ja kun aluperäinen Maya oli maitosuklaata, niin tämä on tummaa 70% tavaraa. Tästä levyversiosta puuttuu myös maissinhiutaleet, jotka on korvattu riisimurojen palasilla.

Onpas vain tuiman tumman näköistä suklaata. Asetan palasen sulamaan kieleni päälle ja se alkaakin pian sulamaan. Samalla tunnen kielelläni pienoista kutinaa ja pistelyä merkkinä chilin läsnäolosta. Suklaa sulaa muuten todella miellyttävällä tavalla kielen päälle. Nyt on jo pakko puraista. Kaakaon maku on tietenkin voimakas, mutta ei niin pistävä kuin voisi kuvitella prosenteista. Chilin makukin tuntuu tässä enemmän sellaisena yleismaalmallisena pientulisuutena kuin ihan tiukkana chilinä. Maissimurujen korvaaminen riisimuroilla oli ehdottomasti hyvä valinta, tämä ei riko kieltä eikä ikeniä.

No, entäpä tuomio? Nyt on kulunut kauan siitä kun maistelin maitosuklaaversion, joten suoranainen vertaaminen ei onnistu. Tässä kaakaon maku on kuitenkin liian tumma makuuni, vaikka se tuntuukin laadukkaalta. Chilin maku ei edelleenkään sovi makeaan ruokaan, joten kyllä tämäkin chilisuklaa jatkossa jää sinne hyllyyn odottamaan uutta ottajaa.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani