Laatusuklaa

FAZER Suklaalevyraadissa

Fazer verraton (225g)
Tuotteen Fazer verraton (225g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Fazer -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Tuotannosta poistuneet.
 

Jarkko 02.12.2007
Ensialkuun moraalinen plussa Fazerille siitä, että vaikka Verrattomia on tänä vuonna myynnissä ainakin kahdessa erimuotoisessa rasiassa, niin maut ovat näissä täysin erit. Rasia on väritykseltään klassisen jouluinen, eli pääosassa on punainen ja tehostevärinä valkoinen. Tyylikäs, jos sellaisesta pitää. Itse olisin toivonut hieman jotain lisää rasian ulkoasuun. Maku ratkaisee kuitenkin, joten suu kiinni ja syömään.

Suklaa
Maitosuklaakuoren alla on suklaatryffelitäyte. Täytteessä on hitusen verran alkoholin aromia, mutta todellakin vain hitusen verran. Kokonaisuus on varsin suklainen ja miellyttävä, mutta ei kuitenkaan herätä suuria tuntemuksia mihinkään suuntaan. 3p

Kirsikka
Maitosuklaakuoren alla kirsikkaa, joka on sekoitettu paksuun sokeripuuroon. Makua ei kirsikaksi tunnistaisi mitenkään, joka on tälle maistelijalle plussaominaisuus. Maku on hitusen marjainen, mutta tästäkin puuttuu se lopullinen “jokin”, joka voittaisi minut täysin puolelleen. 4p

Appelsiini
Appelsiinitäyte on rasian ainoa tummaan suklaaseen kääritty täyte. Täyte on selvästi juoksevampi kuin esimerkiksi kirsikkatäyte. Kaakaon maku on selvästi läsnä ja appelsiini korostaa sitä hyvin. Tässä on jotain kiehtovaa, mutta en saa oikeita sanoja kieleni päälle. Fazerinan vivahteita on selvästi lainattu tähän konvehtiin, mutta suklaan tummuus tietenkin pääerona siihen. 3p

Vanilja
Mietoakin miedompi vaniljan maku sopii hyvin yhteen maitosuklaan kanssa. Jälleen kerran joudun toteamaan, että jotakin tähän olisi vielä pitänyt saada lisää, jotta maut pääsisivät selvästi esiin. Ihan kiva, eikä mitään varsinaisesti häiritsevää, mutta kuitenkin vähän plääh... 3p

Mansikka
Noniin, vihdoinkin konvehti, jossa on makua! Mansikkatäyte on melko kirpeä, mutta toimii maitosuklaan kanssa vallan mainiosti. Kirpakkuus saa konvehdin tuntumaan vähäsokerisemmalta kuin muut, mutta mikä lie totuuden laita? Ehdottomasti rasian parhaimistoa. 4p

Yhteenveto
Sellainen yleistunne tästä väkisinkin jäi, että aikamoisia sokeripommeja ovat nämä konvehdit. Tähdätäänkö tällä sitten johonkin tiettyyn kohderyhmään? Minä en ainakaan taida ihan siihen kuulua. Keskiarvoksi kaikilla tavoin laskettuna tulee kuitenkin peräti 3,4, joka on ihan hyvä keskiarvo kokonaiselle rasialle, joten kyllä tässä rasiassa aineksia on herkutteluhetkiinkin.

Susanna K 02.12.2007
Ihana 70-luvun ulkoasun omaava Fazerin konvehtirasia joka täyttää kannen mukaan 70v. Konvehtirasiassa yhteensä 30 kpl konvehteja ja maut ovat suklaa, kirsikka,appelsiini,vanilja ja mansikka. Kaikkia makuja löytyy 6x.

Suklaa:
Päällinen perusmaitosuklaataa joskin hieman mauttomuus iskee päällisessä kun taas täyte on toffeemainen ja ei niinkää suklainen vaikka suklaatryffelitäytteeksi merkitty vaan joku kitkeryys hyppää täytteestä ulos. Jättää maun aika pistäväksi tässä.
A : 1

Kirsikka:
Suklaan päällinen sama kuin edellisessä eli ihan maitosuklaata. Täyte ihastuttaa täysin ! Ihanan soljuva ja pehmeä kirsikkainen täyte jota ei alku nautiskelulla luulisi kirsikaksi, Maku on raikas, herkkä ja marjaisa, tulee mieleen marjapuuro...:) Maitosuklaa ja kirsikka toimivat hyvin yhteen eikä mene kokonaisuus liian makeaksi.
A : 5

Appelsiini:
Rasian ainoa tumma suklaa ja mielestäni se sopii appelsiinimaun kanssa yhteen, tosin toimii maitosuklaakin appelsiinin kanssa mutta tumma suklaa antaa jollain lailla hienostuneen maun appelsiinille. Tumma suklaa maistuu tässä aika vaisuna kuitenkin ja applesiinitäyte ei myöskään vakuuta, jää jotenkin sokerilitkuksi kuin täytteeksi. Appelsiinin makua tuskin maistaa ja suuhun jää sokerin maku.Täytteen värikin muistuttaa enemmän tiskiainevaahtoa kuin appelsiinitäyttettä. Pieni pettymys tämä maku. En voi antaa kuin minimipisteen tälle...
A : 1

Vanilja:
Maitosuklaakonvehti jonka täytteenä vaniljaa. Täytteen maku jää myös tässä vajaaksi, vaniljaa tuskin maistaa ellei lue konvehtirasian kannesta että on vanilja. Miksi tämäkin täyte on tehty tällaiseksi sokerilitkuksi eikä tiiviimmäksi kokonaisuudeksi...Tämäkään konvehti ei vakuuta minua..
A : 1

Mansikka:
Ehdottomasti toinen maistuva konvehti tässä rasiassa. Maitosuklaakonvehti jossa mansikkatäyte. Täyte on raikas, marjaisa,sopivan makea ja mansikan mausta on saatu todella maistuva.Piristävä konvehti.
A : 5

Kokonaisuutena täytyy vain ihmetellä että vain kaksi makua on syömiskelpoista tässä rasiassa. Onko Verrattoman maut olleet jo silloin muinoin tällaisia sokerilitkuja? Itselleni tuli ainakin puistatuksia syödessäni muita kuin kirsikan ja mansikan makuisia konvehteja. Tylsyyttä suklaisssa ilmenee myös siinä että ainoastaan vain yksi konvehti on tummalla suklaalla tehty. Kansi houkuttelee ostamaan rasian mutta sisältö ei vakuuta valitettavasti... Hinta ei onneksi hipo pilviä vaan sopii kukkarolle kuin kukkarolle. Arvosana 2,6.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani