Laatusuklaa

AMEDEI Suklaalevyraadissa

Amedei 9 75%
Tuotteen Amedei 9 75% valmistusmaa on Italia. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,31 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Amedei -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 75-84%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Elise P 31.01.2011
Pehmeä, mutta kaakaoisen tumma tuoksu. Hedelmäisen pehmeä maku täyttää suun, kun se sulaa hitaasti suussa. Samalla intensiivinen ja hapokas kaakaoisuus tuo vastapainoa hedelmäisyydelle. Täydellinen kokonaisuus, täyteläistä, intensiivistä, herkullista!

Mikko 31.01.2011
Tuoksu on vahvasti kaakaoinen, aromikas ja paahteinen. Puraisutuntuma on erittäin napakka. Maku on kitkerä, hapokas ja paahteinen. Ihan kuin tuoksukin. Suklaa on kuivaa, muttei kuitenkaan ime kosteutta pois suusta! Hedelmäisyys tulee esiin palan sulaessa suussta. Tämä suklaa ei ole ollenkaan makeaa. Herkkua ja nannaa.

Tuula 31.01.2011
Hienostunut tumma suklaa. Maistuisi eritoten kahvin kera. Aromikas, eikä liian makea. Vahva jälkimaku. Tuntuu vähän liiankin vahvalta, sillä en ole erityisemmin hyvin tumman suklaan ystävä.

Marika 30.01.2011
Lupaavan maanläheinen tuoksu tässä levysuklaassa. Pala lohkeaa napsahtaen puraistessa, maku on hapokas ja selkeän tumma. Ei siis kitkerä, vaan melko maltillisen makuinen tumma suklaa. Mukavaa on sekin, että makeutta ei ole liiaksi, eli ei olla lähdetty pelleilemään sen sokerin kanssa. Vaatimattomuus kaunistaa tässä tapauksessa, mutta intensiteettiä riittää silti. Ainoa miinus tulee varsin lyhyestä jälkimausta. Oikeastaan sitä ei ole.

Janne H 30.01.2011
Kovan näköinen pala ja myös sitä se on. Maku on jännä. Maistuu siltä, kuin sekaan olisi laitettu ammoniakkia, mutta taitaa tulla ihan kaakaopavusta se soundi. Ollakseen tummasuklaa, niin tämä on aika vaisua tavaraa. Jälkimaku tosi lyhyt ja olematon. Ei ollut minun makuuni. Liian kuivan tuntuinen.

Oskari 30.01.2011
Tiivis laattaa tummaa suklaata. Maku poikkeuksellisen hedelmäinen ja maukas. Tiiviydestään huolimatta sulaa suussa, joten koostumuskin on sopiva. Ei siis mitään moittimista.

Minna Hi 29.01.2011
Kaakaoinen tuoksu. Sulaa sopivan hitaasti, maku on hieman kahvinen. Tämä sopivan makea, ei silti yllä ihan ylimpään kastiin. Joku piste iin päältä puuttuu.

Salla M 27.01.2011
Mieto tuoksu. Pehmeä maku. Aprikoosin vivahdus, hapokas häivähdys. Sopivan makeaa muttan ei herätä mitään suuria intohimoja.

Hanna P 24.01.2011
Neliön muotoisia tumman suklaan palasia graafisin pintakuvioin. Tuoksu vahva, jopa pistävän kaakaoinen. Puraistaessa melko kova. Imeskeltäessä aika vahvan kaakaoinen ja jotenkin rusinainen maku. Imeskeltäessä pehmeitäkin makuja, jotka nostavat pisteet minimistä.

Kaisa 24.01.2011
Tummasta edetään tumman kautta tummempaan...Yksilönä tätä on enää näillä makuhermoilla vaikea kuvata. Kermaisuus, pehmeys ja miellyttävä sokerisuus ehkä kuvaavat tätä pikkupalaa parhaiten. Puhdas- neitseellinen? maku. Luonnehdintaa vaikeuttaa aiempien testipalojen jälkimaut. Arvelen, että voisi yltää minulla jopa viitoseen jos saisin tuntuman ihan ilman ennakoivia mausteita.

Iikka 14.04.2010
Kulmikkaita palasia miedon tuoksuista tummaa suklaata. Palat ovat kovia joten ei kannata suurta määrää ottaa suuhun yhdellä kertaa, kuten minä tein. Tällöin satsi oli rouskuteltava nopeasti. Toisaalta pureskelu ei ole paha vaihtoehto, sillä tämä on kärsimättömälle kulinaristille hidasta sulavaa. Lisäksi maku pääsee paremmin esille purtaessa. Rouskutteluun jää koukkuun ja tämä suklaa menee nopeaan alas. Maku on tummaksi hyvin vieno. Se ei ole ollenkaa paha, mutten saa siitä otetta. Kovaa, hieman mautonta, muttei kuitenkaan hassumpaa....

Sanna K 18.03.2010
Perinteistä kovempi tumma suklaa. Ei maistu juuri miltään. Kaakao toki maistuu ja pitkän pureskelun jälkeen myös sitruunan tai jonkin pippurisen kirepeä jälkimaku tulee suuhun. Maku myös voimistuu kokoajan ja jälkimakuna se on ehkä liiankin voimakas ja samalla paljastuu jokin hieman epämiellyttävämpi jälkimaku joka jää vainoamaan suuhun. Tämä on kyllä erilaisten jälkimakujen sekamelska, joka sekoittaa kielen ja makuaistin pitkäksi aikaa, en pidä.

Jarkko 04.01.2010
Tämänkertaisen neljän tumman suklaan minimaisteluhetkeni tummin suklaa on tämä 75% levy Italiasta. Kuriositeettina mainittakoon, että suklaan nimi "9" tarkoittaa yhdeksää kaakaoplantaasia, joista suklaan valmistuksessa käytetyt kaakaopavut on poimittu. Kaakaon tuoksu on yllättävän mieto, mutta maussa voimakkuutta on sitäkin enemmän. Suklaassa tuntuu heti alkuun hieman kitkeryyttä ja samalla hieman pippurimaisuutta pikkuriikkisen marjanraikkauden ohessa. Jep, naurettavaltahan tuo itsestänikin kuulostaa, mutta jollakinhan makuja pitää kuvailla, eikö? Jos vielä saan hetken jatkaa tätä "outojen makujen luettelemista", niin sulassa suklaamassassa on hivenen savuinen maku. Kokonaisuutena ihan mukava tumma suklaa, jossa kitkeryys tai karvaus eivät yllä lähellekään prosenttimäärän antamaa mielikuvaa, mutta joka kuitenkin jää hieman tylsähköksi. Tämäkin levy tulee mahdollisesti jossakin vaiheessa mutusteltua loppuun asti, mutta vasta sitten parempien loputtua.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani