Laatusuklaa

AMEDEI Suklaalevyraadissa

Amedei Porcelana 70%
Tuotteen Amedei Porcelana 70% valmistusmaa on Italia. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,50 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Amedei -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Bean to bar / Single origin, Kaakaopitoisuus 65-74%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Teresa 25.09.2011
Tuoksu erittäin mieto. Puraistessa hämmästytti suklaan kovuus. Maku aluksi mieto, melko mitäänsanomaton, mutta hetken aikaa kielen päällä sulettuaan maku pyöristyy ja voimistuu tosi kivasti. Tumma, muttei lainkaan kitkerä. Voimakkaan kaakaoinen ja erittäin maukas, suorastaan aromikas. Ei liian makea. Pidän!

Hanna P 23.09.2011
Keskikokoisia tummasuklaakuutioita tekstillä Amedei. Vahva "tuju" tuoksu. Kovaa on suklaa, pyörii vaan suussa kun yrittää imeskellä. Ah ja pöh, sit kyllä iskee niin tunkkaiset maut suuhun, kuin ois päivänvanhat kahvinporot suussa. Ehkä purren hieman miellyttävämpi maku, mut kertakaikkiaan hyvin tunkkainen kokemus!

Iikka 23.09.2011
Kulmikas ja kova pala tummaa suklaata imeskeltäväksi. Mutta kun alkaa puremaan, menee tämä nopeaan alas. Toisen palasen tiimoilta jotain saa irti. Kaakaoinen ja jämäkkä tuote. Makeutta on kyllin. Yllättävästi hiipi perustunkkaisesta miellyttävän kukkeaksi. Ei hätähousuille.

Päivi 22.09.2011
Neliön päällä lukee Amedei. Tummaa on ja tuoksuukin tummalle. Kovaa ja puraistaessa hajoaa epätasaisesti koko pala. Maku on voimakas, mutta ei kuitenkaan kitkerä. Vahvan kaakaon makuinen ja jälkikäteen tulee aivan liian voimakkaasti maku esiin. Ehkä pienen murusen voi syödä. Maku alkaa lopuksi tasautumaan jopa makeaksi. Omituinen suklaa.

Janne J 08.06.2009
Rauhallinen ilta kotona, vaimo ja tytär kesämökillä. Oikea aika ottaa kaikessa rauhassa maisteluun tämä hämmästyttävän kallis suklaa. Ensivaikutelma ei ole hääppöinen, palasien ulkonäkö on melko karu ja leivontasuklaamainen. Hyvä, miedohko tuoksu antaa viitteitä runsaasta kaakaoisuudesta. Melko kovaa, mutta suklaa sulaa pienen pureskelun jälkeen mukavasti suussa. Maku on vivahteikas yhdistelmä hedelmäisyyttä ja kaakaoisuutta. Makeutta ja rasvaisuuttakin on hippunen mukana, kuitenkin kaikki erittäin hyvässä balanssissa ja kaakaon luonnetta kunnioittaen. Kaakao onkin pääosassa, mutta välttää hiuksen hienosti karvauden ja kitkeryyden. Jälkimaku on alun hedelmäisyyteen nähden yllättävänkin kuiva. Hyvä tumma suklaa, mutta näillä hinnoilla en tule koskaan ostamaan uudelleen.

Susanna K 17.10.2008
Pakkohan sitä on maistaa tätä älyttömän kallista suklaata kun siihen annettin mahdollisuus. Paketin mukaan kaakopitoisuus on 70%. Suklaan pinta hieman muovinen ja kova, menee aikaa jotta imeskellessä saa makua irti. Suklaan sulattua suuhun ilmenee kuinka rasvainen tämä suklaa oikeastaan on. Maku tulee esiin hieman paahteisena mutta ei kitkeränä, havaitsen jopa jonkin verran makeutta. Parhaan makuelämyksen saa irti kun antaa todellakin suklaan sulaa suuhun. Plussaa ettei jää kitkeryyttä tai muuta likaista makua suuhun. Todellinen tummansuklaan ystävä nauttii tästä koko rahan edestä, minä vain puoleksi koska en kauheasti lämpene tummaille suklaille.

Jarkko 15.08.2008
Olen aikaisemminkin maininnut joidenkin suklaiden olevan erikoisen kalliita. Nyt voin kuitenkin perua ne puheet kaikista aiemmista suklaista. Tämä pieni 50g levy tummaa ja maineikasta suklaata maksoi sen verran, että meille kaikille tuttuun 200g levykokoon muutettuna levylliselle tulisi hintaa yli 60€. Ihan sama. Kun on tilaisuus maistaa jotain todella erilaista, niin on syytä tarttua tilaisuuteen. Mahtaako olla hintansa väärti tällaisen tavallisen pulliaisen mielestä?

Tuoksu on todella täyteläinen ja miellyttävä. Kaakaoaromi on tuoksussa voimakas, mutta ainoastaan miellyttävällä tavalla. Pistän palasen suuhuni ja tunnen kuinka se lähtee sulamaan kieleni päällä. Kaakaon maku on tuhti ja täyteläinen ja lisäksi tunnen suussani jonkin pienen pistävyyden, tulee mieleen sitrushedelmästä irtoava tunne (ei siis maku). Sekään ei kuitenkaan ole varsinaisesti häiritsevä, vaan ennemminkin herättää mielenkiintoa. Siinä mielessä tämä suklaa ainakin eroaa useimmista maistamistani 70% tummista, että tässä ei ole minkäänlaista pistävyyttä. Jälkimaku viipyy suussa pitkään, mutta edes kaltaiseni maito(suklaa)parta ei harkitse maitolasillisen hörppimistä makupalan päälle, kuten joskus aiemmin on käynyt, vaan jälkimakukin on nautittava vielä minuuttienkin jälkeen. Kielen reunamilla tuntuu jälkimakuvaiheessa pientä kihelmöintiä.

Niin että oliko hintansa väärti? No ei, mutta hintapa ei olekaan vaikuttava tekijä arvosanaani antaessa. Miettikää oikeasti tuota hintaa, onhan se suklaasta aivan älytön, yli 300€/kg. Sen voin kuitenkin reheellisesti ja merkkejä kumartamatta sanoa, että kokonaisuutena varmaankin paras maustamaton/täyttämätön 70% suklaa, jota olen maistanut. Mutta... en minä kuitenkaan ole ihan näin tummien suklaiden ylin ystävä, vaikka makuaisti ehkä hitaasti on sinnepäin kääntymässä (tosin vielä pitkä tie). Ilman muuta tätä kannattaa maistaa, jos jostakin saa hankittua. Tummien suklaiden ystävälle tämä voi olla jo yliuskonnollinen kokemus, mene ja tiedä. Mutustelin tätä 3 palasta ja tuntui että jokaisen palasen maku oli hieman edellistä parempi.

Milla 17.07.2008
No nyt on harvinaista herkkua tarjolla. Amedein Porcelana tulee numeroidussa 50g pakkauksessa, omani on numero 6122. Kaiken kaikkiaan tätä on lähtenyt 20.000 kappaletta maailmalle, Suomeen on saatu ehkä noin parisenkymmentä.

Tuoksussa on mausteisuutta ja tummuutta. Tämä johtaa ajatukset jo suklaan makuun, jonka arvaa olevan voimakas. Alussa maku on todella täyteläinen, mutta joku pistävä sivumaku on läsnä. Kokonaisuutena maku on melkein liiankin vahva, mukana aavistus kahvia. Tämä jättää suun tyhjäksi ja kuivaksi, melkein tanniininomainen efekti. Vasta toisella palalla makuun tulee hedelmäisiä vivahteita, ehkäpä alussa suu pystyi vastaanottamaan vain suklaan vahvat puolet! Suutuntuma on erittäin miellyttävä, pehmeä ja tasainen. Suklaalla on todella pitkä jälkimaku.

Yksi tai kaksi palaa tätä harvinaisuutta riittää, kokemus on niin täyteläinen.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani