Leader Vegeway

GODIVA Suklaalevyraadissa

Godiva truffes signature 16pcs (230g)
Tuotteen Godiva truffes signature 16pcs (230g) valmistusmaa on Belgia. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Godiva -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Jenni V 05.04.2017
Todella tyylikäs jämäkkä ruskea rasiallinen tryffeleitä, jotka on pakattu tiiviisti parinkin muovikannen alle. Tryffelit ovat krouvin ja käsintehdyn näköisiä, vähän epämääräisiä isoja puolikupoleita. Tuotekartasta selviää että laatuja on yhteensä 11, eli muutamia löytyy rasiasta kaksin kappailein. Itse aina tykkään että jokaista olisi vähintään 2 kpl jotta pääsee maistelemaan paremmin...

Mutta näillä mentiin ja maistelussa etenin kerta-annoksella 3 per päivä, tuntui että se oli maksimimäärä kerralla... Jännää oli myös se, että vaikka variantteja oli loorassa runsaasti, niin varsin saman tyyypisiä nämä kuitenkin toistensa kanssa olivat, eikä välttämättä kovinkaan positiivisella tavalla... Ehdoton plussa designista ja ulkonäöstä sekä yksityiskohdista, mutta maun ja tryffeleiden rakenteen suhteen oli valitettavan paljon parannettavaa. Eniten ärsytti sisällä olevan moussemassan ja kuorisuklaan suhde, varsinkin pohjan suklaakerros on todella jämäkän paksu ja moussea mahtuu sisälle varsin vähän. Olen myös tottunut siihen että tryffelimassa on kosteaa ja silkkistä, mutta näissä täyte olikin höttöisempää, vähän kuin teollisen kermavaahdon rakenteista, aika mautonta ja rasvaisen kalvon suuhun jättävää. Että tällaisilla yleiskommenteilla pohjustan tarkempaa analyysiä...

Truffe Traditionnelle (2 kpl): Maitosuklaamoussea kuorrutettuna tummalla suklaalla (50% kaakaota) ja pyöriteltynä tummassa kaakaojauheessa. Paksu kuorrute on semitummaa, tummempi suklaa olisi sopinut paremmin... Kaakaojauhe on onneksi tummaa sorttia. Sisuksen mousse on todellinen pettymys, ihan liian vaaleaa rasvahöttöä, jossa suklaa tai kaakao ei maistu. 3p.

Truffe Amère (2 kpl): Kermaista tummasuklaaganachea tummasuklaakuorrutteella, päällä 72% tummasuklaahiutaleita. Pinnalta tryffeli oli harmahtava ja todella kuiva hiutaleiden takia. Pohja oli jälleen ylipaksu, sisällä oli ihan ok sileää ganachea, ja vähän kaakaon vivahdettakin alkoi löytyä, mutta auttamattomasti liian vähän... Edelleen pettymys, 3p.

Truffe Caramel Salé (1 kpl): Tämän tryffelin täyte on enemmän tahnamainen kuin muissa varianteissa, eli se on tummaa karamellia maustettuna Gueranden suolalla. Kuorrute on kaksikerroksinen (maito/tumma) ja koristeena tummasuklaalastuja. Minusta tuo 2-kerroksisuus kuorrutteessa on täysin turhaa, kuorrutteesta tulee liian paksu ja komponentit ei erikseen kuitenkaan maistu.... Rakenne on tässä täytteessä parempi kuin muissa, mutta silti karamellissa on erikoinen aromi + vähän liian pistävä suola. 3p peruskonvehti kuitenkin.

Truffe Mousse Vanille Miel (1 kpl): Hienolta kuulostaa: villikukkahunajaganachea ja kevyttä vaniljamoussea, kuorrutteena tummaa suklaata (50% kaakaota) sekä tumma- ja valkosuklaahiutaleita. Todellisuus: Halvan tuntuinen margariinipallotäyte, ei sellainen kostean kuohkea kuin haluaisin... Vaniljaisuus tuntuu tunkkaiselta. Ihan liian paksu pohjasuklaa, ja tumma suklaa hallitsee makua aivan liikaa. 2p.

Truffe Speculoos (2 kpl): Maitosuklaatryffeli, joka on kieritelty speculoos-keksissä, ja sisällä on kaneli-speculoosmoussea. Jälleen kuorrute on todella jämäkkä, ja muutenkin tämä maistuu aika lailla makealle joulupiparille, eikä tarpeeksi muistuta konvehtia. Sisusta on vähän kuin kanelista rasva-sokeri-kaakaojauhemassaa, vähän pliisua sellaista. 3p.

Truffe Cappuccino (1 kpl): Pehmeää cappuccinomoussea tummasuklaakuorrutteella pyöriteltynä valko- ja maitosuklaahiutaleissa. Mousse on jälleen liian "lämmintä" ja mautonta höttöä rasvamassaa, mutta toisaalta mieto kahvin maku sopii hyvin semitummaan (50%) suklaaseen. 3p.

Truffe Crème Brûlée (2 kpl): Valkosuklaakuorrutteinen tryffeli jossa on koristeena ripoteltua fariinisokeria. Valkosuklaan sisällä on vielä ohut tummasuklaakuorrutekerros, ja täyte on valkosuklaaganachea sekä karamellia. Komponentteja piisaa, ja suklaa varastaa huomion paksuutensa takia. Tämä maistuu enemmän kinderiltä kuin paahtovanukkaalta... Karamelli on myös aika paksua, eikä valkosuklaaganache maistu oikein miltään. Ihan ok, muttei nimensä kaltaista. 3p.

Truffe Praliné Amande (2 kpl): Valmistajan mukaan täytteessä "pähkinäiset karamellivivahteet 43% venezuelalaisesta maitosuklaapralinesta sekoittuvat manteliin ja feuilletineen". Päälle on lätkäisty maito- ja tummaa suklaata. Taas komponentteja on vaan reippaasti liikaa, ihan turhaan on taas 2-kerroskuorrute. Täytteessä on ihan liikaa keksirouhetta ja selkeä suola ja rasva maistuvat. Kaakao peittyy taas ihan liikaa. 3p.

Truffe Mousse de lait (1 kpl): Täyte on 43% venezuelalaisesta kaakaosta valmistettua "pähkinäisen" aromista maitosuklaamoussea, ja päällä on maitosuklaata, pyöriteltynä hienossa kaakaojauheessa. Valitettavasti tämä on melkoisen mautonta varsinkin moussen osalta, ja kokonaisuus on liian makea minulle. Komponentit eivät ole tasapainossa. 3p.

Truffe Amande au Miel (1 kpl): Hunajalla maustettua mantelipraliinia ja mantelikrispiä täytteenään kantava maitosuklaatryffeli, jonka päällä on runsaasti karamellisoitua mantelirouhetta. Oho, onpa aika makeaa, ja mantelirouhetta on vähän liikaa tehden tryffelistä kuivan. Täyte on vaaleaa ja rohisevaa, suolaisen sokerista. Sileät täytteet ovat kyllä enemmän mieleeni, ja vähempikin sokeri riittäisi. Hunajaa en mausta löydä. 3p.

Truffe Praliné Brésilienne (1 kpl): Hasselpähkinäpraliinia, maitosuklaakuorrute, päällä rapeaa karamellisoitua hasselrouhetta ERITTÄIN runsaasti. Tämä on ihan HUIPPUmakeaa, rohisevan sokerista! Liika on vaan liikaa. Moussekaan ei ole tarpeeksi tasaista makuuni, ja siinä on paikoittain erittäin pistävää suolaisuutta. 2p.

Yhteenveto: Arvosanaksi pyöristyy 2,88 eli valitettavan heikkoja nämä on maultaan... Yhdenkään kohdalla ei käynyt edes mielessä antaa nelosta, ja kakkonen taas kävi mielessä melkein järjestään jokaisen kohdalla. Belgialaisissa konvehdeissa on usein lähdetty komponenttien kanssa liikaa laukalle ja perusasiat on unohdettu... Myös makeutta on yleensä makuuni liikaa. En ostaisi toiste, varsinkaan tällä hinnalla, vaikka ulkonäkö hieno onkin.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet